Keystone logo
University Primo Levi

University Primo Levi

University Primo Levi

Johdanto

Primo Levi -yliopisto syntyi Bolognassa vuonna 1989. Sen edistivät pormestari Renzo Imbeni ja UPL: n ensimmäinen presidentti Fabrizio Valletti yhdessä CGIL-CISL-UIL: n, Aclin, CNA: n, ASL: n, lukuisten muiden laitosten ja yhdistysten kanssa. Tavoitteena oli antaa elämä laitokselle, jonka on tarkoitus viedä 1900-luvun paras siviiliperintö tulevaisuuteen, joka tuntui olevan hajaantumisen vaarassa, mutta ei ilman ennennäkemättömiä mahdollisuuksia.

UPL suunniteltiin elinikäisen oppimisen keskukseksi, joka etsii vapaa-aikaa ja erityisesti vanhuksia. Tämä tarkoitti kansanopetuksen perinnettä, jolla on vankat juuret kaupungin ja alueen historiassa, sekä sosiaalisia hankkeita, kuten työntekijöiden 150 tunnin koulutustunnit. Kyse oli yhdistymispaikan luomisesta, joka kulttuurin kautta tarjoaisi kansalaisille emansipaatiovälineitä. Primo Levin hahmoon viittaaminen oli merkitykseltään runsas valinta.

90-luvulta lähtien UPL on kasvanut presidenttien, yhteistyökumppaneiden, opettajien ja vapaaehtoisten työn ansiosta. Mutta ensinnäkin jäsenten ja opiskelijoiden aktiivisuuden ja kiihkeyden ansiosta. Jos vuosikymmenen alussa oli noin 400 kurssia, joista noin 40 opetti yhtä monta opettajaa, ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä se oli 2500, tarjoten 250 kurssia. Nykyään siellä on yli 4 tuhatta jäsentä, 150 opettajaa ja tarjous 300 kurssista. Tehokas assosiaatiojärjestelmä on johtanut siihen, että UPL: t ovat läsnä lähiöissä ja koko pääkaupunkiseudulla temaattisten ja alueellisten yhdistysten kautta: nyt niitä on kolmetoista, joihin lisätään suhteet, jotka yliopistolla on suoraan eri kuntien kanssa.

Didaktisen tarjouksen kasvu tapahtui perustellulla yhdistelmällä ehdotuksia, joiden tarkoituksena on herättää uteliaisuutta ja tyydyttää jäsenten uusia tarpeita. Jotkut kurssit sisältävät opastettuja kierroksia, luoden erinomaiset yhteydet opettajien ja opiskelijoiden välille jopa luokan ulkopuolella. Humanistisen alueen vahvuuksia ovat filosofiseen kulttuuriin kouluttavat jaksot, kurssit, jotka tutkivat jokaisen aikakauden historiaa, useiden opettajien pitämät poikkitieteelliset oppitunnit, arkkitehtuurin, kirjallisuuden, elokuvan, musiikin opettajien oppitunnit. Ohjelmaan kuuluvat myös teknisen-tieteellisen levityksen ja taloustieteen sekä luonnon ja psykofyysisen hyvinvoinnin väliset suhteet. Laboratorioiden toiminta on erittäin kehittynyttä: kielet, tietojenkäsittelytiede, kuvataide, muut "tekemiseen" perustuvat tieteenalat.

Sijainnit

  • Bologna

    Via Azzo Gardino,20, 40122, Bologna

    Ohjelmat

      Kysymyksiä