Keystone logo
© Dark Frame - www.darkframe.pl
Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Johdanto

Lodz University of Technology ( TUL ) on yksi Puolan suurimmista ja parhaista valtion teknisistä yliopistoista, 15 %:n joukossa maailman parhaista yliopistoista ja ylpeä jäsen European Consortium of Innovative Universitiesissa. Vuonna 1945 perustetulla TUL on vahvat perinteet insinöörikoulutuksessa ja se tunnetaan kaikkialla maailmassa saavutuksistaan tutkimuksen, tieteen, koulutuksen ja kansainvälisen yhteistyön alalla.

Yli 10 000 opiskelijaa, joista noin 10 % on kansainvälisiä opiskelijoita, hankkii kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintonsa 9 tiedekunnassa ja kansainvälisessä tekniikan tiedekunnassa, jotka tarjoavat yli 65 opinto-ohjelmaa, joista yli 25 opetetaan englanniksi ja ranskaksi. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto-ohjelmia, liikkuvuutta (EU:n sisällä ja sen ulkopuolella) sekä uraauurtavaa korkeakoulujen mikromoduuleissa. Tieteen, tekniikan, teknologian, johtamisen ja liiketoiminnan ammattilaisten kouluttamiseen käytetään muun muassa innovatiivisia oppimis- ja opetusmenetelmiä: haastepohjaista oppimista, muotoiluajattelua ja käänteistä koulutusta. Opiskelijat saavat myös käytännönläheisiä mahdollisuuksia, erityisesti osallistua tiettyjen alojen asiantuntijoiden luennoille tai yritysharjoittelun TUL :n yhteistyökumppaniin, esim. Amazoniin, Ikeaan tai TomTomiin, jotka sijaitsevat kaupungissa ja sen lähialueella.

37 hehtaarin kampuksellaan kaupungin keskustassa TUL tarjoaa lisäksi majoitusta ja ilmaisen internetyhteyden 9 asuintalossa. Minimoitu työmatka-aika jättää tilaa nautinnoille! Lähes 75 opiskelijan tiedekerhollaan TUL on täydellinen paikka opiskelijoille, jotka ovat intohimoisia tieteeseen ja haluavat rikastuttaa tietojaan. Yliopisto toivottaa tervetulleeksi aktiivisia ihmisiä ja tukee erilaisia opiskelijaaloitteita. Żak-opiskelijaradioasema, lähettää kellon ympäri 88,8 MHz:n taajuudella, TUL :n kuorolla on 40 vuotta jatkuvaa lavaläsnäoloa, kun taas olympiakokoinen uima-allas ja 31 urheiluosastoa saattavat kiinnostaa niitä, joilla on paljon energiaa.

Pääsymaksut

Jokaisena lukuvuonna on kaksi pääsyä.

 • Touko-kesäkuussa - Pääsy maisteriohjelmiin, jotka alkavat kesälukukaudella (1. maaliskuuta).
 • Joulukuussa/tammikuussa - Talvilukukaudella (1. lokakuuta) alkaviin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin.

Yksityiskohtainen esityslista julkaistaan yliopiston verkkosivuilla muutama kuukausi ennen hakuajan alkamista. Katso tarkemmat määräajat verkkosivuiltamme.

Kuinka hakea

 1. Pyydämme sinua tutustumaan sisäänpääsymenettelyihin huolellisesti ennen kuin aloitat hakuprosessin.
  Lue kaikki "Kansainväliset ehdokkaat" -välilehden tiedot. Sieltä löydät tietoa pääsyprosessista, mukaan lukien luettelo vaadituista asiakirjoista, saatavilla olevista kursseista, lukukausimaksuista, stipendeistä, kielivaatimuksista jne.
 2. Luo tili sisäänpääsyportaaliimme. Siirry myöhemmin sisäänpääsyportaaliin aina osoitteesta rekrutacja.p.lodz.pl. Valitse 1./2. asteen opinnot ja sitten "En ole Puolan kansalainen";
 3. Täytä kaikki henkilökohtaiset tiedot, niin asiakirjojen lataamismahdollisuus avautuu sinulle;
 4. Lataa skannaukset kaikista vaadituista asiakirjoista verkkosivustollamme määritetyssä ajassa;
  • Muista, että asiakirjoihin on liitettävä apostille ja/tai ne on laillistettu ja käännetty puolaksi tai englanniksi valantehdyn kääntäjän toimesta.
  • Voit hakea enintään 4 ohjelmaan .
  • Odota tuloksia.

Apurahat ja rahoitus

 1. Parhaat ehdokkaat voivat hakea opintoihin ilman lukukausimaksua (kaksi paikkaa kussakin 10 tiedekunnassa). Napsauta alla olevaa painiketta saadaksesi lisätietoja.
 2. Ehdokkaita kannustetaan myös tarkistamaan Puolan hallituksen stipendit.

Sosiaalisen stipendin voidaan myöntää vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevalle opiskelijalle/tohtoriopiskelijalle, jonka nettotulot perheessä henkilöä kohden eivät kuukaudessa ylitä erillisessä ilmoituksessa sovittujen yksittäisten etuuksien määrästä ilmoitettua määrää. Ylioppilaskunta ja jatko-opiskelijoiden hallitus.

Erityisen perustelluissa tapauksissa opiskelija/tohtoriopiskelija voi saada korotettua sosiaalista stipendiä.

