University of Vaasa

University of Vaasa

University of Vaasa

Johdanto

University of Vaasa

University of Vaasa yliopisto on noin 5000 opiskelijan monitieteinen yliopisto, joka tarjoaa tutkintoja kaikilla akateemisilla tasoilla kandidaatista maisteriin ja tohtoriin. Kansainväliset opiskelijamme, opettajamme ja henkilökuntamme tulevat kaikkialta maailmasta. Yliopiston opetus- ja tutkimustoiminta keskittyy kauppatieteisiin, hallintotieteisiin, teknologiaan ja viestintään.

Opinnot

Yliopisto on maailman 400 parhaan yliopiston joukossa Times Higher Education (THE) -luokituksessa. Kansainväliset maisteriohjelmamme ovat kansainvälisesti akkreditoituja: rahoituksen maisteriohjelma, strategisen liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma ja kansainvälisen liiketoiminnan maisteriohjelma ovat EFMD-akkreditoituja . EFMD-akkreditointi on maailmanlaajuinen laatumerkki kauppatieteiden alan koulutusohjelmille. EFMD-akkreditointiprosessissa painotetaan akateemista kurinalaisuutta, käytännön merkitystä, kansainvälistymistä, etiikkaa ja kestävyyttä.

Teollisuuden johtamisen ja teollisuusjärjestelmäanalytiikan maisteriohjelmat ovat ASIIN-akkreditoituja . ASIIN-laatumerkki takaa, että akateemisen tieteenalan ja ammatin, johon ohjelma valmistautuu, aihekohtaiset laatustandardit täyttyvät korkealla tasolla.

Yliopiston kaikki tutkinnot kattavat liiketoiminnalliset taidot ja kampuksen aidosti kansainvälinen ilmapiiri sekä mahdollisuudet opiskelijavaihtoon antavat opiskelijoille vahvoja valmiuksia työelämään astuessaan. Opetuskieli kaikilla kansainvälisille opiskelijoille tarjottavilla kursseilla on englanti.

Kansainvälinen yliopisto

University of Vaasa tarjoaa kansainvälistä tunnelmaa kauniissa merikampusympäristössä. Kansainvälisten maisteriohjelmien kursseja tarjotaan sekä kansainvälisille että suomalaisille opiskelijoille, mikä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikallisiin opiskelijoihin. Kansainvälisesti sekalaiset opintoryhmät, joissa on kansainvälisiä opettajia, tarjoavat loistavan mahdollisuuden oppia muilta opiskelijoilta ja heidän kokemuksistaan. Yliopistolla on myös yhteistyökumppaniyliopistoja opiskelija- ja henkilöstövaihtoon ympäri maailmaa. Joka vuosi yli 200 opiskelijaa lähtee ulkomaille vaihtoon. Vastaavasti University of Vaasa saapuu vuosittain noin 200 kansainvälistä opiskelijaa suorittamaan vaihto-aikansa.

Sijoittaa tulevaisuuttasi!

Tiivis opiskeluyhteisö, hyvin suunniteltu opetus ja tehokkaat opiskelijapalvelut edistävät akateemista edistymistä ja tutkintojen suorittamista. University of Vaasa kouluttaa osaavia asiantuntijoita nykyaikaisen työelämän tarpeisiin. Lisätietoa University of Vaasa sivuilta.

Tervetuloa mukaan!

Kampuksen ominaisuudet

University of Vaasa sijaitsee Suomen uusimmalla kampusalueella, lähellä merta, jota usein kutsutaan Suomen kauneimmaksi kampukseksi. Kampus on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa ja uutta, yhdistelmä mannermaista ja anglosaksista arkkitehtuuria. Se sijaitsee Vaasassa, Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa. Vaasa on 12 000 opiskelijallaan myös vilkas opiskelijakaupunki. Lisäksi kaupunkia ympäröivä kaunis Merenkurkun saaristo on kuulunut Unescon maailman luonnonperintökohteisiin vuodesta 2006 lähtien.

Yli 5000 opiskelijan tiivis kansainvälinen yhteisö on yksi yliopiston vahvuuksista. 9 % opiskelijoista ja 30 % akateemisesta henkilökunnasta on kansainvälistä, mikä takaa elävän ja aktiivisen kampuksen.

