Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Johdanto

Hongkongin ammattikorkeakoulu (PolyU) perusti virallisesti logistiikan laitoksen 1. syyskuuta 2003 uudelleenjärjestelyn jälkeen, joka sisälsi entisen merenkulun ja Manner-Kiinan logistiikan nopean kehityksen Hongkongin ja Manner-Kiinan kykyjen kasvavan kysynnän vuoksi. Liikennelogistiikka ja osa entisestä johtamisosastosta.

Syyskuussa 2008 PolyU teki uuden muutoksen ja nimesi laitoksen Logistiikan ja merenkulkutieteen laitokseksi vastaamaan paremmin laitoksen vahvuuksia ja kasvavaa portfoliota. Tällä hetkellä PolyU on ainoa korkea-asteen merenkulkukoulutuksen tarjoaja Hongkongissa.

Laadukas opetus

Suurilla erikoisaloillaan "globaali toimitusketju" ja "kansainvälinen merenkulku- ja kuljetuslogistiikka", laitos tarjoaa kattavia ja kansainvälisesti tunnustettuja akateemisia ohjelmia perustutkinnon tasosta jatko-opintoihin. Ensisijaisena tavoitteena on kasvattaa erittäin tehokkaita logistiikkajohtajia ja johtajia kehittämällä nykyaikaisia koulutusmateriaaleja sekä käyttämällä innovatiivisia ja opetusmenetelmiä.

Osaston globaalin toimitusketjun hallinnan, kansainvälisen merenkulun ja kuljetuslogistiikan sekä operaatioiden hallinnan maisteriohjelmat tarjoavat syvällistä tietoa alan esimiehille ja ammattilaisille, ja ne ilmentävät tasapainoa akateemisen teorian ja ammatillisen käytännön välillä. Esimerkiksi kansainvälisen merenkulun ja kuljetuslogistiikan maisteriohjelma kattaa merenkulun tietämyksen lisäksi käytännön aineita, kuten satamapolitiikka ja -hallinta, merenkulkulaki ja merivakuutukset.

Laitos tekee myös aktiivista yhteistyötä Manner-Kiinan huippulaitosten kanssa. Yksi näistä aloitteista oli sen lippulaivan laadunhallinnan maisteriohjelman käynnistäminen Zhejiangin yliopiston kanssa Zhejiangissa. Osaston akateemisen profiilin perusteella ohjelma houkutteli ehdokkaita eri taustoista, mukaan lukien pankki- ja rahoitusala, ravintola- ja ravintola-ala, rakentaminen, suunnittelu, ministeriöt, terveydenhuolto, hotellit, logistiikka, myynti, tuotanto, kiinteistönhoito, julkiset palvelut, ostot , laadun testaus ja sertifiointi, vähittäiskauppa, matkailu, kauppa, kuljetus, varastointi ja muut palvelualat.

Innovatiivinen tutkimus

PolyU:n perinteen mukaisesti laitos on panostanut voimakkaasti innovatiiviseen tutkimukseen eri alueilla, jotka kattavat merenkulun, merenkulun, satamat, toimitusketjun hallinnan ja kuljetuslogistiikan. Akateeminen henkilökunta on ollut tiukasti mukana tutkimustoiminnassa, mistä on osoituksena korkeatasoisissa akateemisissa julkaisuissa julkaistujen tutkimusten lisääntyminen.

Joidenkin hankkeiden nimeäminen niche-alueiksi yliopiston toimesta kertoo edelleen laitoksen huippuosaamista tutkimusideoissa ja -toiminnassa.

Teollinen yhteistyö

Ammattikykyjä vaalivan logistiikan ja merenkulun koulutuksen huippuyksikkönä laitos pyrkii myös tarjoamaan tutkimus- ja konsultointipalveluita elinkeinoelämälle. Tiivis yhteistyö toimialojen, sovellusten ja todellisten yhteyksien avulla laitos voi tuoda luokkiin korkealaatuista opetusta, tutkimusta ja konsultointia, mikä hyödyttää alaa ja koko yhteisöä. Se on se, mitä PolyU tekee eron logistiikassa ja merenkulkukoulutuksessa.

Rankingit

Yliopistojen sijoitukset:

Sijalla 5 Times Higher Education Young University Rankingsissa 2022

sijalla 5 ShanghaiRankingin maailmanlaajuisessa akateemisten aineiden rankingissa (GRAS) 2021: johtaminen

Sijalla 6 QS Top 50 -listalla alle 50 2022

sijalla 23 Times Higher Education Asia University Rankingsissa 2021

Sijalla 25 QS Asia University Rankingsissa 2022

Sijalla 66 QS World University Rankingsissa 2022

sijalla 91 Times Higher Educationin (THE) World University Rankings 2022 -yliopistojen rankingissa

Tiedekuntien sijoitukset:

#1 Hongkongissa ja #25 Business and Economics -maailmassa

Hongkongin ammattikorkeakoulun kauppatieteiden tiedekunta palkittiin parhaalla logistiikan koulutuskurssien tarjoajalla 2021 Asian Freight, Logistics and Supply Chain Awardsissa

Osastosijoitukset:

#1 merenkulun tutkimuksessa Kiinan yliopistossa

1. sija PolyU:n 30 parhaan maailmanlaajuisen merenkulkukoulun rankingissa (2016–2020)

1. sija Thomson Reutersin ISI Web of Sciencessa 2019–2021: Shipping Research Data

Sija 1 KUBS Worldwide Business Research Rankings™ -sijoituksissa - Operations Management and Management Science 2010-2019

sijalla 1 Hongkongissa ja sijalla 9 maailmassa The SCM Journal List™ University Rankingsissa 2018

sijalla 2 Hongkongissa ja sijalla 18 maailmassa The SCM Journal List™ University Rankingsissa 2018-2020

Sijalla 14 UTD Top 100 Business School Research World Rankingissa ja sijalla 1 USA:n ulkopuolella tuotannon ja toimintojen hallinnan alueella vuosina 2016-2020.

Useat Hongkongin ammattikorkeakoulun logistiikan ja merenkulkutieteen laitoksen professorit on listattu P-Rank 2022 -tutkimuksen 250 parhaan henkilön joukkoon.

Mukaan lukien:

#1 Ir Professori, kauppatieteiden tiedekunnan dekaani, Edwin Cheng

#37 Professori Shuaian Wang

#84 Professori Kee-hung Lai (Mike Lai)

#153 Professori Chi To Ng

#200 Professori Chung Lun Li

Sijainnit

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Kysymyksiä