Keystone logo
Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Johdanto

MOME on yliopisto taiteilijoille, suunnittelijoille, luojille ja innovaattoreille, jotka ovat sitoutuneet murtamaan keskinkertaisuuden muotin. Keskitymme ottamaan kokonaisvaltaisen lähestymistavan mentoroinnin kautta ja luomaan arvovetoisen taiteen ja muotoilun ekosysteemin CEE (Keski- ja Itä-Eurooppa) alueelle.

MOME on toivottanut kansainvälisiä opiskelijoita yli 30 vuoden ajan osana Euroopan unionin Erasmus-ohjelmaa, ja olemme ylpeitä yhteistyöstämme lähes sadan taide- ja muotoiluyliopiston kanssa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2024 MOME käynnistää kuusi kokopäiväistä englanninkielistä maisteriohjelmaa.

Kansainvälisen opiskelijakuntamme kasvu on jatkossakin tulevaisuuden tavoitteidemme keskeinen painopiste, sillä kansainvälisten opiskelijoiden läsnäolo on avainasemassa monimuotoisen yhteisömme ja kulttuurimme muokkaamisessa.

MOME tarjoaa lukukausimaksutukea ulkomaalaisille opiskelijoille, jotka on hyväksytty kansainvälisiin ohjelmiin, tulevat tietyltä maantieteelliseltä alueelta ja jotka ovat oikeutettuja tukeen ammatillisten saavutustensa perusteella.

MOMEn 29 000 m2:n huippumoderni kampus avasi ovensa vuonna 2019. Uudistetut akateemiset rakennukset tukevat yhteistyöhenkisiä, poikkitieteellisiä mahdollisuuksia monitutkintokoulutukseen. Enemmän painoarvoa ovat 2000-luvun haasteisiin vastaavat koulutusmuodot, jotka tarjoavat perustutkinto-opintojen ohella tietoa lisääviä taitoja, joita voidaan hyödyntää luovalla toimialalla.

Kampuksella sijaitseva TechPark tarjoaa koulutukseen tarvittavan huippuluokan työpajan ja studiokapasiteetin. Samalla toimitila on myös kokeilun, prototyyppien ja mediasisällön kehittämisen sekä ammattimaisen toteutuksen paikka.

Toivotamme sinut mielellämme tervetulleeksi yhteisöömme!

Pääsymaksut

Englanninkielisissä MA-ohjelmissamme vaaditaan akateemisen tutkinnon lisäksi myös todiste vähintään B2-tason englannin kielen taidosta tai sujuvasta englannin kielen taidosta.

Hakumenettely

Korkeakoulututkinto (kandidaatin tai maisterin tutkinto) on edellytys näihin ohjelmiin hakemiselle. Hakijoita arvioidaan heidän ammatillista matkaansa esittelevän portfolion ja myös heidän henkilökohtaisen esittelynsä (käytännön koe) perusteella. Tällä tavalla mahdolliset opiskelijat voidaan valita heidän lahjakkuutensa, kykyjensä ja tähänastisten saavutustensa perusteella.

1. Vaihe

(EU:n kansalaisille:) Lähetä hakemuksesi Apply dot mome dot hu -käyttöliittymän tai felvi dot hu -verkkosivuston kautta (jälkimmäinen on saatavilla vain unkariksi). Hakuaika alkaa: joulukuu, tarkka päivämäärä vahvistetaan myöhemmin.

2. Vaihe

Portfolion lataamisen sisältö- ja muotovaatimukset sekä erityisen menettelymaksun suuruus ja maksutapa julkaistaan yliopiston verkkosivuilla 1.2.2023 mennessä.

3. Vaihe

8. toukokuuta – 4. kesäkuuta 2023: Lataa portfoliosi

4. Vaihe

3.–7. heinäkuuta 2023: Suorita käytännön valintakoe.

Yliopisto pidättää oikeuden muuttaa pääsykokeiden kestoa sekä yksittäisten tenttitehtävien järjestystä, sisältöä ja suoritustapaa. Mahdolliset muutokset julkaistaan yliopiston verkkosivuilla.

Apurahat ja rahoitus

Yliopiston pitkän aikavälin kansainvälisen strategian mukaisesti seuraavista maista hyväksytyt opiskelijat voivat hakea apurahaa: Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Tšekki, Viro, Valko-Venäjä, Kroatia, Kosovo, Puola, Latvia, Liettua, Pohjois-Makedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Ukraina ja Venäjä.

Stipendin myöntämisessä otetaan huomioon ammatilliset saavutukset ja ehdokkaiden tulotilanne. Apuraha myönnetään määränä, joka kattaa 25%, 50%, 75% tai 100% lukukausimaksusta rehtorin ja kanslerin nimeämän komitean päätöksellä. Stipendin saajien määrä riippuu yliopiston tuloista tähän tarkoitukseen varatun budjetin suuruudesta.

