Digitaalisen lingvistiikan maisteri
Saint Petersburg, Venäjä
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
RUB 334 600 / per year
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Haluatko tietää, kuinka tietokonekääntäjä, puheavustaja ja hakupalvelut toimivat sisältä käsin? Aiotko osallistua tekstianalyysiin ja elävään puheeseen suunniteltujen uusien konejärjestelmien kehittämiseen? Liity Digital Linguistics master -ohjelmaan.
Tämä ohjelma paljastaa kieliteorian malleja, Big Data -analyysiä, konekääntämisen teoriaa ja käytäntöä, algoritmeja tekstin automaattiseen parantamiseen. Opiskelijat kokeilevat puheilmiötä, äänentunnistusta, automatisoitua tekstianalyysiä, kehittävät digitaalisia kielioppaita ja muita uraauurtavia teknologioita.
Miksi sinun pitäisi valita tämä ohjelma?
Ohjelmassa yhdistyvät kahden opintoalan opetussuunnitelma: Tietotekniikka ja kielitiede. Ymmärrät ja analysoit kielimateriaaleja ja käytät itsevarmasti edistyneitä tekoälytekniikoita, vaikka aloittaisit alusta. Suhtaudumme digitaaliseen lingvistiikkaan hyvin laajasti teoreettisista tutkimuksista käytännöllisiin luonnollisen kielen prosessointisovelluksiin, jotka ulottuvat eri kielellisille alueille, kuten laskennallinen semantiikka ja pragmatiikka, diskurssi, sosiolingvistiikka, psykolingvistiikka ja sovellukset mukaan lukien konekäännös, kysymyksiin vastaaminen ja tunteiden analysointi.
Ohjelma tarjoaa kaksi pääasiallista ammattiraitaa: konekäännös ja lingvistiset digitaaliset tekniikat liiketoiminnassa. Konekäännösraita kattaa useita tärkeitä näkökohtia: luonnollisen kielen käsittelysovellukset; automaattinen tekstin kääntäminen tilastojen avulla; kielen tutkiminen kaikilla tasoilla, kuten sanojen väliset suhteet, puheen osan merkitseminen, syntaktinen jäsentäminen ja anaforan erottelu; käännöstyökalut ammattikääntäjille; koneoppiminen kieltenkäsittelyä varten, tietokonetekniikat luonnollisen kielen tekstien automaattiseen luokitteluun, NLP-tehtäviin, kuten automaattisten yhteenvetojen tekemiseen tekstistä. Kielelliset digitaaliset teknologiat liiketoiminnassa tarjoavat sitoutumista sellaisilla aloilla kuin tekstiteknologia ja kielelliset tietoresurssit, kielioppitekniikka ja kieliteoria, dialogitekniikka ja puhuttu vuorovaikutus. Kielitekniikan käytännön puoli liittyy laskennalliseen lingvistiikkaan. Tärkeitä aiheita ovat empiiriset menetelmät ja tiedonkeruu, tilastot kielellisten ilmiöiden mallintamisessa ja koneoppiminen. Kieliteknologiaan liittyvät sovellukset määrittelevät nykyajan yrityskulttuuria: asiakirjojen relevanssiluokitus ja suodatus (esim. hakukoneissa ja sosiaalisessa mediassa), automaattinen käännös, kirjoittajan apuvälineet, business intelligence ja yksilöiden profilointi. Kielitekniikan ydin ovat menetelmät, joilla tekstit analysoidaan automaattisesti niiden kielellisen rakenteen ja sisällön herkkyydellä.
Nämä kaksi vaihtoehtoa antavat lisämahdollisuuksia yksilöidä koulutusta ja jopa käynnistää oma startup. Jokainen opiskelija voi laatia henkilökohtaisen akateemisen suunnitelman yksilöllisten koulutustavoitteiden mukaan ainutlaatuisilla tieteenaloilla.
Ohjelma on projektipohjainen. Kehität taitoja tutkimusprojekteissa, hankit kokemusta matemaattisten menetelmien käytöstä luomaan luonnollisen kielenkäsittelysovelluksia, mukaan lukien puheentunnistus, tekoäly, konekäännös, big data, automatisoitu tekstianalyysi ja verkkohaku useissa tutkimuslaboratorioiden epävirallisissa työpajoissa. digitaalisesta lingvistiikasta.
Osallistut käytännönläheiseen teoriaan ja tutkimukseen pohjautuvaan käytännön koulutukseen, jonka avulla voit edetä erikoisuran teollisuudessa tai akateemisessa tutkimuksessa. Meillä on alan laaja kontaktiverkosto, josta voit hyötyä. Valmistuneet työskentelevät kielenkäsittely- ja ihmiskieliteknologian aloilla sekä niihin liittyvillä aloilla, kuten kääntäminen, ohjelmistokehitys sekä tieto- ja viestintätekniikka. On syytä huomata, että digitaalinen lingvistiikka on taito, jota monet teknologiataustaiset yritykset hakevat yhä enemmän.
Yhteistyökumppanit
- NTI-keskus ja maailmanluokan tutkimuskeskus "Advanced Digital Technologies" SPbPU
- Käännösyritys "Literra"
- T-palveluyritys
- EGO-käännösyritys
- Käännösyritys "Janus"
- Lappenrannan teknillinen yliopisto (LUT)
- Huawei LLC
- Gazprom Neft LLC
- LLC "Tetrakub"
Ohjelman tulos
Ohjelman tavoite
То valmentaa kansainvälisen tason asiantuntijoita, jotka työskentelevät kielitiedon, tilastollisen analyysin työkalujen, ohjelmoinnin ja konekielien parissa.
