Keystone logo
National University of La Plata

National University of La Plata

National University of La Plata

Johdanto

National University of La Plata historia alkoi muotoutua 1800 -luvun lopulla, kun Buenos Airesin senaattori Rafael Hernández mainosti aloitteesta luoda yliopisto, joka vastaa tieteellisen, teknisen ja kulttuurisen koulutuksen uusiin tarpeisiin jonka nuoret ilmaisivat. sukupolvet, jotka alkoivat asua hiljattain perustetussa La Platan kaupungissa, Buenos Airesin maakunnan uudessa pääkaupungissa. Vuoden 1889 puolivälissä muodostui tärkeä mielipidevirta, joka kannatti maakuntatutkimuksen perustamista ja johti vastaavan lain rangaistukseen 27. joulukuuta samana vuonna. 2. tammikuuta 1890 Máximo Pazin kuvernööri julisti sen. Kuitenkin sääntö pantiin tehokkaasti täytäntöön vasta 8. helmikuuta 1897, jolloin kuvernööri Guillermo Udaondo määräsi lain noudattamisesta ja La Platan maakunnan yliopiston perustamisesta.

Upouusi opintotalo vihittiin julkisesti käyttöön 18. huhtikuuta 1897 tohtori Dardo Rochan valtuutuksella, joka valittiin sen ensimmäiseksi rehtoriksi ja pidentää akateemista elämäänsä vuoteen 1905 saakka. , ja kemia- ja kätilöiden koulu.

Yliopisto toimi vuosina 1897 ja 1905 epävarmoissa olosuhteissa materiaalisten resurssien ja opetuksen puutteen vuoksi. Vuoden 1904 aikana maakunnan yliopiston ilmeinen taantuma ei paennut älymystön ja poliitikkojen näkemystä, ja tämä heijastui lähinnä sen luokkahuoneiden vähäiseen läsnäoloon.

Sijainnit

  • La Plata

    Avenida 7,nº 776, B1900, La Plata

    Kysymyksiä