Stipendi myönnetään koko koulutuksen ajaksi, kunhan stipendiaatti suorittaa vähintään 15 opintopistettä lukukaudessa. Ellei tämä vaatimus täyty, myönnetty apuraha päättyy automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta.

Apurahan hakeminen

Stipendin haku alkaa 8. toukokuuta 2023. Jos olet sellaisen maan kansalainen, joka on oikeutettu hakemaan apurahaa, ja olet onnistuneesti hakenut joko dot mome dot hu tai felvi dot hu omarahoitteiseen ohjelmaan, sinun on ladattava taloudellinen ilmoituslomake salkun lähetysjakson aikana. Saat huhtikuun lopussa sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, mihin ilmoitus ladataan ja miten stipendiä haetaan. Hakemus on jätettävä 4.6.2023 mennessä. Huomaa, että ne, jotka ovat hakeneet valtion rahoittamaan felvi dot hu -ohjelmaan, EIVÄT voi hakea alueellista liikkuvuusapurahaa.

Viisumivaatimukset

Jos haet ohjelmiimme ETA/EU:n ulkopuolelta, saatat joutua hakemaan oleskelulupaviisumia (D-viisumia) päästäksesi Unkariin. D-viisumia hakeaksesi sinun tulee ottaa yhteyttä kotiasi lähimpään Unkarin konsulaattiin.

Huomaa, että viisumin hakuprosessi on pitkä, se voi kestää jopa kaksi kuukautta, joten aikasi sopiminen konsulaattiin on erittäin suositeltavaa. Heinäkuun puolivälin ajat tulee varata toukokuussa tai kesäkuun alussa.

Kun hyväksyt valitun ohjelman, annamme sinulle hyväksymiskirjeen, jota voit käyttää viisumihakemuksessasi. Saat myös todistuksen ilmoittautumisesta, kun olet suorittanut ilmoittautumisprosessin lukukauden alussa.

Lisätietoja opiskelijaviisumin (D-viisumin) hakuprosessista saat konsulipalveluiden sivuilta.

Viisumivapausmaasta tulevien kolmansien maiden opiskelijoiden on myös haettava oleskelulupaa opiskelua varten Unkariin saapuessaan. Opintotoimistomme auttaa sinua oleskeluluvan hakemisessa.

Oleskelulupahakemuksen voi jättää myös verkossa, Maahanmuuttoviraston sähköisen hallinnon alustan EnterHungaryn kautta. Saat lisätietoja siitä, kuinka voit järjestää hakemuksesi verkossa, lataa opas.

Sairausvakuutuksen järjestäminen

Opiskelijoiden tulee järjestää asianmukainen sairausvakuutus kotimaassaan. Kroonisia sairauksia sairastavien kannattaa tarkistaa, kuuluvatko he myös sairausvakuutuksen piiriin. Säännöllisesti lääkkeitä käyttävien opiskelijoiden tulee varmistaa, että heillä on pääsy siihen Unkarissa oleskelunsa aikana. Kotimaasta ei ole mahdollista saada lääkkeitä postitse, koska ne voivat jäädä tulliin EU-maiden ja EU:n ulkopuolisten maiden säännösten erojen vuoksi.

Näiden järjestelyjen tekeminen kotimaassasi on lähes varmasti halvempaa kuin täällä Unkarissa.

Muista tarkistaa ennen vakuutusyhtiöön rekisteröitymistä niiden terveyskeskusten lukumäärä, joiden kanssa heillä on sopimus Unkarissa/Budapestissa, ja siihen sisältyvät palvelut.

Tällä hetkellä Unkarissa seuraava unkarilainen vakuutusyhtiö tarjoaa yksilöllisiä opiskelijoiden sairausvakuutuksia kansainvälisille opiskelijoille: Generali

Voit ottaa yhteyttä heidän englanninkieliseen asiakaspalveluunsa hintatarjouksen saamiseksi numerosta +36 30 211 2770 tai ottaa yhteyttä täyttämällä heidän verkkotietopyyntönsä.

Löydät alta luettelon yksityisistä terveyskeskuksista, joista voi olla hyötyä vakuutusyhtiötä etsittäessä: Kaikissa terveyskeskuksissa on englanninkielisiä lääkäreitä ja avustajia, ja ne tarjoavat laajan valikoiman terveydenhuollon erikoispalveluja. Huomaa, että Budapestissa on useita yksityisiä klinikoita/terveydenhuoltokeskuksia, mutta sinun on varmistettava, että vakuutuksesi on solmittu vierailemasi paikan kanssa. Joitain esimerkkejä:

  • FirstMed
  • Rozsakert Medical Center
  • Medicover
  • Budan terveyskeskus

Kampuksen ominaisuudet

    Sijainnit

    • Budapest

      Zugligeti út,9-25, 1121, Budapest

    Kysymyksiä