
Tietojenkäsittelytieteen MSc
Camerino, Italia
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Pyydä aikaisinta alkamispäivää
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 556 / per year
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Nykyään tietojenkäsittelytieteellä on sovelluksia lähes kaikilla ihmisaloilla. Tieteenala on laajentanut vaikutusalaansa huomattavasti, ja erikoistuminen on yhä tärkeämpää ammatillisen uran aloittamisen kannalta. Tästä syystä UNICAMissa toimiva tietojenkäsittelytieteiden maisteriohjelma on rakentanut opetustarjontansa viidelle eri opintosuunnitelmalle, joilla pyritään vastaamaan opiskelijoiden ja markkinoiden odotuksiin. Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa koulutusnäkymiään, minkä lisäksi se sisältää useita "ajanmukaisia" opinto-ohjelmia, jotka on esitelty tarkemmin jäljempänä.
Ensinnäkin ilmoittautumalla UNICAMin tietojenkäsittelytieteen maisterikoulutukseen opiskelijalla on mahdollisuus päästä johonkin neljästä kaksoistutkinto-ohjelmasta. Näissä koulutusohjelmissa opiskelija voi hankkia UNICAMin tutkinnon lisäksi kumppanikorkeakoulun myöntämän maisterin tutkinnon. Aktiivisia kaksoistutkinto-ohjelmia on käytössä seuraavien yliopistojen kanssa:
- Reykjavikin yliopisto Islannissa;
- Luoteis-Sveitsin ammattikorkeakoulu Oltenissa Sveitsissä;
- Tiranan yliopisto Albaniassa.
Kaksoistutkinto-ohjelmissa opiskelijoiden on vietettävä vähintään 6 kuukautta kumppanuusyliopistossa. UNICAM myöntää apurahoja niihin liittyvien kulujen kattamiseksi.
Tutkinto, joka suoritetaan yhteistyössä eurooppalaisten ja kansainvälisten laitosten kanssa, opetetaan kokonaan englanniksi. UNICAMin opiskelijat uppoutuvat kansainväliseen ympäristöön, jossa on ulkomaalaisia opiskelijoita eri maista. CENSIS on toistuvasti tunnustanut UNICAMin yhdeksi kansainvälisimmistä tietotekniikan maisterin tutkinnoista Italiassa. Opiskelijat voivat osallistua kansainvälisiin vaihto-ohjelmiin, kuten Erasmus+-ohjelmaan ja/tai viettää osan opiskeluajastaan ulkomailla tenttejä ja/tai opinnäytetyötä varten. Vaihto-opiskelijoille tarjotaan liikkuvuutta tukevia ansiostipendejä UNICAMin rahastojen kautta tai eurooppalaisten paikkojen osalta Erasmus+-ohjelman kautta.
UNICAMin opiskelijat voivat hyötyä suuresta ja vilkkaasta yhteisöstä, johon kuuluu yli 750 opiskelijaa, jotka opiskelevat UNICAMissa tietojenkäsittelytieteen kandidaatin tai maisterin tutkintoa. UNICAM on jo muutaman vuoden ajan ottanut käyttöön alustan, jonka avulla opiskelijat voivat käyttää oppitunteja etänä ja mahdollisesti katsoa nauhoitettuja oppitunteja uudelleen.
Opiskelijat, jotka ovat suorittaneet tietojenkäsittelytieteen maisterin tutkinnon, pääsevät "Albo Professionale delavirdine degli ingegneri" (kansallinen insinöörirekisteri), osasto A, ala "tietotekniikka". Rekisteriin pääsemiseksi opiskelijan on läpäistävä erityinen koe (Esame di Stato), johon UNICAM on oikeutettu paikka.
Cisco Networking Academy Programin sertifioima CISCO-toiminta on osa tutkinto-ohjelmaa. Tämä on toinen tärkeä mahdollisuus opiskelijoillemme, sillä Cisco Networking Academy Program on johdanto CISCO Industrial -sertifiointeihin, jotka ovat erittäin käyttökelpoisia työmarkkinoilla.