Keskeiset kyvyt ja taidot
- Tieteen nykyaikaisten saavutusten ja edistyneen teknologian analyysi tutkimustyössä;
- Strategia uuden tietotekniikan soveltamiseksi humanistisissa tieteissä älyllisen data-analyysin ja koneoppimisen, laskennallisen lingvistiikan ja tiedon esittämisen keinoin;
- Loogisten ja algoritmisten älykkäiden järjestelmien tutkimustoiminta;
- Tutkimustulosten esittely raporttilomakkeissa, abstrakteissa, julkaisuissa ja julkisissa keskusteluissa;
- Ihmisen ja koneen sekä koneen välisten vuorovaikutusjärjestelmien, algoritmien ja menetelmien kehittäminen konekääntämiseen;
- Puheentunnistuksen analyysi ja nimettyjen entiteettien poimiminen;
- Kysymys-vastaus -järjestelmien luominen;
- Vammaisten viestintää helpottavien järjestelmien kehittäminen.
Opetussuunnitelma
Perustausta ja käytännön taidot seuraavilta aloilta
- Kandidaatin (erikoistutkinnon) tutkinto miltä tahansa alalta. Taustaa suositellaan seuraavilta aloilta: Vieraat kielet ja kielianalyysi
- Tietotekniikat
- Laskennallinen lingvistiikka
- Suuri data
- Opiskelijat, joilla on kielitieteitä tai kieleen liittyviä tieteenaloja, mutta joilla ei ole tietojenkäsittelytieteen taustaa, saisivat asianmukaista neuvontaa kurssitiimiltä ja tarvittaessa lisäasiantuntija-apua.
1. lukukausi | 2. lukukausi |
|
|
3 lukukausi | 4 lukukausi |
|
|
Diplomityön aiheet
- Tietokonekielioppi-semantiikka: kategorioiden laskennan algoritmit
- Tietokonekokeita syntaktisten ilmiöiden kuvauksessa
- Ontologian mallinnuskonseptit tekstintuotantojärjestelmään
- Syöttötietojen mallinnus ontologiaan perustuviin tekstintuotantojärjestelmiin
- Luonnollisen kielen tekstin suunnittelu diskurssin generointijärjestelmässä
- Verbin lisäyksen mallintaminen tekstiin - kuvaus ja leksiaalinen semantiikka
- Kontrastiivinen tutkimus samantyyppisistä teksteistä eri kielillä
- Kulttuurikomponenttien, verbijärjestelmien ja syntaktisten rakenteiden analyysi
- Automaattinen koneoppimiseen perustuva genreluokitus
Uramahdollisuudet
Digitaaliset lingvistit ovat tällä hetkellä erittäin kysyttyjä. Ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden aloittaa urasi globaaleissa tekstihakuun ja -analyysiin erikoistuneissa IT-yrityksissä, uusia kieliteknologioita kehittävissä startup-yrityksissä. Työskentelet sovellettavia kielellisiä ongelmia ja niiden nykyaikaisia ratkaisuja käsittelevissä yrityksissä (yrityksissä) ja laitoksissa sekä erilaisissa yrityksissä, jotka toimivat suurilla määrillä jäsentämätöntä tekstidataa.
Mahdollisia työpaikkoja
- Digitaalinen lingvisti
- Data tutkija
- Tietojärjestelmien arkkitehti
- Big data mallin suunnittelija
- Tietotekniikka
- Data analyytikko
Pääsymaksut
Apurahat ja rahoitus
Stipendi kattaa lukukausimaksut ja majoitusmaksut sekä kuukausittaisen stipendin.
Kaksi vaihtoehtoa stipendin saamiseksi:
1. Lukuvuodelle 2023/2024 - Venäjän tiede- ja korkeakoulutusministeriön stipendi (ns. kiintiö)
Hakuaika: 20.12.2022 - 20.2.2023
Hae Venäjän tiede- ja korkeakoulutusministeriön kiintiötä https://education-in-russia.com
- Rekisteröidy ja lähetä hakemuslomake verkossa
- Valitse Ammattikorkeakoulu prioriteettisi nro 1
- Liitä skannatut asiakirjat
- Läpäise kilpailukykyinen valinta maassasi
- Hanki viisumi ja tule opiskelemaan Venäjälle!
2. Lukuvuonna 2024/2025 - Kansainvälinen olympialainen "Avoimet ovet: Russian Scholarship Project" maisterin ja tohtorin tutkintoon. opinnot
Voit myös osallistua ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämään kansainväliseen olympiadiin "Avoimet ovet: Russian Scholarship Project". Voittajilla on mahdollisuus jatkaa maisterin- ja tohtorintutkintoaan. astetta ilmaiseksi. Olympiadi on tarkoitettu sekä kansainvälisille hakijoille että SPbPU opiskelijoille heidän kandidaatin, asiantuntijan tai maisterin opintojen viimeisinä vuosina http://opendoors.spbstu.ru/english.html
- Karsintakierros (ilmoittautuminen, portfoliokilpailu järjestetään verkossa)
15.9.–10.12.2023 - Viimeinen kierros (verkkotesti)
11.1.–30.1.2024 - Haastattelukierros (tohtorikurssille – tohtorihakijat)
1.–19.3.2024