Keystone logo
Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Johdanto

Universidad Del Cauca perustettiin Popayánissa kolmannen piirin yliopistoksi 24. huhtikuuta 1827 annetulla asetuksella. 5. huhtikuuta 2013 kansallinen opetusministeriö myönsi korkealaatuisen institutionaalisen akkreditoinnin kuudeksi vuodeksi jo päätöslauselman 6218 Kesäkuun 13. päivänä 2019 se uudisti mainitun institutionaalisen akkreditoinnin kahdeksaksi vuodeksi.

Yliopiston juuret ovat Popayánin suuressa seminaarissa, joka perustettiin vuosina 1609–1617. Valaistuminen, 1700 -luvulla, valaistumisen aikakaudella.

Siellä syntyi nimenomaan sukupolvi, joka myöhemmin oli päähenkilö taisteluissa Espanjan valtakunnan itsenäisyydestä ja jonka hahmoja olivat Francisco José de Caldas, Camilo Torres, Francisco Antonio Zea, José María Cabal, Joaquín de Caycedo y Cuero ja Francisco Antonio Ulloa politiikan, tutkimuksen ja osavaltion miehiä.

Ajatus Kolumbian tasavaltalaisesta ja itsenäisestä elämästä syntyi hyvässä suhteessa Caucan yliopistossa siten, että Kolumbian itsenäisyyden historia ja sen alku itsenäisenä tasavallana yhtyy yliopiston historiaan.

Aikojen tapaan Caucan yliopisto on edelleen tietämyksen, edistyksen instituutti ja foorumi sosiaalisen elämän olosuhteiden ja vaihtoehtojen ilmaiselle analyysille, Kolumbian demokraattisen kurssin puolustaja, samalla kun se on jatkuvasti laittanut energiaa sananvapaus ja kansalaisten osallistuminen. Viime vuosikymmenellä se on erottautunut tutkimusrakenteensa dynaamisuudesta. On korostettu, että seitsemäntoista Caucan yliopiston tutkinnon suorittanutta on vallannut Kolumbian valtion päämiehen.

Sijainnit

  • Popayán

    Calle 5,4-70, 190003, Popayán

    Kysymyksiä