University of Chemistry and Technology, Prague
Johdanto
University of Chemistry and Technology, Prague ( UCT Prague ) on suurin lajinsa koulutuslaitos Keski-Euroopassa, jossa on lähes kaksi vuosisataa. Progressiivisilla tutkimusaloilla ja arvostetulla kansainvälisellä maineella UCT Prague tarjoaa jokaiselle opiskelijalle kehittyneen teknologian koulutuksen ja erinomaisen valmistautumisen ansiokkaaseen uraan maailmanlaajuisesti.
University of Chemistry and Technology, Prague : menneisyys ja nykyisyys
UCT Prague on julkinen korkeakoulu, joka harjoittaa tieteellistä, tutkimus-, kehitys- ja toteuttamistoimintaa. Se on 28 julkisen ja valtion yliopiston perheenjäsen Tšekin tasavallassa ja kuuluu EUA: n (European University Association), FEANI: n (Euroopan kansallisen insinööriyhdistysten liitto) ja IGIP: n (International Society for Engineering Pedagogy) jäseneksi. UCT Prague tunnetaan koulutus- ja tutkimustoimintansa syvyydestä ja laajuudesta lähes kaikilla kemian, kemian tekniikan, elintarvikekemian ja teknologian aloilla, biokemiassa, jalostuksessa, vedenkäsittelyssä, energian ja biologian tieteissä ja teknologioissa sekä ympäristönsuojelussa. materiaalitieteet ja muut kemian perusteet. UCT Prague perustettiin vuonna 1952, mutta sen alkuperä on peräisin vuonna 1807, jolloin ensimmäinen kemian kurssi toimitettiin Prahan ammattikorkeakoulussa. Ammattikorkeakoulun uudelleenjärjestely vuonna 1920 johti kemian laitoksen muuttumiseen kemian tekniikan korkeakouluksi, joka on yksi Tšekin teknisen yliopiston seitsemästä osasta. UCT Prague on tuottanut useita erinomaisia alumneja, kuten professori Otto Wichterle, 1950-luvun pehmeiden piilolinssien keksijä, ja Vladimír Prelog, ETH Zürichin professori, joka voitti Nobelin kemian palkinnon vuonna 1975. vuonna 1928. Prelog vastaanotti tohtorinsa useita vuosia myöhemmin.
Merkittävä tutkimus
UCT Prague tutkijat menestyivät erittäin hyvin Euroopan yhteisön puiteohjelmassa HORIZON 2020 ja ovat aktiivisesti mukana monien uusien tutkimushankkeiden ja yhteistyön kehittämisessä. Merkittäviä aiempia ponnisteluja ovat:
- RECOBA, Assoc. Prof. Juraj Kosek, sektorien välinen reaaliaikainen aistiminen, edistynyt ohjaus ja optimointi eräprosesseissa, mikä säästää energiaa ja raaka-aineita.
- PARTIAL-PGM, Assoc. Petr Kočí, uudenlaisten, tehokkaiden hybridi-TWV / GPF-autojen jälkikäsittelyjärjestelmien kehittäminen raTIonAL-suunnittelulla: PGM- ja harvinaisten maametallien korvaaminen.
- SElySOs, professori Karel Bouzek, uusien elektrodimateriaalien kehittäminen ja ymmärrys hajoamismekanismeista kiinteän oksidin korkean lämpötilan elektrolyysikennoissa.
- SuPER-W, prof. Pavel Jeníček, dos. Jan Bartáček, kestävä tuote, energian ja luonnonvarojen hyödyntäminen jätevedestä.
- Elintarvikkeiden laatuhankkeet: FoodSmartphone, älypuhelinanalysaattorit elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden testaamiseen paikan päällä; MultiCoop, monitieteinen lähestymistapa yhteistyön lujittamiseen ja uuden alustan luomiseen elintarvikkeiden ja rehujen turvallisuuden kattavaksi arvioimiseksi; AUTHENT-NET - elintarvikkeiden aitoustutkimusverkosto, prof. Jana Hajšlová, Monika Tomaniová, PhD.
- Tiedekasvatus: SCICHALLENGE, Petr Holzhauser, MSc, seuraavan sukupolven tieteen haasteet osallistuvien tekniikoiden ja digitaalisen median avulla.