AlmaLaurean tilastojen mukaan Camerinon yliopistosta tietojenkäsittelytieteestä valmistuneiden työllisyysaste on 92,6 %.
Galleria
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Business Informatics and Data Science (BIDS)
Nykyään yritykset kokeilevat jatkuvasti ICT-järjestelmien ja -infrastruktuurien käyttöönottoa. ICT-järjestelmien käyttöönottoa on harkittava ja suunniteltava huolellisesti kalliiden vikojen välttämiseksi. Samalla tällaisten järjestelmien käyttöönotto mahdollistaa "tietolähtöisen näkökulman" itse yritykseen, jolloin kerätystä tiedosta alkaen voidaan analysoida organisaation vahvuuksia ja heikkouksia. Opetussuunnitelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa ja kykyjä liittyen menetelmiin ja työkaluihin, joilla ohjataan yrityksen digitaalista muutosta, ja hyödynnetään tällaista muutosta.
Year 1
- Monimutkainen järjestelmäsuunnittelu
- Fundamentals of Machine Learning
- Big Datan teknologiat
- Management
- Distributed Systems
- Liiketoimintaprosessien mallinnus ja käyttöönotto
- Financial Management and Strategy
- Tietotekniikka ja liiketoiminta
- Intelligence
- Process Mining
Year 2
- Software Project Management
- Blockchain and Distributed Ledger
- Technologies
- Free Choice
- Thesis
Tekoäly ja informatiikka robotiikkaan (AIIR)
Maailmassa nähdään nykyään synteettisen älykkyyden leviämistä lähes kaikkiin inhimillisiin yhteyksiin (esim. valmistus, maatalous ja terveys). Erityisen mielenkiintoisia ja haastavia ovat ne kontekstit, joissa synteettisellä älykkyydellä manipuloidaan konkreettisesti ja vaikutetaan todellisuutta tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, kuten esimerkiksi älykkäiden kaupunkien ja älykkään tuotannon skenaarioiden kohdalla. Joissakin tapauksissa järjestelmän suunnitteluun liittyy autonomisten tekijöiden (esim. robottien) koordinointi. Opetussuunnitelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa ja osaamista liittyen menetelmiin ja työkaluihin, jotka mahdollistavat älykkäiden järjestelmien suunnittelun, joihin voi sisältyä fyysinen osa.
Year 1
- Englannin kieli (taso B2 tai C1)
- Monimutkainen järjestelmäsuunnittelu
- Fundamentals of Machine Learning
- Hajautettu laskelma ja koordinointi
- Multiagent Systems Lab
- Distributed Systems
- Knowledge Engineering ja Business Intelligence
- Deep Learning and Computer Vision
Year 2
- Autonominen ja yhteistoiminnallinen robotiikka
- Kyberfyysisten järjestelmien suunnittelu
- Rinnakkais- ja hajautettu ohjelmointi
- Free Choice
- Thesis
Ohjelmistokehitys ja -teknologiat (SDT)
Nykyään ohjelmistojärjestelmät ovat yhä yleisempiä. Menetelmät, teknologiat ja työkalut tällaisten järjestelmien kehittämiseen muuttuvat jatkuvasti ja monimutkaisten ohjelmistojärjestelmien suunnittelu edellyttää monimutkaisen osaamisen hankkimista tieteenalan monilta eri osa-alueilta. Opetussuunnitelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa ja osaamista monimutkaisten ohjelmistojärjestelmien suunnittelun menetelmistä ja työkaluista. Tällaisella opetussuunnitelmalla valmistuva opiskelija pyrkii aloittamaan uran ohjelmistokehityksen parissa ja haluaa saada selkeän käsityksen kehitysprosessin muodostavista toiminnoista sekä tehokkaista tekniikoista, joilla sitä voidaan suorittaa, myös erilaiset sovelluskontekstit huomioon ottaen.
