Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Johdanto

Université Côte d'Azur on äskettäin perustettu ranskalainen rivialueiden korkeakouluyksikkö, joka kokoaa alueen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen keskeiset toimijat. Université Côte d'Azur pyrkii kehittämään ranskalaisille yliopistoille uuden, 21. vuosisadan mallin, joka perustuu tieteenalojen välisiin uusiin vuorovaikutuksiin, tutkimuksen, opetuksen ja innovoinnin uudenlaiseen koordinointitapaan sekä vahvaan kumppanuuteen yksityisen sektorin ja paikallisviranomaisten kanssa. Tammikuussa 2016 Université Côte d'Azur voitti Ranskan hallitukselta arvokkaan IDEX-palkinnon UCAJEDI-hankkeestaan ​​ja sijoitti sen yhdeksän maailman huippuluokan huipputason yliopistoon Ranskassa.

2000-luvun yliopisto

Université Côte d'Azur koostuu 13 erinomaisesta laitoksesta, jotka työskentelevät yhdessä yliopistossa. Haastamme itseämme kaikilla tavoin. Rikkomme esteitä lähes kaikilla aloilla. Menemme rajojen yli. Haemme parhaiten meistä, parasta teistä, parantaaksemme maailmaa.

UCA: n soveltamisala kokoaa siis yhteen kaikki kansainvälisellä tasolla tunnetut ja näkyvät korkeakoulutuksen ja tutkimuksen julkiset ja yksityiset yksiköt, jotka ovat läsnä Côte d'Azurilla. Sen ainutlaatuisten yhteistyökäytäntöjen innovatiivinen luonne luo itseorganisoituvat olosuhteet huippuosaamiselle; se edistää tulevaisuuden tieteen, koulutuksen ja innovaatioiden syntymistä.

 • Kaikkien kansainvälisten ranking-ohjelmien joukossa on tutkimustehokas Université Nice Sophia Antipolis (UNS);
 • Kaksi kansallista tutkimuslaitosta: CNRS ja Inria, monialainen ja symbolinen digitaalitekniikan alalla;
 • Toinen tähti, joka liittyy UniCA :n klusteriin, on Côte d'Azur Observatory (OCA). Noin 450 työntekijää neljässä paikassa (Mont Gros ja Valrose Nizzassa, Sophia Antipolis ja Plateau de Calernin observatorio). Charles Garnierin suunnittelemalla OCA:lla on merkittävä arkkitehtoninen ja tieteellinen perintö, mutta kaukana menneisyydestä, se on edelleen kansainvälisesti tunnustettu maatieteen ja tähtitieteen tutkimuskeskus, jossa on tarkkuusmekaniikka, korkean suorituskyvyn laskentakeskukset ja virtuaaliset observatoriot.
 • Nizzan keskus Hospitalier Universitaire (CHU), johtava hematologian, biologisten resurssien ja terapioiden simulointi- ja innovaatiokeskus, joka asettaa tutkijoille rinnakkain lääketieteen tutkijat ja insinöörit;
 • EDHEC ja SKEMA, kaksi merkittävää kauppakorkeakoulua, jotka ovat läsnä kaikissa kansainvälisissä rankingissa; kahden maailmanlaajuisen yritysjurssin läsnäolo tuo projektiin tutkimus- ja koulutustoiminnan lisäksi laadunvarmistuksen kulttuurin
 • Kuusi kansainvälistä näyttämöllä toimivaa Taidekoulusta koostuva konsortio, joka koostuu maailmanluokan toimipisteistä, takaa visioomme omaperäisyyden ja lisää lähestymistapamme luovuutta. Kaikilla pelaajilla on ainutlaatuinen panos, jolla on suuri lisäarvo ja uusi ulottuvuus.
 • Centre National de Création Musicale on yksi Ranskan musiikin luomisen kuudesta kansalliskeskuksesta. Sen tehtävänä on levittää ja edistää nyky-musiikin ohjelmistoa toteuttamalla toimintaansa pääasiassa neljällä akselilla: tuotanto, lähetys, koulutus ja tutkimus.
 • Ecole Nationale Superieure d'Art Villa Arson, se on ainutlaatuinen kansallislaitos, joka on omistettu nykytaiteelle. Se yhdistää yhteen paikkaan taidekoulun, taidekeskuksen, taiteilijan asunnon ja erikoiskirjaston. Rakennus on lueteltu Patrimoine du XXe siècle
 • Sustainable Design School (SDS), joka muotoilee tulevaisuutta ja jossa vastuullinen keskittyminen kestävän kehityksen 4 pilariin uusien ja luovien oppimismenetelmien avulla yhteistyössä teollisuuden kanssa.
 • Ecole Supérieure de Cannes Rosella Hightower Vuonna 1961 perustettu Ecole Superieure de Cannes Rosella Hightower on tullut yksi maailman johtavista tanssikouluista klassisen baletin, nykytanssin ja jazzin koulutuksessa. ESDC: n kumppanuudet ammatillisten tanssiyritysten kanssa, joista Les Ballets de Monte-Carlo tai kansainväliset kilpailut Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nizza (CNRR). Vuodesta 1957 Konservatorio on huolehtinut yli 50 000 oppilaasta yli 50 eri maasta, ja se on toivonut lukuisia hienoja muusikoita joko opiskelijoina tai opettajina ympäri maailmaa.


