
Geoympäristöresurssien ja -riskien maisterintutkinto (MSc)
Camerino, Italia
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 556 / per year
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Geotieteet hallitsevat elämäämme planeetalla! YK:n Agenda 2030 osoittaa, että geologit ovat ammattilaisia, jotka voivat parhaiten tukea ja kouluttaa yhteiskuntaa ymmärtämään maapalloa monimutkaisena mutta hauraana järjestelmänä ja osallistumaan Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamiseen. Kaikkialla maailmassa tarvitaan yhä enemmän geologeja, jotka pystyvät vastaamaan nykyaikaisia, kvantitatiivisia ja monitieteisiä teknologioita hyödyntäen maapallon tulevaisuuden kriittisiin haasteisiin, joita ovat esimerkiksi seuraavat:
- Veden laadun ja määrän varmistaminen
- Energia- ja mineraalivarojen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- Minimoidaan luonnonkatastrofien vaikutukset, jotta voidaan varmistaa turvallisemmat ja kestävämmät yhteisöt.
- Tarjotaan maanalaista tietoa vakaiden infrastruktuurien rakentamiseksi.
- Seuraa maaperän laatua terveen ympäristön ja kestävän maatalouden turvaamiseksi.
- Ilmastonmuutoksen vaikutusten arviointi ja lieventäminen.
- Tuetaan maan ja luonnonvarojen kestävää käyttöä
- Ymmärtää maapallon ja muiden planeettojen dynamiikkaa ja kehitystä.
- Analysoida ja auttaa säilyttämään kulttuuri- ja ympäristöperintöämme.
Tämä luonnontieteiden maisterikurssi tarjoaa syventävää tietoa ja käytännön asiantuntemusta luonnonvaroihin ja ympäristöriskeihin liittyviltä geotieteiden aloilta, ja sen tavoitteena on valmistaa geologi, joka pystyy toimimaan johtamisvalmiuksin seuraavilla aloilla:
- Luonnonvarojen (vesi, energia ja geomateriaalit) tutkimus, etsintä, hyödyntäminen ja kestävä käyttö.
- Geologisten vaarojen ja riskien analysointi (seuranta, arviointi, lieventämisen hallinta, ennaltaehkäisy).
Teorian, käytännön, kenttätyön ja laboratoriotoiminnan yhdistelmä sekä kokeellisten/analyyttisten menetelmien ja tietojenkäsittelyn ja mallintamisen taitojen hankkiminen edistävät opiskelijoiden kulttuurista kasvua. Kiinnostavaan alaan erikoistumiseksi voidaan valita enintään 28 opintopistettä henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimiseksi yhdessä opinnäytetyön (30 opintopistettä) kanssa, joka edellyttää lukukauden kestävää itsenäistä kokeellista (kenttä/laboratorio) ja teoreettista työtä. Opiskelijoilla on näin ollen 58 opintopistettä (2 lukukautta) valittavaksi kiinnostuksen kohteena olevaan alaan erikoistumista varten henkilökohtaisten opintosuunnitelmien tarjoaman mahdollisuuden ansiosta.
Aikaa on varattu myös monitieteisen tiedon hankkimiseen, joka on erityisen tärkeää ympäristökysymysten (kuten pohjaveden pilaantuminen, katastrofien hallinta, luonnonvarojen kestävä käyttö, ilmastonmuutoksen vaikutukset) ja monialaisten taitojen ja valmiuksien (GIS-tietojen käyttö edistyneellä tasolla, erityisohjelmistot) hankkimiseen. Eri aloihin erikoistuneiden geologien toteuttamat käytännön työpajat auttavat opiskelijoita tutustumaan työelämään.
Harjoittelujaksoja yksityisissä yrityksissä, alueellisissa virastoissa, kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa sekä Erasmus+ -ohjelman puitteissa suoritettavia opintojaksoja ulkomailla EU:n tai EU:n ulkopuolisten maiden alueella (tutkintoa ja/tai opinnäytetyötä varten) kannustetaan erityisesti, ja niitä tuetaan yliopistojen apurahoilla. Erinomaisille ja/tai pienituloisille opiskelijoille on tarjolla apurahoja, samoin kuin osa-aikaisia työpaikkoja ja apurahoja valituista maista tuleville kansainvälisille opiskelijoille.
Galleria
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Kurssin rakenne on järjestetty erittäin joustavaksi opiskelijoiden erilaiset odotukset (italialaiset ja kansainväliset) huomioiden. Vakioopintosuunnitelma kattaa tärkeimmät geologin soveltamisaiheet työmarkkinoilla. Ehdotetut erikoistumisalat vastaavat UNICAM aktiivisia tutkimusprojekteja, jotka mahdollistavat opiskelijan osallistumisen vakiintuneiden tutkimusryhmien toimintaan. Erikoistuminen saavutetaan valitsemalla valinnaisista opinnoista ja ehdottamalla yksilöllistä opintosuunnitelmaa.