    Pääsymaksut

    Koska pääsypäätöksemme perustuvat hakemuksesi mukana toimittamiin asiakirjoihin, on erittäin tärkeää, että valmistelet hakemuksesi huolellisesti ja toimitat kaikki tarvittavat asiakirjat. Käsittelemme vain hakemukset, jotka sisältävät kaikki vaaditut asiakirjat.

    Kelpoisuus maisteriohjelmiimme riippuu aikaisemmasta koulutuksestasi. Yliopistolain (558/2009) 37 §:n mukaan olet oikeutettu, jos sinulla on:

    1. Soveltuva kandidaatin tutkinto yliopistosta
    2. Soveltuva kandidaatin tutkinto ammattikorkeakoulusta; tai
    3. Ulkomailla suoritetut asiaankuuluvat opinto-ohjelmat, jotka myöntävässä maassa antavat kelpoisuuden vastaavaan korkeakoulutukseen.

    Suomalaiset yliopistot toimivat erityislainsäädännön, kuten yliopistolain (558/2009) ja valtioneuvoston korkeakoulututkinnoista annetun asetuksen, alaisina. Laadunvarmistusjärjestelmämme on läpäissyt Korkeakoulujen arviointineuvoston auditoinnin.

    Jokaisessa ohjelmassa on tarkemmat hakukriteerit, jotka kattavat esimerkiksi onnistumisen aikaisemmissa opinnoissa tai kielitaidon tason.

    Hakemuksen määräajat ja ohjeet

    • Early bird rullaava sisäänpääsy: Hae 1.11.2023-2.1.2024 – tai kunnes paikka on täynnä
    • Yhteinen hakukierros: Hae 3.-17.1.2024
    • Viimeisen puhelun rullaava sisäänpääsy: Hae 4.3.-30.4.– tai kunnes vastaanotto on täynnä

    Opinnot alkavat elokuussa 2024 kaikille.

    Viisumivaatimukset

    Oleskelulupa

    Jokaisella yli kolme kuukautta Suomessa oleskelevalla ulkomaalaisella tulee olla joko oleskelulupa tai rekisteröityä oleskelunsa Maahanmuuttovirastoon. Huomaathan, että ilman voimassa olevaa rekisteröinti-/oleskelulupaa henkilöä ei päästetä uudelleen Suomeen, jos hän on lähtenyt maasta ja hänellä voi olla ongelmia viranomaisten kanssa myös Suomessa. Ajantasaiset tiedot oleskeluluvista löytyvät Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

    Pohjoismaiden kansalaiset

    Tarvitsee vain rekisteröidä asuinpaikkansa Suomessa Digi- ja väestötietovirastoon.

    EU:n/Euroopan talousalueen (ETA) kansalaiset

    Oleskeluoikeutensa tulee rekisteröidä Maahanmuuttovirastoon vain, jos jatkuva oleskelu Suomessa kestää yli 90 päivää.

    Kaikkien muiden maiden kansalaiset

    Sinun on hankittava oleskelulupa Suomen suurlähetystöstä tai konsulaatista kotimaassaan ennen Suomeen saapumista. Suosittelemme, että haet oleskelulupaa mahdollisimman pian University of Vaasa hyväksymisen jälkeen, mielellään viikon kuluessa hyväksymiskirjeen vastaanottamisesta. Oleskeluluvan saaminen voi kestää noin 1-3 kuukautta.

    Oleskelulupahakemukseen pyydetään liittämään asiakirjat maksetusta lukukausimaksusta, tai jos et ole vielä maksanut maksua, sinun tulee liittää pankkitilillesi todistus lukukausimaksujen varoista. Lisäksi sinulla tulee olla pankkitilillä varoja elinkustannusten kattamiseksi, kun haet oleskelulupaa.

    Oleskeluluvan jatkaminen

    Oleskelulupa opiskeluun voidaan myöntää vuodeksi tai opintojen ajaksi. Jos opintosi jatkuvat ja oleskelulupasi on päättymässä, sinun on haettava oleskeluluvan pidennystä ennen sen voimassaolon päättymistä. Oleskelulupasi jatkaminen opintojen ajaksi edellyttää kuitenkin, että olet ilmoittautunut samaan oppilaitokseen ja esitettävä todistus päätoimisesti opiskelusta ja kyseisen oppilaitoksen edellyttämien kurssien suorittamisesta. Oleskeluluvan jatkamisen myöntää Maahanmuuttovirasto.

    Visa

    Yleensä University of Vaasa tulevat opiskelijat eivät tarvitse viisumia.

