Keystone logo
National University Costa Rica

National University Costa Rica

National University Costa Rica

Johdanto

UNA: ta edeltää Escuela Normal de Costa Rica (1914), joka on omistettu opettajien koulutukselle, ja Escuela Normal Superior (1968), jonka sitoutuminen oli lukion opettajien koulutus. Molemmista instituutioista hän peri infrastruktuurin lisäksi myös pedagogisen kulttuurin, joka myöhemmin vaikuttaisi hänen opetus- ja opetustehtäviinsä. Kun UNA perustettiin, Pérez Zeledónin ja Liberian normaalikouluista tuli uuden valtionyliopiston alueellisia osastoja.

Tänä aikana viitataan UNA: n kanssa syntyneeseen tarpeelliseen yliopistoon. Mutta enemmän kuin käsite, se on filosofia, jonka sen ensimmäinen rehtori julisti ja joka on merkinnyt tätä laitosta. "Tässä tehtävässä meillä ei ole ollut huolta ajatella ja rakentaa vain yhtä yliopistoa, vaan antaa maalle välttämätön yliopisto, joka sitoutumalla tehokkaasti kansalliseen todellisuuteen voi auttaa sitä täyttämään historiallisen kohtalon. vauraudella, oikeudenmukaisuudella ja vapaudella ", julisti pappi Benjamín Núñez.

Iskulause laadukkaasta korkea-asteen koulutuksesta kaikille yhteiskunnan muodostaville sektoreille ja paremmat mahdollisuudet Costa Rican väestön vähävaraisimmille ryhmille pysyy yhtä ajankohtaisena kuin silloin. UNA ei ole vain onnistunut vakiinnuttamaan imagoaan välttämättömänä yliopistona, jonka kanssa se on suunniteltu ja mihin sen johtajat jatkavat vedonlyöntiä, mutta vahvistaa myös sitoumuksensa laajentamalla rajoja maan eri alueille, jos sen läsnäolo on välttämätöntä .

Sijainnit

  • Heredia

    Heredia, Costa Rica

    Kysymyksiä