Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Johdanto

Ruotsin tekstiiliinnovoinnin ja -teollisuuden sydämessä, Viskanin laaksossa, lyhyen ajomatkan päässä Ruotsin toiseksi suurimmasta kaupungista sijaitsevat yliopistomme ja Borån kaupunki.

Borån yliopistossa viljelemme korkealaatuista oppimista, tietoa ja innovaatioita kansainvälisessä ympäristössä ja jolla on merkittävää yhteiskunnallista merkitystä. Keskitymme työskentelemään yhdessä tulevaisuuden puolesta – tehdäksemme muutoksen.

Täällä voit valita monista tulevaisuuden urasi kannalta olevista kandidaatti- ja maisteriohjelmista. Tarjoamme ainutlaatuisia ohjelmia monilla aihealueilla, joista useita löytyy vain täältä ja jotka houkuttelevat opiskelijoita kaikkialta maailmasta.

Borån yliopistossa kestävän kehityksen yhteistyö koulutusohjelmissamme on tärkeää. Opiskelijana olet motivoitunut kriittiseen ajatteluun koulutuksessasi ja saat vankan pohjan työskennellä kestävän yhteiskunnan puolesta ja siinä.

Pääsymaksut

1. Hae verkossa

Verkkosivusto universityadmissions.se (ulkoinen linkki) on virallinen korkeakouluopintoihin hakemisen verkkosivusto Ruotsissa. Sitä hallinnoi UHR - Ruotsin korkeakouluneuvosto. UHR hallinnoi hakuprosessia yhdessä ruotsalaisten yliopistojen kanssa. Jos haet vaihto-opiskelijaksi yliopistosta, jolla on tällä hetkellä vaihtosopimus Boråsin yliopiston kanssa, katso sen sijaan vaihto-opiskelijoiden hakuprosessi. Huomaa, että jos et ole EU/ETA-kansalainen, sinun on maksettava 900 kruunun hakemusmaksu ennen kuin hakemuksesi tulee voimaan. Tästä säännöstä on kuitenkin joitakin poikkeuksia. Saadaksesi selville, vaaditaanko sinun maksamaan hakumaksu, vieraile osoitteessa universityadmissions.se (ulkoinen linkki)

2. Lähetä tositteet

Kun olet täyttänyt verkkohakemuksesi, sinun on toimitettava todistusasiakirjat, kuten kopiot passistasi, lukion/yliopiston tutkintotodistukset, opintosuoritusotteet ja englannin kielen todistukset.

Voit ladata asiakirjasi käyttämällä lataustoimintoa verkkosivustolla www.universityadmissions.se - tämä on nopein ja helpoin tapa täyttää hakemuksesi. Voit lähettää asiakirjasi myös postitse tai jakelupalvelun kautta osoitteeseen:

Yliopistohaku Ruotsissa

R 312

SE-106 53 Tukholma

RUOTSI

Varmista, että olet lukenut osoitteessa universityadmissions.se olevat tiedot kelpoisuutesi dokumentoimisesta ja maatasi mahdollisesti koskevista erityisistä ohjeista.

3. Hakemuksesi ensimmäinen arviointi

Kun valtakunnallinen hakutoimisto on vastaanottanut todistusasiakirjasi, ne toimitetaan edelleen keskusyksikköön, joka arvioi hakemuksesi ensimmäisen kerran varmistaakseen, että se täyttää yleiset pääsyvaatimukset.

4. Kokenut henkilökunta arvioi hakemuksesi ja varmistaa, että hakemuksesi täyttää erityiset pääsyvaatimukset

Jos hakemuksesi täyttää yleiset pääsyvaatimukset, se lähetetään Boråsin yliopiston paikalliseen hakutoimistoon, jossa kokenut henkilökunta arvioi hakemuksesi ja varmistaa, että se täyttää erityiset pääsyvaatimukset.

5. Valintaprosessi

Kun paikallinen hakutoimisto on arvioinut kaikki hakemukset, valinta alkaa. Borån yliopisto ei käytä valintaryhmiä erityisesti maksullisille opiskelijoille.

6. Ilmoitus valinnan tuloksista

Kun valintatulokset on julkaistu, saat kansalliselta hakutoimistolta sähköpostimuistutuksen, että kirjaudut 'Omille sivuille' osoitteessa universityadmission.se ja tarkistat tulokset.

Ilmoituksesi on saatavilla verkossa sekä tulostettavana PDF-tiedostona.

Valitut opiskelijat saavat yliopistolta yleistä tietoa valintatuloksista.

7. Rekisteröidy

Valittujen opiskelijoiden on rekisteröidyttävä ohjelmalleen ja kursseilleen säilyttääkseen paikkansa ohjelmassa. Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti lukukauden alkua edeltävällä viikolla. Borån yliopisto lähettää kaikille opiskelijoille ilmoittautumisohjeet sähköpostitse.

Englannin kielen taito

Useimmissa maisteritason kursseissa ja ohjelmissa vaatimus vastaa ruotsalaisen lukion englannin kurssia B/6.

Englannin kielen taito voidaan todistaa useiden kansainvälisesti tunnustettujen testien testituloksilla.

Apurahat ja rahoitus

Apurahat Boråsin yliopistolta

Boråsin yliopiston tarjoamat stipendit on tarkoitettu kattamaan lukukausimaksusta noin 75 prosenttia, niitä ei ole tarkoitettu kattamaan elinkustannuksia. Maksua ei suoriteta rahamääräisinä; sen sijaan lukukausimaksua alennetaan lukukausimaksuvapautuksen määrällä.

Yliopiston kriteereinä apurahojen myöntämisessä ovat hyvät opinnot ja pätevyydet, jotka yliopisto arvioi olevan sopusoinnussa yliopiston painopisteiden koulutus- tai tutkimusalojen kanssa.

Katso täydelliset ehdot Boråsin yliopiston opintopalkkioiden myöntämistä koskevista ohjeistamme (pdf)

Etkö ole varma, vaaditaanko lukukausimaksuja? Lue lisää kohdasta Lukukausimaksut

hakemus

Vuoden 2024 apurahojen haku aukeaa 1. joulukuuta.

Stipendin saaneille opiskelijoille ilmoitetaan pian vaalituloksen julkistamisen jälkeen maaliskuussa 2024.

Apurahat Boråsin yliopiston nykyisille opiskelijoille

Boråsin yliopiston kaksivuotiseen ohjelmaan jo ilmoittautuneille opiskelijoille on mahdollisuus hakea stipendiä, joka kattaa enintään 75 prosenttia lukukausimaksuista ohjelman kahdelta jäljellä olevalta lukukaudelta. Tiedot ja hakulomakkeet ovat saatavilla verkkosivuilla kevätlukukauden 2024 aikana.

Stipendin haku kahdelle vuodelle syksyllä 2023 on nyt päättynyt.

Alumnitilastot

Sijainnit

  • Borås

    HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

    Kysymyksiä