    Viisumi tarvitaan vain lyhyemmälle vierailulle (enintään kolme kuukautta), jos esimerkiksi EU:n ulkopuolisesta maasta tuleva opiskelija joutuu osallistumaan pääsykokeeseen Suomessa ennen oppilaitokseen hyväksymistä. University of Vaasa ei järjestä pääsykokeita kansainvälisiin maisteriohjelmiin tai tohtoriopinnot, joten opiskelijoiden ei tarvitse hakea viisumia. Vaihto-opiskelijat eivät myöskään tarvitse viisumia, mutta EU:n ulkopuoliset kansalaiset tarvitsevat oleskeluluvan.

    Apurahat ja rahoitus

    University of Vaasa tarjoaa runsaan stipendiohjelman lukukausimaksullisille opiskelijoille. Apurahat voidaan myöntää ohjelman tavoiteajaksi, joka on maisteriohjelmissa kaksi vuotta.

    Ensimmäisen vuoden stipendit

    Apurahoja haetaan valitsemalla stipendivaihtoehto ohjelman hakulomakkeesta. Opiskelijoille tiedotetaan mahdollisen stipendin saamisesta yhdessä hakutulosten kanssa.

    Apurahat ovat henkilökohtaisia ja liittyvät tarjotun opiskelupaikan vastaanottamiseen. He eivät siirry muihin yliopistoihin. University of Vaasa myöntämät Suomi-stipendit ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa valtakunnallista Suomi-stipendiohjelmaa.

    Toisen vuoden stipendit

    Kaikki ensimmäisen vuoden stipendit sisältävät ehdollisen Achievement-stipendin, jonka arvo on 5 000 euroa tai 6 000 euroa toiselta vuodelta. Saavuttaakseen Achievement-stipendin opiskelijan tulee jatkaa opintojaan tavoiteajassa (55 op ensimmäisen vuoden aikana). Mahdollisella stipendillä toisen lukuvuoden lukukausimaksu on:

    • 5000 euroa (Teollinen hallinta, Teollisuuden järjestelmäanalytiikka, Älykkäät sähköverkot, Strateginen projektinhallinta, Kestävät ja itsenäiset järjestelmät) tai
    • 6000 euroa (rahoitus, kansainvälinen liiketoiminta, strateginen liiketoiminnan kehittäminen)

    Vaadittavat opintopisteet tulee suorittaa ensimmäisen lukuvuoden loppuun mennessä eli 31. heinäkuuta mennessä.

    Opiskelijat, joilla ei ole ensimmäisen vuoden stipendiä, voivat hakea toisen vuoden stipendiä opintojensa aikana. Yksityiskohdat toisen vuoden stipendin hakemisesta ilmoitetaan opiskelijoille ensimmäisen vuoden aikana.

    Rankingit

    Tavoitteidemme saavuttamiseksi ja yliopistomme jatkuvaksi parantamiseksi arvioimme säännöllisesti koulutuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisten vaikutusten sekä yliopistopalvelujen laatua ja tehokkuutta ulkoisten ja sisäisten arvioiden avulla.

    • Times Higher Education (THE) World University Ranking 2024: 401-500
    • Shanghain maailmanlaajuinen akateemisten aineiden ranking (GRAS) 2023: 18
    • Times Higher Education (THE) World University Rankings aiheittain 2023: 251-300

    Rankingit ovat yksi tapa arvioida ja luokitella yliopistoja. Vertailuarvot mittaavat ensisijaisesti tutkimuksen suorituskykyä, sillä tutkimuksen korkeaa tasoa arvostetaan. Yliopistoja verrataan usein vertaisarviointiin ja tieteellisten julkaisujen viittausten määrään. Erilaiset sijoitukset mittaavat myös mainetta, tieteellistä ja opetuksen huippuosaamista, tutkintojen määrää, kansainvälisyyttä ja Nobel-palkittuja. Kaikissa rankingeissa käytetään erilaisia data- ja laskentamalleja. Siellä on sekä yliopistojen että tieteenalojen ranking-listat.

    Ranking-tulokset antavat yliopistolle tärkeää tietoa sen vahvuuksista. University of Vaasa vahvuuksia ovat erityisesti tieteellisten julkaisujen määrä, tieteellisten artikkelien viittaukset (eli julkaisujen vaikuttavuus) ja kansainväliset yhteisjulkaisut.

    Opiskelijoiden suosittelut

    Sijainnit

    Kysymyksiä