Keystone logo
Pontificial Catholic University Of Sao Paulo - Pontificia Universidade Catolica De Sao Paulo - PUC SP

Pontificial Catholic University Of Sao Paulo - Pontificia Universidade Catolica De Sao Paulo - PUC SP

Pontificial Catholic University Of Sao Paulo - Pontificia Universidade Catolica De Sao Paulo - PUC SP

Johdanto

PUC-SP perustettiin vuonna 1946 São Benton filosofian, luonnontieteiden ja kirjeiden (perustettu vuonna 1908) ja São Paulon oikeustieteellisen tiedekunnan liitosta. Niihin lisättiin, mutta itsenäisin taloudellisin hallintorakentein, neljä muuta kirkon laitosta. Aika São Paulon katolisessa yliopistossa, jonka tehtävänä oli kouluttaa katolisia johtajia ja São Paulon eliitin lapsia.

Seuraavan vuoden alussa paavi Pius XII myönsi katolisen yliopiston paavillisen arvonimen ja nimitti kardinaali Dom Carlos Carmelo de Vasconcelos Motan laitoksen ensimmäiseksi suurkansleriksi. Myös São Paulon arkkipiispa, kardinaali Mota oli PUC-SP: n perustaja ja yksi tärkeimmistä luojista.

1960-luvun lopulla PUC-SP alkoi kehittää sitä, mikä olisi sen ydin: akateeminen laatu, joka liittyy sosiaaliseen huoleen. Vuonna 1969 yliopisto loi maan ensimmäisen järjestetyn jatkokurssin. Vuonna 1971 toinen rohkea akateeminen ehdotus: Humanististen tieteiden perussyklin syntyminen. Akateemisesti laitos alkoi toimia todellisena yliopistona arvostamalla ja harkitsemalla opetusta, tutkimusta ja laajennusta erottamattomana.

Vuonna 1973 lääketieteellinen tiedekunta ja Sorocaban hoitotieteellinen tiedekunta, jotka molemmat perustettiin vuonna 1951 ja olivat edelläkävijöitä terveydenhuollon tiedekunnina suurten pääkaupunkien akselin ulkopuolella, sisällytettiin PUC-SP: hen, mikä loi Sorocaba-kampuksen.

Yliopiston rohkeat asenteet asettavat sen etusijalle sotilaallisen diktatuurin torjunnassa vapauden, oikeuksien ja demokratian puolustajana. 1970-luvulla yliopisto palkkasi professoreita, jotka olivat lähteneet julkisista laitoksista, joissa he työskentelivät, ja jotka armeija pakotti eläkkeelle. Heistä tuli osa PUC-SP: n älyllistä henkilökuntaa, kuten Florestan Fernandes, Octavio Ianni, Bento Prado Jr., José Arthur Gianotti.

Heinäkuussa 1977 PUC-SP isännöi Brasilian tiedeyhteisön seuran (SBPC) 29. kokousta, jonka hallitus oli kieltänyt pitämästä julkisissa yliopistoissa. Kuukausia myöhemmin, 9. / 22, opiskelijat tekivät näytelmän Tucan edessä juhlimaan 3. kansallista opiskelijakokousta, jonka armeija myös kielsi. opiskelijat juhlivat myös opiskelijaliikkeen ja piilossa toimivan kansallisen ylioppilaskunnan (UNE) uudelleenjärjestelyjä. Se oli laukaisu: Sotapoliisin joukot, henkilökohtaisen yleisen turvallisuuden sihteerin Erasmo Diasin johdolla, hyökkäsivät Monte Alegren kampukselle. Poliisit heittivät pommeja mielenosoittajille ja pidättivät opettajia, opiskelijoita ja henkilökuntaa. Hyökkäys aiheutti yliopistolle paljon vahinkoa.

Sijainnit

  • Perdizes

    Rua Monte Alegre,984, 05014-901, Perdizes

    Kysymyksiä