Vammaisen apuraha voidaan myöntää opiskelijalle/tohtoriopiskelijalle, jolla on vammaisuustodistus, vammaisuuden tutkintotodistus tai 11 §:ssä tarkoitettu todistus. Vammaisten ammatillisesta ja sosiaalisesta kuntoutuksesta ja työllistämisestä 27 päivänä elokuuta 1997 annetun lain 5 § ja 62 artikla.

Stipendin määrä riippuu vammaisuudesta. Opiskelija/tohtoriopiskelija, joka joutuu tilapäisesti vaikeaan elämäntilanteeseen, voi saada apua.

Rehtorin opiskelijastipendi voidaan myöntää opiskelijalle, joka on saavuttanut erinomaisia akateemisia tuloksia, jolla on tieteellisiä tai taiteellisia saavutuksia tai urheilusaavutuksia kilpailussa vähintään valtakunnallisella tasolla.

Stipendi voidaan myöntää

 1. Kypsyyskokeen suorittamisvuonna ensimmäiselle opintovuodelle hyväksytty opiskelija, joka täyttää vähintään yhden seuraavista ehdoista:
  Jokainen TUL iin hyväksytty ulkomaalainen opiskelija voi majoittua johonkin 9 opiskelijatalosta. Vain 2 minuutin kävelymatkan päässä kampuksesta. Majoituksen hinta yhden ja kahden hengen huoneissa on noin 150 euroa kuukaudessa. Katso majoitustiedot verkkosivuiltamme.
  • on kansainvälisen olympiadin voittaja tai koulutusjärjestelmän säännöksissä tarkoitetun keskustason olympialaisen voittaja tai finalisti,
  • on tällä hetkellä vähintään urheilukilpailun mitali Puolan mestarin tittelistä tietyssä urheilulain säännöksissä tarkoitetussa urheilulajissa;
  • Erinomaisia akateemisia tuloksia saavuttanut opiskelija. Maisterintutkinto-opiskelijat voivat hakea tätä stipendiä ensimmäisenä opiskeluvuotenaan, kun taas kandidaattiopiskelijat vasta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.
  • Ensimmäisen tai toisen syklin opiskelija, jolla on edellisenä lukuvuonna (ennen hakemuksen jättämistä) ollut tieteellisiä tai taiteellisia saavutuksia tai urheilusaavutuksia vähintään valtakunnallisella tasolla säännöissä kuvattujen periaatteiden mukaisesti arvioituina. .
  • Lukukausimaksut ovat kilpailukykyisiä ja huomattavasti alhaisempia kuin muissa EU-yliopistoissa. Lukukausimaksut vaihtelevat 500-2000 USD per lukukausi. Katso verkkosivuiltamme lisätietoja lukukausimaksuista. (Suurin osa englanninkielisistä opinto-ohjelmista maksaa 2000 USD per lukukausi. Kussakin lukuvuodessa on kaksi lukukautta);
  • Hakumaksu per opinto-ohjelma on vain 85 PLN* (noin 20 euroa) ja ehdokkaat voivat hakea enintään 4 opinto-ohjelmaan, mikä lisää heidän mahdollisuuksiaan päästä mukaan;
   *150 zlotya, jos haet arkkitehtuurin BSc-tutkintoa / suunnittelun BA-tutkintoa / teollisen muotoilun BSc-tutkintoa ja joudut suorittamaan piirustustaitojen kokeen kampuksella ja 100 zlotya toisen vaiheen opintojen hakijoille, jotka ovat velvollisia suorittamaan pääsykokeen - nettihaastattelu.
 2. Elämä Puolassa on edullista ja maksaa paljon vähemmän kuin muissa EU-maissa. Lisäksi elämä Lodzissa, vaikka se on maan neljänneksi suurin kaupunki, on halvempaa kuin muissa. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä yliopistoon.

Pääasialliset muutokset

 • Edunhakutapa - stipendit myönnetään lukukauden välein;
 • Rehtorin stipendin ansioluetteloon on tehty muutoksia.

Rankingit

Koulutuslehden "Perspektywy" vuoden 2023 yliopistojen rankingissa

 • Lodz University of Technology sijoittui viidenneksi teknisistä yliopistoista.
 • Puolan julkisten yliopistojen joukossa yhdeksäs sija. Se on myös Puolan neljänneksi eniten valittu yliopisto opetus- ja tiedeministeriön raportin mukaan.

Lodz University of Technology sijoittui viime vuonna kaikkien neljän arvostetuimman kansainvälisen rankingin joukkoon.

 • 32 puolalaisen yliopiston joukossa kansainvälisessä Times Higher Education World University Rankingissa
 • 19 puolalaisen yliopiston joukossa QS World University Rankingissa
 • 37. sijalla US Newsin parhaiden maailmanlaajuisten yliopistojen rankingissa
 • ShanghaiRankingin Global Ranking of Academic Subjects on listattu Energy Science and Engineering -alalla.

Lodz University of Technology pääsi toista kertaa THE Impact -rankingiin, joka keskittyy yliopiston toimintaan 17 kestävän kehityksen tavoitteen toteuttamisessa.

 • TUL sai korkeimman pistemäärän tavoitteen 8 saavuttamiseen tähtäävistä toimista.
 • Talouskasvu ja ihmisarvoinen työ, pääsy maailmanlaajuisen TOP 200 -listalle ja ykkössija maassa.
 • Se on myös Puolan yliopistojen joukossa ensimmäinen tavoite 17:ssä.
 • Partnership for Goals, oleminen globaalissa TOP 300:ssa. Tavoitteessa 9. Innovation, Industry, Infrastructure TUL on TOP 400:ssa.

Sijainnit

 • Łódź

  Stefana Żeromskiego, 116, 90-924, Łódź

Kysymyksiä