International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC)
Rotterdam, Alankomaat
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
30 Jun 2024
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Sep 2024
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 2 530 / per year *
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* ETA:n ulkopuoliset opiskelijat: 9 000 € vuodessa
Johdanto
The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) on ainoa olemassa oleva 2-vuotinen kriminologian ohjelma tutkimukseen suuntautuvassa kriminologiassa, joka keskittyy rajanylitykseen, turvallisuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja jonka tarjoaa kaksi eri yliopistoa Euroopassa. IMARCin tarve johtuu tavoista, joilla globalisaatio, tieto- ja tietovirrat muuttavat rikollisuutta ja rikollisuuden valvontaa, sekä EU:n jatkuvista ponnisteluista yhteisen rikosoikeusalueen rakentamiseksi ulkorajojen sisälle. Laajamittainen laillinen ja laiton maahanmuutto ja geopoliittiset konfliktit herättävät uusia kysymyksiä, jotka koskevat kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita ja jotka edellyttävät yhteisiä kansainvälisiä lähestymistapoja nykyiseen Euroopan ja maailmanlaajuiseen kehitykseen. IMARC vastaa tarpeeseen korkeasti koulutetuista, monitieteisistä ja kansainvälisesti suuntautuneista kriminologeista, jotka voivat tarjota alkuperäisiä ja relevantteja analyyseja ja kehittää innovatiivisia, tehokkaita ja eettisiä ratkaisuja akateemisen tutkimuksen, politiikan ja käytännön edistämiseksi.
Ohjelmaan osallistuvilla yliopistoilla Erasmus University Rotterdam (koordinaattori), kriminologian osasto (Alankomaat) ja Gentin yliopiston kriminologian, rikosoikeuden ja sosiaalioikeuden laitoksella (Belgia) on runsaasti, vaikkakin erilaista tutkimus- ja opetusasiantuntemusta alalla. kriminologia, erityisesti rajanylitys, turvallisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Ohjelma kokoaa yhteen oppimisen, tutkimuksen ja käytännön yhteistyön vakiintuneiden kumppaneiden kanssa, joihin kuuluvat yliopistot, valtion virastot, viranomaiset, kansalaisjärjestöt ja yksityiset yritykset. IMARC edistää yhteistyötä ja vuoropuhelua organisaatioiden ja kansalaisyhteiskunnan kanssa, mikä vahvistaa ohjelman akateemista ja yhteiskunnallista merkitystä ja helpottaa monialaisten taitojen kehittämistä, mikä edistää opiskelijoiden työllistettävyyttä ja kansalaisuutta. IMARC sisältää innovatiivisia, vuorovaikutteisia opetusmenetelmiä, joissa sekä kasvokkain tapahtuvan opiskelijan ja opettajan välisen kontaktin, arkioppimisen ja sosiaalisen median vahvuudet optimoidaan.
The study program in a nutshell
We offer:
- Kriittisiä teoreettisia ja käytännön näkökulmia rajanylitykseen, turvallisuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen.
- Laadullisen ja kvantitatiivisen kriminologisen tutkimuksen taidot. Tutkimuksen tekemiseen on varattu yksi vuosi opetussuunnitelmaan. Tällä tavalla ohjelma täyttää erinomaisten opiskelijoiden tutkimustavoitteet, jotka haluavat kasvaa tutkijatehtäviin.
- Tutkimustoimintaa ja ennakkoluulottomuutta pohtimaan ja reagoimaan kriminologian sekä rajojen, turvallisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden alan uuteen kehitykseen ja ajankohtaisiin keskusteluihin.
- Ohjelma kokoaa yhteen oppimisen, tutkimuksen ja käytännöt tekemällä yhteistyötä jo vakiintuneiden kumppaneiden kanssa, joiden joukossa hallitukset, kansalaisjärjestöt, yritysten toimijat ja muut yliopistot edistävät opiskelijoiden työllistettävyyttä.
- Osallistuminen kansainvälisiin konferensseihin, kahdesti vuodessa muiden yliopistojen opiskelijoiden kanssa (Common Sessions).
- Sinulla on mahdollisuus osallistua yhteiseen maisteriohjelmaan, jossa kiinnitetään erityistä huomiota tutkijoiden liikkuvuuteen ja kulttuurienväliseen vaihtoon.
- Yhteisen maisteriohjelman onnistuneen suorittamisen jälkeen sinulle myönnetään kaksoistutkinto: sen yliopiston kansallinen tutkinto, jossa vietit vähintään yhden lukukauden.
Galleria
Ihanteelliset opiskelijat
Onko tämä oikea ohjelma sinulle?
Etsitkö:
- tutkimussuuntautunut ohjelma? Tutkimuksen tekemiseen ja opinnäytetyön kirjoittamiseen on varattu vuosi (2. vuosi). Ensimmäisen vuoden aikana noudatat opetettuja moduuleja.
- poikkitieteellinen kriminologiaohjelma, joka eroaa rajanylityksiä, siirtolaisuutta, ihmisoikeuksia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta koskevista teemoista?
- kriittisesti refleksiivistä lähestymistapaa näihin teemoihin?
- liikkuvuus maisteriohjelmassasi? Pakollinen liikkuvuus edistää työllistyvyyttä ja henkilökohtaista kehitystä.
