Kansanterveyden maisteri
Tromsø, Norja
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
Pyydä lukukausimaksuja
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* ei lukukausimaksuja kansainvälisille opiskelijoille
Johdanto
Opiskele kansanterveyden maisteriksi UiT The Arctic University of Norway .
Kansanterveyden aihe keskittyy koko yhteisön terveyteen. Sen tavoitteena on antaa tietoa ja ymmärrystä sairauksien ja sairauksien tärkeimmistä syistä ja tunnistaa tehokkaita toimenpiteitä väestön terveyden parantamiseksi. Kansanterveyden analysoinnin eri aihealueista tärkeimmät ovat biostatistiikka ja epidemiologia.
Ohjelman kuvaus
- Kesto: 2 vuotta
- Laajuus (op) : 120
- Pääsyvaatimukset : Kandidaatin tutkinto (180 op) tai vastaava. Katso lisätietoja kohdasta "Pääsyvaatimukset"
- Tutkinnon nimi : kansanterveyden maisteri
- Sovelluskoodi :
- Norjalaiset ja pohjoismaiset hakijat: 3013
- Kansainväliset hakijat: 2035
Ohjelman ensimmäinen vuosi koostuu kuudesta pakollisesta kurssista (60 op). Kolmannella lukukaudella opiskelijat valitsevat kaikki kolme kurssia neljästä valinnaisesta kurssista tai lähtevät vaihtoon ulkomaille. Neljäs lukukausi on tarkoitettu opinnäytetyön kirjoittamiseen.
Pro gradu -tutkielma (30 op) tulee kirjoittaa aiheesta, joka liittyy opiskelijan valitsemiin valinnaisiin kursseihin.
Opinnäytetyön tarkoituksena on valmistautua kansanterveysalan tieteellisen hankkeen suunnitteluun, kehittämiseen ja esittämiseen. Opinnäytetyö voi olla empiirinen tutkimus, joka perustuu tietoihin, joihin opiskelija on saanut pääsyn, tai opiskelijan keräämiin tietoihin. Se voi olla myös kirjallisuuskatsaus tai teoreettisempi projekti.
Huomaa, että osallistuminen kaikkiin kansanterveyden pääkurssien luentoihin ja seminaareihin on pakollista.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Ohjelman rakenne
Termi | 10 opintopistettä | 10 opintopistettä | 10 opintopistettä |
1 lukukausi (syksy) | HEL-3005 Yhteiskunta, kulttuuri ja kansanterveys | HEL-3006 Johdatus epidemiologiaan ja biostatistiikkaan | HEL-3007 Terveystaloustiede ja -politiikka |
2 lukukausi (kevät) | HEL-3070 Biostatistiikka II | HEL-3043 Johdatus globaaliin terveyteen | HEL-3055 Terveysteknologian arviointi ja lääketieteellinen päätöksenteko |
3 lukukausi (syksy) | Opiskelijat valitsevat minkä tahansa kolmesta neljästä kurssista tai lähtevät vaihtoon | HEL-3008 Kansanterveyden etiikka HEL-3060 Epidemiologia II HEL-3034 Globaali terveys HEL-3066 MPH-opinnäytetyön protokollakehitys | HEL-3008 Kansanterveyden etiikka HEL-3060 Epidemiologia II HEL-3034 Globaali terveys HEL-3066 MPH-opinnäytetyön protokollakehitys |
4 lukukauden pro gradu -tutkielma (kevät) | HEL-3950 Kansanterveyden pro gradu -tutkielma | HEL-3950 Kansanterveyden pro gradu -tutkielma | HEL-3950 Kansanterveyden pro gradu -tutkielma |
Opetus ja arviointi
Opetus koostuu kampuksella järjestettävistä luokista, jotka kestävät yleensä kahdesta kolmeen tai kolmesta viiteen päivää kurssia kohden. Kampustuntien määrä ja kesto vaihtelevat eri kursseittain. Luennoille ja seminaareihin osallistuminen on pakollista kaikilla kursseilla. Lisäksi opetus perustuu Internetin käyttöön oppimisen hallintajärjestelmien Canvas ja Fronter avulla. Tämä maisterin tutkinto on intensiivinen ohjelma. Kaikki kurssit vaativat opiskelijoilta aktiivista osallistumista.
Opetus- ja arviointimenetelmät on kuvattu kunkin opintojakson opintojaksosuunnitelmassa. Yhteisölääketieteen laitos käyttää ensisijaisesti seuraavia arviointimenetelmiä: Kotitehtävä tietystä aiheesta; kotitehtävä opiskelijan valitsemasta aiheesta; kirjallinen koe ja; portfolion arviointi kurssiin kuuluvien palautettujen tehtävien perusteella.
Pääsy jatko-opintoihin
Tutkinto-ohjelman onnistuneen suorittamisen jälkeen opiskelijat voivat olla päteviä pääsemään tohtoriohjelmaan useilla akateemisilla aloilla UiT The Arctic University of Norwaytai muualla.
