Keystone logo
Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Ilmainen luento!!!

1. Aihe: Lähi-idän muuttuva geopolitiikka : https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Johdanto

Liity ilmaiselle luennollemme!

 1. Aihe: "Lähi-idän muuttuva geopolitiikka"
 2. Esittäjä: Prof. Houchang Hassan-Yari
 3. Päivämäärä: Maanantai 28.11.2022
 4. Aika: 14:00 (MCT-aika)
 5. Linkki Google MEETiin : href="https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Sultan Qaboos University on lupauksen toteutuminen, jonka Hänen Majesteettinsa sulttaani Qaboos Bin Said julisti Omanin kansallispäivän 10-vuotispäivänä vuonna 1980. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1982, ja ensimmäiset Sultan Qaboos University opiskelijaa otettiin mukaan vuonna 1986. Hänen Majesteettinsa kuninkaallisten ohjeiden mukaisesti yliopisto aloitti viiden korkeakoulun kanssa; nimittäin lääketiede, tekniikka, maatalous, koulutus ja tiede. Lisäksi College of Arts perustettiin vuonna 1987 vuonna 1993 kehitetyn kauppa- ja kauppakorkeakoulun jälkeen. Oikeustieteen korkeakoulu liittyi yliopistoon vuonna 2006 ja lopulta sairaanhoitajakorkeakoulu perustettiin vuonna 2008.

Kampuksen suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitettiin suurta huomiota näiden tavoitteiden saavuttamiseen, ja rakennusten ulkonäkö suunniteltiin huolellisesti opiskelijoiden, opettajien ja henkilökunnan fyysisten, henkisten ja henkisten tarpeiden mukaan.

Yliopisto sijaitsee laaksossa Oman-vuorten läheisten juurten jyrkän panoraaman alla. Yliopisto on tyylikäs valikoima rakennuksia, joissa on kaaria ja sisäpihoja ja jotka on rakennettu valkoisesta ja vaaleanpunaisesta hiekkakivestä tavalla, joka heijastaa perinteistä omanilaista ja islamilaista arkkitehtuuria. Yliopisto rakennettiin laaksossa olevalle akselille, jonka toinen pää oli suunnattu Mekkaan päin.

Tämä akselilinja alkaa yliopiston sisäänkäynnin porteista, kulkee hallintorakennuksen läpi massiivisilla omanilaisilla ovilla ja jatkuu keskeytyksettä akateemisten rakennusten keskeltä yliopiston moskeijaan kampuksen länsipäässä. Moskeija, jossa on suuri kupoli ja minareetit, sijaitsee kampuksen korkeammalla tasolla ja on näkyvissä monista kohdista yliopistossa ja sen ympäristössä.

Suunnitteluaikana yliopiston maisemointi on harkittu huolellisesti ja alkuperäisistä istutuksista on sittemmin tullut vehreitä puutarhoja ja kukkapenkkejä. Istutukset sisältävät Omanista ja muilta Persianlahden alueilta kotoisin olevia lajeja, jotka kasvavat ja kukoistavat kuivissa ympäristöissä. Maisemointi tarjoaa varjoa auringolta, suojaa tuulta vastaan ja upean väriesityksen kukista ja lehdistä ympäri vuoden.

Yliopiston arkkitehtuurissa säilytetään perinteinen islamilainen sukupuolierottelu. Rakennuksiin on erillinen pääsy alemman ja ylemmän kulkuväylän kautta miehille ja naisille sekä erilliset istuimet luokkahuoneissa.

Kaiken kaikkiaan kampus kuvaa Omanin ja islamin rikasta perintöä samalla kun se sisältää kaikki nykyajan elämän tehot. Tuloksena on koulutus- ja elinympäristö, joka on sekä toimiva että houkutteleva.

Kohokohdat hänen majesteettinsa sulttaani Qaboos Binin puheesta, jonka hän sanoi vierailunsa aikana paikassa Sultan Qaboos University 2. toukokuuta 2000

 • Olemme ylpeitä tästä yliopistosta; ja vielä enemmän, olemme ylpeitä sinusta Omanissa ja muualla.
 • Tieto on uusiutuvaa, ja meidän on lisättävä jotain uutta maailman tietoon.
 • Haluamme, että tästä tulee maailmanluokan yliopisto.
 • Ideoiden ja ajatusten tukahduttaminen on suuri synti, emmekä koskaan anna kenenkään tukahduttaa ajatuksenvapautta.
 • Uskontomme edustaa tietoa ja ajattelua. Se ei ole koskaan ollut kyselyä tai tiedonhakua vastaan.
 • Ei ole epäilystäkään siitä, että talous on kaiken perusta. Mitä suurempi maan kansantulo on, sitä vahvempi sen talous on. Siksi kansantulo on aina tärkeämpi kuin valtion tulot. Kansantulo on maan tärkein tulonlähde.
 • Kannattaa aloittaa perusasioista ja jatkaa sitten tasaisesti siitä eteenpäin. Sitten kun kehityksen pyörä jatkaa pyörimistä, edistystä saavutetaan lisää.