Year 1
- Monimutkainen järjestelmäsuunnittelu
- Fundamentals of Machine Learning
- Teknologiat Big Datan hallintaan
- Distributed Systems
- Liiketoimintaprosessien mallinnus ja käyttöönotto
- Ohjelmistotestauksen perusteet
- Free Choice
Year 2
- Blockchain ja Distributed Ledger Technologies
- Kyberfyysisten järjestelmien suunnittelu
- Ohjelmistoprojektinhallinta (DevSecOps)
- Rinnakkais- ja hajautettu ohjelmointi
- Thesis
Kyberturvallisuus (CySec)
Nykyään ohjelmistojärjestelmät ovat yhä yleisempiä. Kun ne yleistyvät, niiden käyttöön liittyvät riskit kasvavat. Yhteiskunta tarvitsee kipeästi ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan riskejä ja löytämään ratkaisuja ICT-pohjaisen järjestelmän käyttöönottoon liittyen. Opetussuunnitelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa ja osaamista turvallisten ohjelmistojärjestelmien suunnittelun menetelmistä ja työkaluista sekä analysoida ICT-järjestelmien käyttöön liittyviä riskejä, jotta voidaan tehdä tietoturvaarviointi tietylle ohjelmistoratkaisulle ja mahdollisesti suunnitella riskinhallintatoimia.
Year 1
- Englannin kieli (taso B2 tai C1)
- Monimutkainen järjestelmäsuunnittelu
- Staattinen analyysi ja ohjelma
- Verification
- Tieto- ja verkkoturvallisuus
- Suunniteltu turvallisuus
- Distributed Systems
- Ohjelmistotestauksen perusteet
- Free Choice
Year 2
- Software Project Management
- Kryptografia: teoria ja sovellukset
- Rinnakkais- ja hajautettu ohjelmointi
- Blockchain and Distributed Ledger
- Technologies
- Thesis
Digitaalisen viestinnän menetelmät ja tekniikat (MTDC)
Digitaalisen viestinnän merkitys kasvaa nykyään. Kaikenlaisen tiedon välittämiseen käytetyt kanavat ovat muuttumassa ja jatkuvan innovaation tarpeessa. Tällaista digitaalista viestintää tukevien ohjelmistojärjestelmien organisointi on jotenkin erikoinen ja vaatii ”hybridiosaamista”. Erityisesti uudet paradigmat, kuten pelaaminen, ovat yhä merkityksellisempiä tällaisessa yhteydessä. Opetussuunnitelman tarkoituksena on antaa opiskelijalle tietoa ja pätevyyttä tehokkaiden digitaalisten viestintätekniikoiden suunnittelun ja toteuttamisen menetelmistä ja välineistä keskittyen erityisesti digitaalisiin tekniikoihin kulttuuriperinnön vahvistamiseksi.
Year 1
- Englannin kieli (taso B2 tai C1)
- Monimutkainen järjestelmäsuunnittelu
- Fundamentals of Machine Learning
- Big Datan teknologiat
- Management
- Tietotekniikka ja liiketoiminta
- Intelligence
- Applied Game Design
- Financial Management and Strategy
- Free Choice
Year 2
- Software Project Management
- Digitaaliset teknologiat kulttuuriin
- Heritage
- Teknologiat laajennettua todellisuutta varten
- Web 3D ja mukaansatempaava
- Communication
- Thesis
English Language Requirements
Todista englannin taitosi Duolingo-englannin testillä! DET on kätevä, nopea ja edullinen online-englannin koe, jonka hyväksyy yli 4 000 yliopistoa (kuten tämä) ympäri maailmaa.
Ohjelman pääsyvaatimukset
Osoita sitoutumistasi ja valmiutesi menestyä kauppakorkeakoulussa suorittamalla GMAT-koe – yleisimmin käytetty pääsykoe, joka mittaa kriittistä ajattelua ja päättelykykyäsi.
Lataa GMAT-minivisa saadaksesi yleiskuvan kokeessa olevista kysymyksistä.