Year 1
- Pohjavesivarat ja hydrologinen vaara
- Environmental chemistry
- Geomateriaalit
- Petroleum geology
- Geostatistics
- Edistynyt kenttägeologia
- Valinnaiset kurssit ja aktiviteetit
Year 2
- Seisminen vaara
- Vulkaaninen vaara
- Geofyysinen etsintä
- Valinnaiset kurssit ja aktiviteetit
- Thesis
Specialization areas:
- Vesi- ja energiavarat
- Geologiset vaarat
- Ympäristön kestävyys, energiasiirtymä ja hiilidioksidipäästöt
- Geodynamiikka ja maaprosessit
- Kokeet ja mallit maapallolla ja planeettojen materiaaleissa
- Geotieteet kulttuuriperinnön hyväksi
Valinnaisia kursseja ja aktiviteetteja tarjotaan, jotta ne vastaavat opiskelijoiden kiinnostuksen kohteita erikoistumispolkuun valitsemalla seuraavasta luettelosta, joka ei ole tyhjentävä:
Tektoniikka ja globaali geologia, Uusiutuva energia, Katastrofien hallinta, Geotekniikka, Geoengineering, GIS, Advanced GIS, Geotermiikka, Ympäristön kestävyys, Rakennegeologia, Metamorfinen geologia, Merigeologia, Geofluidivarastot, Laattasen tektoniikka, Aluehallinto, Projektijohtaminen geofysiikka, kulttuuriperintömateriaalit, pilaantuneiden alueiden kunnostus, jätehuolto, sovellettu petrografia, hivenaineet ja isotooppigeokemia, kokeellinen petrologia, kulttuuriperintömateriaalit, geokemia ja petrologia, kristallografia, planeettamateriaalit, geologian laboratorio, sedimentologia ja kalvon laboratorio, geologinen stratigrafia , C-ohjelmointi, Fortran-ohjelmointi, Ammatillisen käytännön laboratorio, Kenttätoiminta.
Kurssi on jaettu 4 lukukauteen, joista kolme ensimmäistä on omistettu kursseille ja muulle toiminnalle ja viimeinen opinnäytetyölle. Tuntikalenteri on: ensimmäinen lukukausi on lokakuun alusta tammikuun loppuun ja toinen lukukausi maaliskuun alusta kesäkuun puoliväliin. Tuntiaikataulu on saatavilla yliopiston verkkosivuilla syyskuussa ja lähetetään opiskelijoiden postituslistalle. Helmi ja kesä-syyskuu on varattu kokeille. Kenttätoimintaa toteutetaan lukukausien aikana perjantaisin. Kenttä- ja laboratoriotyöt ovat pakollisia. Oppitunnit ovat saatavilla myös UNICAM virtuaaliluokkahuoneiden kautta. Virallinen kieli on englanti. Kurssi houkuttelee opiskelijoita monista maista, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta kansainvälisessä ympäristössä.
Kaikki toiminta tapahtuu Geologian rakennuksessa, josta opiskelijat löytävät luokkahuoneet, didaktiset/tekniset ja tieteelliset laboratoriot, opiskelualueet ja professorien toimistot. Geologian rakennuksessa toimii INGV-Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologian (kansallinen geofysiikan ja vulkanologian instituutti) UNICAM yksikkö ja UNICAM Spinoff (Geomore). UNICAM geologiatiimi käynnistää myös uuden integroitujen geotieteiden keskuksen, joka keskittyy energiasiirtymään ja hiilidioksidittomaan geologiaan (Earth, ilmasto & Energy Center, ECE&C) yhteistyössä RE&E:n (Rethinking Energy & Environment) kanssa, joka tarjoaa näkymän sisäpuolelta. energiamaailma. Keskus on innovatiivinen ja ainutlaatuinen aloite, jossa akateeminen huippuosaaminen sekoittuu liike-elämän ja teollisuuden kokemuksiin ja tarjoaa hyviä mahdollisuuksia opiskelijoille.
Uramahdollisuudet
Joitakin työmahdollisuuksia geologeille
Geologit voivat työskennellä monilla aloilla itsenäisinä geologeina tai työntekijöinä:
- Ympäristö- tai suunnittelukonsulttiyritykset
- Rakennusyritykset siviili-/julkisten rakennustöiden suorittamiseen
- Toimistot ja laitokset, jotka käsittelevät geologisia vaaroja ja riskejä, ympäristöä ja maan/rannikon valvontaa/suojelua (Italiassa esim. pelastuspalvelu, geologiset palvelut, ARPA, altaan tekniset palvelut, vuoristoyhteisöt, kansalliset ja paikalliset elimet)
- Veden ja energian etsintä- ja hoitoyhtiöt (Italiassa esim. ENI, ENEL, ACEA...)
- Infrastruktuurit ja kuljetusala (Italiassa esim. ANAS, ITALFER...)
- Mineraaliteollisuus (materiaalien hyödyntäminen tai sertifiointi, teollisuusjätteen hallinta ja kierrätys, kestävä kehitys, innovaatio, kiertotalous)
- Tieteellinen levitys (luonnontieteelliset museot, geositeet ja matkailupuistot, aikakauslehdet, media)
- Kartografian, paikkatietojärjestelmän ja kaukokartoituksen asiantuntijoina (maansuunnittelu, seuranta ja suojelu, luonnonvarat, ilmastonmuutos, maatalous, arkeologia ja kulttuuriperintö...)
- Geotieteilijöinä tutkimuslaitoksissa, laboratorioissa ja yliopistoissa
- Luonnontieteiden opettajina Italian keski- ja yläkouluissa