Näkemys

SQU:n visiona on jatkaa kansallista johtavaa rooliaan korkea-asteen koulutuksessa ja yhdyskuntapalveluissa sekä olla kansainvälisesti tunnettu innovatiivisesta tutkimuksesta, valmistuneiden laadusta ja strategisista kumppanuuksista.

Tehtävä

Loistaa opetuksessa ja oppimisessa, tutkimuksessa ja innovaatiossa sekä yhteisöpalvelussa edistämällä tieteellisen analyysin ja luovan ajattelun periaatteita kollegiaalisessa ja innostavassa ympäristössä sekä osallistua tiedon tuotantoon, kehittämiseen ja levittämiseen sekä olla vuorovaikutuksessa kansallisten ja kansainvälisten yhteisöjen kanssa .

Arvot

Sultan Qaboos University on sitoutunut säilyttämään seuraavat perusarvot:

 • Erinomaisuus
 • Uskollisuus
 • Rehellisyys
 • Uskottavuus
 • Oma pääoma
 • Sitoutuminen
 • kollegiaalisuus

Tavoitteet

Kuten 2. heinäkuuta 2006 annetussa kuninkaallisen asetuksen nro 71/2006 yliopistolaissa todetaan, Sultan Qaboos University pyrkii saavuttamaan seuraavat tavoitteet mainituilla aloilla:

Korkeampi koulutus

 1. Valmistuivat alumniryhmät, jotka arvostavat kulttuuri- ja islamilaista perintöään ja haluavat vahvistaa uskoaan Jumalaan ja uskollisuuttaan kansakunnalle ja sulttaanille.
 2. Moraaliltaan vahvojen, tieteelliseen tutkimukseen sitoutuneiden, akateemisesti pätevien ja itsenäisiksi koulutettujen omaninuorten valmistaminen, jotka ovat valmiita jatkuvaan palvelemiseen maansa hyväksi.
 3. Luovien ja innovatiivisten omanilaisnuorten valmistaminen, jotka ovat elinikäisiä itseopiskelijoita.
 4. Omanin asiantuntijoiden ja asiantuntijoiden tarjoaminen eri aloilla markkinoiden muuttuvat tarpeet huomioon ottaen ja valtion resurssien kehittämispolitiikan puitteissa.
 5. Koulutusprosessin jatkuva modernisointi perustutkinto- ja jatko-opintojen tasolla.

Tutkimus

 1. Tee tutkimusta ja tutkimuksia, sekä teoreettisia että soveltavia, palvellakseen yhteisöä ja edistääkseen tieteellisten ratkaisujen luomista sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin.
 2. Sulttaanakunnan kattaviin kehittämissuunnitelmiin ja yhteiskunnalliseen visioon liittyvä tutkimus.
 3. Omanilaisten tiedemiesten, tutkijoiden ja asiantuntijoiden valmistaminen, jotka kykenevät toteuttamaan organisoitua, systemaattista ja innovatiivista työtä tieteen, taiteen ja tekniikan eri aloilla.

Yhdyskuntapalvelus

 1. Osallistuminen yhteiskunnalliseen palveluun ja kehittämiseen suoran ja jatkuvan vuorovaikutuksen kautta taloudellisten, sosiaalisten ja kulttuuristen instituutioiden kanssa sekä tieteellisen ja teknisen neuvonnan antaminen, jotta nämä laitokset voivat hyödyntää yliopiston taitoja ja asiantuntemusta.
 2. Henkilöresurssien kehittäminen jatkuvien akateemisten ja yhteiskunnallisten instituutioiden koulutusohjelmien sekä tieteellisen ja inhimillisen tiedon levittämisen kautta koko maassa.

Yhteistyö muiden korkeakoulujen kanssa

 1. Kansainväliset yhteydet ja vaihto muiden akateemisten laitosten kanssa, erityisesti Persianlahden yhteistyöneuvoston maiden kanssa.
 2. Vuorovaikutus kansainvälisen akateemisen kokemuksen kanssa kaikilla ajattelun, tieteen ja kulttuurin aloilla.

Suorituskyvyn arviointi

Konsultointiryhmien tekemien arviointitutkimusten käyttö erityisesti seuraavilla aloilla:

 1. Yliopistoneuvoston ja yliopiston toimielinten välisen suhteen järjestäminen niin akateemisella kuin hallinnollisella tasolla sujuvaa toimintaa ja toimintaa edistävällä tavalla.
 2. Opetusohjelmien ja laatustandardien kehittäminen sekä opiskelijatoiminnan kannustaminen.
 3. Koulutus, joka kehittää akateemisen henkilöstön taitoja ja parantaa suorituskykyä; myös asianmukaisten kannustimien luominen.
 4. Akateemisten tutkimussuunnitelmien ja -ohjelmien kehittäminen ja tutkijakoulutuksen järjestäminen.
 5. Yhteistyötä johtavien kansainvälisten yliopistojen ja instituutioiden kanssa.

Sijainnit

 • Seeb

  Sultan Qaboos University, 123, Seeb

Kysymyksiä