MSc kestävien elintarvikejärjestelmien pääaineena elintarviketiede
Uppsala, Ruotsi
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
Pyydä lukukausimaksuja
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* EU/ETA-maiden ja Sveitsin ulkopuolisten maiden kansalaisilta vaaditaan haku- ja lukukausimaksut.
Johdanto
Haluatko oppia lisää kestävistä elintarvikejärjestelmistä ja niiden mahdollisuuksista ja haasteista sekä markkinoinnin ja johtamisen näkökulmista koko elintarvikeketjussa? Sitten tämä ohjelma on sinulle. Tämä kattava ohjelma tarjoaa sinulle laajan tietämyksen kestävistä elintarvikejärjestelmistä; raakatuote alkutuotantojärjestelmän, jalostuksen, jakelun ja kulutuksen kautta.
2-vuotinen tieteidenvälinen ohjelma houkuttelee opiskelijoita, joilla on laaja valikoima akateemisia taustoja kaikkialta maailmasta, ja se on täydellinen valinta, jos haluat laajentaa tietämystäsi tällä alalla. Opiskelijakeskeinen opetuksen lähestymistapa keskittyy yhteistyöhön perustuvaan oppimiseen ja tehokkaaseen tiimityöhön. Sinulla on mahdollisuus valita laajasta kurssivalikoimasta akateemisen taustasi ja tulevaisuuden suunnitelmiesi perusteella.
Valmistumisensa jälkeen elintarviketieteen maisterin tutkinto antaa sinulle tiedot ja taidot, joita tarvitaan työskentelyyn viranomaisissa, elintarviketeollisuuden yrityksissä ja organisaatioissa, elintarvikkeiden vähittäiskaupassa, palveluorganisaatioissa ja valtion virastoissa sekä kansallisessa että kansainvälisessä ympäristössä. . Ohjelma tarjoaa myös optimaalisen pohjan jatkaa opintojasi kohti tohtorintutkintoa.
Galleria
Ihanteelliset opiskelijat
Tämä maisteriohjelma on ihanteellinen, jos tavoitteenasi on tulla kestävien elintarvikejärjestelmien asiantuntijaksi ja pyrkiä ottamaan vastaan haasteita koko elintarvikeketjussa.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Maisterin tutkinto (120 op) pääaineena elintarviketiede myönnetään opiskelijoille, jotka täyttävät kurssivaatimuksen (kurssit hyväksytyllä arvosanalla) 120 op, josta vähintään 90 op toisen syklin tasolla. seuraaviin:
- vähintään 30 opintopistettä elintarviketieteen pääalan (A1N; A1F) erikoisopintoja sisältäviä kursseja,
- vähintään 30 opintopistettä itsenäisestä hankkeesta (tutkintoprojekti) elintarviketieteen pääalan (A2E).
Lisäksi opiskelijalla tulee olla vähintään 180 opintopisteen kandidaatin tutkinto tai ammattipätevyys tai vastaava pätevyys.
pitoisuus
Opiskelijat, joilla on akateeminen tausta yhteiskunta- ja/tai luonnontieteissä, ovat tervetulleita tämän monialaisen ohjelman kursseille.
Kursseja opetetaan erilaisilla menetelmillä. Opiskelijat työskentelevät yhdessä tapaustutkimuksissa, seminaareissa, raporttien kirjoittamisessa ja suullisissa esityksissä. Ryhmätyö ja opiskelijakeskeinen opetus ovat ohjelman ydinkomponentteja.
Opiskelijoiden kokonaistaidot ja aiempi kokemus auttavat ymmärtämään nykyaikaisia ruokajärjestelmiä ja sitä, mitä tarvitaan siirtymään kestävämpiin elintarvikejärjestelmiin tulevaisuudessa.
Ensimmäisen vuoden kurssit antavat yleiskatsauksen kestävistä elintarvikejärjestelmistä, tietoa jatkuvan ja tulevan kehityksen edellytyksistä sekä valmiuksia käsitellä näihin liittyviä haasteita.
Kursseilla osoitetaan:
- ymmärryksen kehittäminen ruoan tuotannon, jalostuksen ja kulutuksen kiertojärjestelmien näkökulmista;
- kestävien ja innovatiivisten elintarviketuotteiden, prosessien ja järjestelmien kehittämiseen liittyvien vaihtoehtojen ja haasteiden tunnistaminen;
- arvioida nykyisiä ja tulevia elintarviketuotteita ja elintarvikejärjestelmiä kestävän kehityksen näkökulmasta.
Ohjelman valinnaiset kurssit mahdollistavat opiskelijoiden erikoistumisen eri aloille. Se päättyy joko 30 tai 60 opintopisteen itsenäiseen (tutkinto)projektiin.
Valinnaisia kursseja voidaan suorittaa SLU:ssa tai muissa yliopistoissa. Toisen vuoden syyslukukaudella opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua vaihto-ohjelmaan.
Ohjelma valmistaa opiskelijat jatko-opintoihin tai työhön elintarvikeyritysten, järjestöjen ja viranomaisten kanssa.