- verkoston rakentaminen ohjelmasi aikana? IMARC tekee kansainvälistä yhteistyötä kansainvälisten yliopistojen ja organisaatioiden kanssa (associate partners and network partners).
- saada uutta kokemusta epävirallisessa ympäristössä kansainvälisten opiskelutovereiden kanssa? Tärkeä osa IMARC:ia on CSP (Common Study Program in Critical Criminology), joka on 40-vuotinen yhteistyö 15 kansainvälisen yliopiston kanssa. Kahdesti vuodessa opiskelijat ja henkilökunta kokoontuvat yhteen yliopistokeskuksista yhteiseen istuntoon. CSP tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua jäsenneltyjen ja epävirallisten istuntojen sarjaan.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Vuosi 1
Lukukausi 1: peruskurssit eurolla
- Globalisaatio, digitalisaatio ja rikollisuus
- Yritys- ja toimihenkilörikollisuus
- Rikollisuuspolitiikan analysointi globaalista näkökulmasta
- Kehittyneet tutkimusmenetelmät
- Urakehitys
Lukukausi 2: Erikoistumisrata
- EUR-rata: Globaalit virtaukset, paikalliset ongelmat ja globaalit vastaukset
- Rajat ylittävä järjestäytynyt rikollisuus
- Terrorismi. ääriliikkeet ja kontrolli
- Kaupunkikysymykset, kulttuuri ja rikollisuus
- Tekee tutkimusta IMARCissa
- Yksi kurssi sisältää yhteisen opintojakson valmistelun
- UGhent track: Euroopan unionin rikospolitiikka ja oikeus kontekstissa
- Edistynyt eurooppalainen rikospolitiikka
- Kehittynyt eurooppalainen ja kansainvälinen turvapaikka- ja maahanmuuttolainsäädäntö ja -politiikka
- Kriittinen kriminologia ja rikosoikeusjärjestelmä (sisältää Common Study Session -valmistelun)
2. vuosi
Lukukausi 3: Tutkimuksen valmistelu ja tekeminen
- Tutkimusmoduuli I: Missä paikallinen kohtaa globaalin
- Tutkimusmoduuli II: Euroopan unionin rikospolitiikka ja oikeus kontekstissa
- Tutkimusmoduuli III: Global Discourse and Narratives of Crime
- Tutkimusmoduuli IV: Valtasuhteet ja vallan väärinkäytöt
Lukukausi 4: Pro gradu -tutkielman kirjoittaminen
- Opinnäytetyö: kenttätyön ja tiedonkeruun jatko, pro gradu -tutkielman kirjoittaminen, esittely päätösistunnossa.
Ohjelman tulos
Sinä tulet oppimaan:
- yhdistää akateeminen asiantuntemus ja tutkimus monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi eurooppalaisesta ja maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Näin voit osallistua tehokkaasti ihmisoikeuksien suojeluun. Opiskelijat saavat perustellun käsityksen rajakysymyksistä, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja turvallisuudesta.
- rajakysymyksistä kiinnittäen erityistä huomiota maahanmuuttoon. Eri tieteenalojen näkökulmat (oikeudellinen, poliittinen, kulttuurinen ja sosiologinen lähestymistapa) yhdistetään. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden käsite perustuu oikeudellisiin, sosiologisiin ja poliittisiin tutkimusperinteisiin ja sisältää huolenaiheita, jotka voivat olla päällekkäisiä ja vuorovaikutuksessa.
- monialaisia taitoja, kuten luovuutta, yrittäjyyttä, ongelmanratkaisuasennetta, reflektoivaa ajattelua ja sinnikkyyttä. Ohjelman liikkuvuuden, sosiaalisten tapahtumien järjestämisen ja oppimismenetelmien eroista pohdittavien tapaamisten avulla kehität kulttuurista herkkyyttä etiikkaa, kulttuurien välisiä eroja ja eheyttä kohtaan. Johtamiseen, viestintään ja yhteistyöhön liittyvät taidot sisältyvät IMARC-opetussuunnitelmaan.
Uramahdollisuudet
- Geopoliittiset muutokset osoittavat, että maahanmuuton, turvallisuuden, rikollisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden torjuntaan tai ehkäisyyn osallistuu yhä enemmän organisaatioita.
- Alumnit voivat työskennellä useilla eri aloilla eri tasoilla analyyttisissa tehtävissä, päätöksentekotehtävissä, tutkimusrooleissa tai tohtorin tehtävissä. asemat.
- Mahdollisia työnantajia ovat valtioiden väliset ja kansalaisjärjestöt, kansalliset ja Euroopan tason ministeriöt, konsulttiyritykset, tutkimus- ja korkeakoulut, pankit ja vakuutusyhtiöt sekä konsulttiyritykset.
- IMARC-alumnit työskentelevät kansainvälisissä organisaatioissa Hollannissa, EU-organisaatioissa tai muiden maiden kansallisissa organisaatioissa. Analyysi-, politiikka- tai tutkimusrooleja täytetään sekä (puoli)valtion organisaatioissa että yksityisellä sektorilla, jossa he usein työskentelevät asemissa ymmärtääkseen ja selittääkseen kansainvälisiä suuntauksia muuttoliikkeen ja sosiaalisen syrjäytymisen alalla.