UniCA :n tavoitteet

Tutkimus, luominen, innovointi

Université Côte d'Azur perustettiin vuonna 2015 tuomaan henkiin Ranskan Rivieran korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tärkeimpien toimijoiden yhteisiä tavoitteita. Korkeakouluklusterina, johon kuuluu suuri tutkimusyliopisto, useita huipputason tutkimuslaitoksia ja laboratorioita, huippuluokan kauppakorkeakouluja sekä joukko kansainvälisesti tunnettuja taide- ja muotoilukouluja, UniCA on hyvässä asemassa tarjoamaan monialaisia, luovia ratkaisuja monimutkaisiin haasteisiin. nopeasti muuttuvan maailman aiheuttama.

Ranskan Rivieran rikas historia taiteellisen ja teknologisen innovaation keskuksena ja Euroopan suurimpana teknologiakeskuksena (Sophia Antipolis), visio perustuu tieteelliseen ja koulutukselliseen huippuosaamiseen, voimakkaasti kansainväliseen keskittymiseen, syvään yhteyksiin paikallisten teollisuus- ja hallitustenväliset yhteistyökumppanit sekä päättäväisesti poikkitieteelliset näkymät. Tutkimus- ja koulutusohjelmamme ovat tulosten jakautuminen eri osaamisalueiden välillä, inhimillisten, taiteellisten ja hallinnollisten ulottuvuuksien sisällyttäminen projekteihimme sekä kvantitatiivisten, digitaalisten ja datapohjaisten lähestymistapojen perustana oleva tiukka perusta.

Tunnustuksena kunnianhimoisesta toimintaohjelmastamme ja tieteellisestä huippuosaamisestamme tammikuussa 2016 UniCA myönsi Ranskan hallitukselta arvostetun "IDEX" (Excellence Initiative) -palkinnon, mikä sijoitti UniCA pieneen joukkoon korkean profiilin, maailmanluokan ranskalaisia yliopistoja ja yliopistoja. tarjoaa apurahaa, joka auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme muuttaa yliopistomme ja alueemme. Olemme viime aikoina voittaneet myös useita muita merkittäviä kansallisia palkintoja tukemaan toimintaamme erityisesti täydennyskoulutuksessa, perustutkinto- ja jatkokoulutuksessa sekä yrittäjyydessä.

Yli 20 % tiedekunnastamme ja opiskelijoistamme tulee ulkomailta, joten UniCA on voimakkaasti kääntynyt ulkomaailmaan. Tätä näkökohtaa vahvistetaan jatkuvasti luomalla eliittisiä kansainvälisiä kumppanuuksia ja kehittämällä uusia kansainvälisiä koulutusohjelmia, jotka opetetaan kokonaan Englanti. Uusia palveluita on myös luotu kansainvälisten tutkijoiden ja opiskelijoiden houkuttelemiseksi ja heidän asettumiseen alueelle sekä yliopiston tiedekunnan auttamiseksi julkaisemaan tutkimustaan kansainvälisissä huippujulkaisuissa.

UniCA pyrkii myös kehittämään yrittäjyyttä ja liiketoimintataitoja tutkijoiden ja opiskelijoiden keskuudessa. Useilla uusilla ohjelmilla pyritään innostamaan yrittäjyyttä opiskelijoihin kaikilla tasoilla ja antamaan heille työkaluja unelmiensa toteuttamiseen. Yliopistotutkijat ja -ideat ovat myös monen alueen yrityksen ytimessä, olivatpa ne sitten yliopistotutkimukseen perustuvia tai yliopiston jäsenen perustamia.

Lopuksi UniCA pyrkii olemaan katalysaattori, joka muuttaa Côte d'Azurin aluetta ja edistää sen kasvua tarjoamalla ratkaisuja liiketoiminnan ongelmiin konsulttitoiminnan, täydennyskoulutuksen ja löytöjen lisensoinnin kautta uusille ja olemassa oleville yrityksille. Jatkuva ajatustenvaihto yliopiston ja alueen välillä on tärkeä osa sen kasvua ja menestystä. Suuri osa UniCA :n johtavasta tutkimuksesta voidaan muuntaa ratkaisuiksi, tuotteiksi ja yrityksiksi, jotka hyödyttävät sekä yhteiskuntaa että taloutta.

Sijainnit

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Italia

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Kysymyksiä