Tiedekunnat
UCT Prague (koko yliopiston tarpeita vastaavien osastojen lisäksi) on neljä tiedekuntaa:
- Kemian tekniikan tiedekunta
- Ympäristötekniikan tiedekunta
- Elintarvike- ja biokemian tekniikan tiedekunta
- Kemian tekniikan tiedekunta
UCT Prague numeroissa
UCT Prague on 871 työntekijää (vuoden 2014 vuosikertomuksen tiedot), mukaan lukien 510 akateemista ja 361 tutkijaa. UCT Prague on akkreditoitu tarjoamaan kolmivuotisia kandidaatin (BSc) ohjelmia, kahden vuoden maisteriohjelmia ja tohtorintutkintoa. ohjelmia. Yhteensä UCT Prague vuonna 2014: 3 606 kandidaatin ja maisteriopiskelijaa ja 843 Ph.D. opiskelijat (vuoden 2014 vuosikertomuksen tiedot).
Maailmanlaajuinen yhteistyö ja yhteistyö
UCT Prague tekee yhteistyötä yli 100 yliopiston ja laitoksen kanssa maailmanlaajuisesti. Yliopisto on aktiivisin tšekkiläinen yliopisto-opiskelija Erasmus-opiskelijavaihto-ohjelmassa, ja se on osallistunut myös muihin ohjelmiin, kuten viidennen ja kuudennen puiteohjelman, COST-, EUREKA- ja Leonardo da Vinci -ohjelmaan.
Tietotekniikka
UCT Prague ylläpitää korkeatasoisia laskentatiloja, joissa on gigabit-verkko. Tietokoneet ovat opiskelijoiden, tutkijoiden ja professorien saatavilla lähes kaikissa satoja laboratorioita ja työtiloja.
Kirjasto: ChemTK
UCT Prague on erinomaisesti varustettu kirjasto, ChemTK, joka sijaitsee nykyaikaisessa National Library of Technology (NTK) -rakennuksessa. ChemTK-kokoelma sisältää yli 100 000 kirjaa, käsikirjaa, tietosanakirjaa, aikakauslehteä ja muita julkaisuja. ChemTK tilaa 300 ammatillista aikakauslehteä ja tarjoaa sähköisen pääsyn tieteellisiin lehtiin. Tällä hetkellä sähköisessä muodossa on saatavilla yli 2 500 lehtikirjaa arvostetuilta tieteellisiltä kustantajilta. ChemTK tarjoaa myös pääsyn SciFinderiin, Chemical Abstracts -palveluun ja muihin erikoistuneisiin resursseihin (katso täydellinen luettelo eResourcesista), jotka mahdollistavat tieteellisten erikoisuuksien tutkinnan. Beilsteinin Handbuch der organischen Chemien ja Gmelinin Handbuch der anorganischen Chemien kokoelmat ovat saatavilla myös painetussa ja sähköisessä muodossa. Tulostusjulkaisut ovat saatavilla NTK: n harvinaisia kirjoja ja erikoiskokoelmia lukusalissa.
Keskuslaboratoriot
UCT Prague keskuslaboratoriot koostuvat kahdeksasta laboratoriosta:
- Ydinmagneettisen resonanssin (NMR) spektroskopian laboratorio
- Infrapuna- (IR) ja Raman-spektroskopian laboratorio
- Massaspektrometrian laboratorio (MS)
- Orgaanisen alkuaineen analyysin laboratorio
- X-Ray-diffraktion laboratorio
- Lämpö-gravimetrisen analyysin laboratorio (TGA)
- Atomiabsorptiospektroskopian laboratorio (AAS) ja pinta-analyysin laboratorio
Laboratoriot tarjoavat korkealaatuisia laitteita opiskelijoiden, professorien ja tutkimushenkilöstön käyttöön ja ne on varustettu moderneilla instrumenteilla. Laboratoriohenkilöstö on kokenut sekä rutiini- että erikoistutkimuksissa. Laboratorioita käytetään opiskelijahankkeisiin, apurahoitettuun tutkimukseen ja teollisiin sovelluksiin. Ulkoiset asiakkaat (yliopistot, yksityiset yritykset ja muut) voivat myös käyttää tiloja. Laboratoriohenkilöstö opettaa myös useita kursseja, työpajoja ja muita seminaareja UCT Prague -yhteisön jäsenille. Kursseihin sisältyy käytännön tekniikoita ja menetelmiä spektrin tulkintaan.
Ohjelmat
- Biotekniikan ja elintarviketieteen maisteri
- Kemian, tekniikan ja materiaalien maisteri
- Kemianteollisuuden maisteri
- Kestävän kehityksen ja ympäristötekniikan maisteri
- Maisteri innovaatioprojektien hallinnasta
- Maisteri kemiantekniikassa ja biotekniikassa
- Maisteri polttokenno- ja vetytekniikassa
- Orgaanisen kemian maisteri