Ohjelmakurssit vuosi 1
- Kestävän elintarvikejärjestelmän näkymät ja haasteet (LV0103) 15 op, syyslukukausi
- Kestävän elintarvikejärjestelmän johtamisen näkökulmat (FÖ0440), 15 op, syyslukukausi
- Projektinhallinta kestävien elintarvikejärjestelmien innovaatioihin (LV0102) 15 op, kevätlukukausi
- Kuluttajakäyttäytyminen, ruoan valinta ja kestävä ruoan kulutus (FÖ0468) 15 op, kevätlukukausi
Valinnaisia kursseja
Valinnaisiin kursseihin sisältyy:
- Ruokahävikki – Nykytilanne ja tulevaisuuden mahdollisuudet 7,5 op
- Kestävät maatalous-elintarvikearvoketjut ja biotalous 15 op
- Ympäristötalous ja hallinta 15 op
- Global Food Systems and Food Security, 15 opintopistettä
- Tieteidenvälinen harjoittelu, 15 op
- Ruokaetiikka, 7,5 op
- Tieteelliset menetelmät, työkalut ja opinnäytetyön kirjoittaminen 15 op
- Tutkimusprosessi: laadulliset menetelmät, data-analyysi ja akateeminen kirjoittaminen, 15 op
- Ihmis- ja ympäristötutkimuksen tutkimusmenetelmät, 15 op
- Pätevä työharjoittelu 2, 7,5 op
- Pätevä työharjoittelu 2, 15 op
Ohjelman tulos
Swedish University of Agricultural Sciences asetuksen liitteen mukaisesti maisterintutkintoa (120 op) varten opiskelijan tulee:
Tieto ja ymmärrys
- osoittaa tietämystä ja ymmärrystä pääopintojen alalta, mukaan lukien laaja tietämys alasta ja huomattava erikoisosaamista tietyiltä alan aloilta sekä käsitys nykyisestä tutkimus- ja kehitystyöstä, ja
- osoittaa erityistä metodologista tietämystä pääopintojen alalta.
Osaaminen ja taidot
- osoittaa kykyä kriittisesti ja systemaattisesti integroida tietoa ja analysoida, arvioida ja käsitellä monimutkaisia ilmiöitä, kysymyksiä ja tilanteita jopa rajallisella tiedolla
- osoittaa kykyä tunnistaa ja muotoilla kysymyksiä kriittisesti, itsenäisesti ja luovasti, suunnitella ja soveltaa sopivia menetelmiä noudattaen edistyneitä tehtäviä ennalta määrätyssä ajassa ja siten osaltaan edistää tiedon muodostumista sekä kykyä arvioida tätä työtä
- osoittaa kyky puheessaan ja kirjoittamisessa sekä kansallisesti että kansainvälisesti ilmoittaa selkeästi ja keskustella päätelmistään ja tiedoista ja perusteista, joihin ne perustuvat vuoropuhelussa eri yleisöjen kanssa, ja
- osoittaa taidot, joita tarvitaan osallistumiseen tutkimus- ja kehitystyöhön tai itsenäiseen työskentelyyn jollain muulla pätevyydellä.
Tuomio ja lähestymistapa
- osoitettava kyky tehdä arviointeja pääalalla tutkimuksen mukaan asiaankuuluvista kurinpidollisista, sosiaalisista ja eettisistä kysymyksistä sekä osoittaa tietoisuutta tutkimus- ja kehitystyön eettisistä näkökohdista
- osoittaa kuvan tutkimuksen mahdollisuuksista ja rajoituksista, sen roolista yhteiskunnassa ja yksilön vastuusta sen käytöstä, ja
- osoittaa kykynsä tunnistaa henkilökohtainen lisätietojen tarve ja ottaa vastuu jatkuvasta oppimisestaan.
Uramahdollisuudet
Tämän ohjelman valmistuneille on tarjolla useita mahdollisuuksia. Näihin kuuluvat roolit alkutuotannossa, elintarviketeollisuudessa, elintarvikkeiden vähittäiskaupassa, palveluntarjoajissa, valtion virastoissa ja politiikkojen parissa kansallisessa ja kansainvälisessä ympäristössä.
Ohjelman lukukausimaksu
Apurahat ja rahoitus
SLU ja Ruotsin instituutti tarjoavat rajoitetun määrän stipendejä erinomaisille kansainvälisille opiskelijoille.
SLU:n tarjoamat stipendit
SLU tarjoaa pienen määrän stipendejä vuosittain. Satojen hakijoiden joukosta vain muutama valitaan vastaanottajaksi. Tämä tarkoittaa, että kilpailu on kovaa ja hakija tarvitsee sekä erittäin hyviä arvosanoja että hyvin kirjoitetun motivaatiokirjeen.
Ruotsin instituutin tarjoamat stipendit
Ruotsin instituutin myöntämät stipendit ovat maksullisia maisteriohjelmiin hyväksytyille opiskelijoille, ja ne kattavat sekä lukukausimaksut että elinkustannukset. Saatavilla on useita erilaisia stipendejä taustastasi riippuen.
Tiettyjen Erasmus-ohjelmien stipendit
SLU:n maisteriohjelmien Erasmus Mundus -erikoistumisten opiskelijat voivat olla oikeutettuja stipendiin. Tällä hetkellä seuraavissa ohjelmissa on Erasmus-erikoisalat:
- Euroopan eläinjalostuksen ja genetiikan maisteri (EMABG)
- Erasmus Mundus maisteriohjelma kasvinjalostuksessa (emPLANT+)