Vaihto
Vaihto voidaan tehdä ohjelman kolmannella lukukaudella. LMU Münchenin, Tbilisin osavaltion yliopiston ja Georgian yliopiston kanssa on ohjelmakohtaisia sopimuksia. Lisäksi UiT:n ulkomaisten laitosten kanssa tekemissä avoimissa vaihtosopimuksissa on mahdollisuuksia. MPH-opiskelijaneuvoja voi auttaa sinua saamaan lisätietoja vaihdosta. Opiskelijavaihdon UiT-keskussivu: https://uit.no/utdanning/utveksling.
Ohjelman tulos
Oppimistulokset
Tämän opinto-ohjelman tavoitteena on, että opiskelijat ymmärtävät ja pystyvät tunnistamaan väestön terveyteen vaikuttavat tekijät eli biologiset, ympäristöön liittyvät, sosiaaliset ja käyttäytymistekijät, jotka vaikuttavat väestön terveyteen. Lisäksi opiskelijoiden tulisi pystyä arvioimaan erilaisia toimenpiteitä, jotka voivat parantaa ihmisten terveyttä.
Tutkimuksen päätyttyä opiskelijoiden odotetaan:
- Neuvo päättäjiä väestön terveyteen vaikuttavissa toimenpiteissä.
- Arvioi kriittisesti erilaisten kansanterveystoimenpiteiden tehokkuutta.
- Pohdi kriittisesti terveyden, sairauden ja terveyspalvelun sosiaalisia ja kulttuurisia näkökohtia.
- Sovella terveystaloudellisia periaatteita sairaaloiden ja perusterveydenhuollon tarjoajien rahoitusmekanismien suunnittelussa.
- Analysoi terveydenhuollon resurssien vaihtoehtoisten käyttötapojen kustannustehokkuutta ja tee systemaattisia vertailuja prioriteettien asettamista varten.
- Arvioi kriittisesti kansanterveyden tieteellisten julkaisujen menetelmiä.
- Tunnista ja analysoi kansanterveyden keskeiset eettiset haasteet.
- Selitä maailmanlaajuisten terveyserojen tärkeimmät syyt.
- Sovella näyttöön perustuvan lääketieteen periaatteita ja arvioi itsenäisesti interventioiden tietopohjaa.
- Käytä epidemiologisia menetelmiä terveyteen liittyvien kysymysten analysoinnissa.
- Suunnittele, toteuta ja esitä kansanterveyttä koskeva tutkimushanke.
On tärkeää, että opiskelijat oppivat soveltamaan asiaankuuluvia teorioita ja menetelmiä perusterveyskysymysten analysoimiseksi. Pääpaino on kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien hallinnan oppimisessa. Tämän ohjelman suorittamisen jälkeen opiskelijoiden tulisi pystyä kartoittamaan väestön sairauksia ja terveyttä ja tunnistamaan terveyteen vaikuttavat sosiaaliset tekijät. Niiden olisi kyettävä arvioimaan ja käynnistämään ennaltaehkäiseviä terveystoimenpiteitä, arvioimaan terveyteen liittyvien toimenpiteiden vaikutuksia ja antamaan selvitys asianmukaisista ratkaisuista resurssien kohdentamiseksi.
Ohjelma koostuu yhdeksästä opintojaksosta, joista jokaisella on 10 opintopistettä (ECTS). Kuusi kurssia on pakollisia ja kolme valinnaista, jotka valitaan neljän vaihtoehtoisen valinnaisen kurssin luettelosta (tai jotka voidaan suorittaa vaihtoon ulkomaille). Pro gradu -tutkielma (30 op) täydentää ohjelman rakenteen yhteensä 120 opintopisteeseen (ECTS).
Uramahdollisuudet
Työnhakijat
Kansanterveyden maisterin tutkinto (MPH) tunnustetaan yhä paremmin kansainvälisesti, ja UiT The Arctic University of Norway : n yhteisölääketieteen laitosta pidetään kansainvälisen huippuosaamisen keskuksena tutkimuksensa laadulle. Ohjelmasta valmistuneet löytävät uramahdollisuuksia terveydenhuollon suunnittelu- ja sääntelyrooleissa, sairaaloissa, yhteisöhoidossa sekä teollisuudessa. MPH tarjoaa myös erittäin merkityksellistä tietoa kansainväliseen terveystyöhön, esimerkiksi kansainvälisissä humanitaarisissa järjestöissä.
Terveyspalvelulla on jatkuva kysyntä pätevälle henkilöstölle. Erityisesti tarvitaan asiantuntemusta tartuntatautien ja ei-tarttuvien tautien sekä onnettomuuksien ja itsemurhien syiden ja ehkäisyn ymmärtämisessä. Etiologia ja ennaltaehkäisy ovat keskeisiä aiheita tässä ohjelmassa, jossa painotetaan epidemiologiaa, biostatistiikkaa ja maailmanlaajuista terveyttä.