MS: n elintarviketurvallisuus
North Dakota State University College of Agriculture, Food Systems, and Natural Resources
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Fargo, Yhdysvallat
Kieli (kielet
Englanti
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
Pyydä tietoja
Vauhti
Pyydä tietoja
Lukukausimaksut
Pyydä tietoja
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Sep 2023
Johdanto
NDSU: n elintarviketurvallisuuskoulutusohjelma perustettiin vuonna 2001 auttamaan vastaamaan kasvavaan tarpeeseen yksilöillä, joilla on elintarviketurvallisuusosaamista hallituksessa, liike-elämässä ja korkeakouluissa. Elintarviketurvallisuusohjelmiin osallistuvat NDSU-tutkinnon suorittaneet tiedekunnat ovat useista korkeakouluista ja kattavat useita osaamisalueita, mukaan lukien mikrobiologiset tieteet, viestintä, kansanterveys, ruoka ja ravitsemus sekä kasvitieteet.
Kun ruokajärjestelmämme muuttuu globalisoituneemmaksi ja monimutkaisemmaksi, kansanterveysalan ammattilaisten on yhä tärkeämpää saada kuluttajat ja elintarviketeollisuuden jäsenet mukaan lukien viljelijät, elintarviketeollisuuden jalostajat ja elintarvikepalvelujen työntekijät. Elintarvikeperäisten tautien leviämisen seuranta ja estäminen, keskeisten lakien tai asetusten levittäminen ja täytäntöönpano sekä yleisön kouluttaminen elintarvikkeiden turvallisesta käsittelystä ovat ensisijaisia tavoitteita. Nämä painopisteet voidaan saavuttaa käyttämällä innovatiivisia menetelmiä molekyylimikrobiologian, biotekniikan, tieteelliseen riskinarviointiin ja -hallintaan, hygieniaperiaatteisiin, elintarviketurvallisuutta koskeviin lakeihin ja määräyksiin sekä aktiivisiin valvontaohjelmiin. NDSU MPH -tutkinto, joka on erikoistunut elintarviketurvallisuuteen, antaa opiskelijoille tarvittavat taidot ja tiedot tullakseen tärkeiksi etulinjan jäseniksi, jotka pyrkivät pitämään väestömme ja ruokajärjestelmämme turvassa.
Opiskelijoilla on joustavuus keskittyä tehtäviin ja valita vähintään kaksi valittavaa kiinnostuksen kohteidensa ja ammatillisten tavoitteidensa perusteella. Mahdollisesti kiinnostavia aiheita ovat: sairauksien diagnosointi ja havaitseminen, tautijärjestelmien leviämisen estäminen ruokajärjestelmissä, kansanterveyspolitiikka ja hätätilanteet uusiin elintarviketurvauhkiin. Näiden aiheiden soveltaminen perustuu elintarviketurvallisuuden erikoistumisopetukseen ja MPH: n peruskurssiin.