Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Johdanto

Ruotsin tekstiiliinnovoinnin ja -teollisuuden sydämessä, Viskanin laaksossa, lyhyen ajomatkan päässä Ruotsin toiseksi suurimmasta kaupungista sijaitsevat yliopistomme ja Borån kaupunki.

Borån yliopistossa viljelemme korkealaatuista oppimista, tietoa ja innovaatioita kansainvälisessä ympäristössä ja jolla on merkittävää yhteiskunnallista merkitystä. Keskitymme työskentelemään yhdessä tulevaisuuden puolesta – tehdäksemme muutoksen.

Täällä voit valita monista tulevaisuuden urasi kannalta olevista kandidaatti- ja maisteriohjelmista. Tarjoamme ainutlaatuisia ohjelmia monilla aihealueilla, joista useita löytyy vain täältä ja jotka houkuttelevat opiskelijoita kaikkialta maailmasta.

Borån yliopistossa kestävän kehityksen yhteistyö koulutusohjelmissamme on tärkeää. Opiskelijana olet motivoitunut kriittiseen ajatteluun koulutuksessasi ja saat vankan pohjan työskennellä kestävän yhteiskunnan puolesta ja siinä.

Kampuksen ominaisuudet

Keskeisellä paikalla ja vain kymmenen minuutin päässä Boråsin pääjuna- ja linja-autoasemalta sijaitseva University of Borås kampus on Boråsin opiskelijaelämän selkeä sydän. Löydät kaiken tarvitsemasi täältä kampukselta! Luentosaleiden lisäksi meillä on yksi Ruotsin parhaista kirjastoista sekä ravintoloita, kahviloita ja opiskelijakirjakauppa.

Tilamme ovat nykyaikaiset ja hyvin varustetut opiskelua ja tutkimusta sekä rentoutumista varten. Täältä löydät helposti tilat opiskeluun yksin tai opintoryhmäsi kanssa tai perinteisen ruotsalaisen "fikan" pitämiseen ystäviesi kanssa.

University of Borås ei ole kampusta, jossa on opiskelija-asuntoja, joten kaikki opiskelijat vastaavat itse majoituksen varaamisesta. Kansainvälinen toimisto tekee kuitenkin yhteistyötä paikallisen asuntotoimiston kanssa Boråsissa ja voi auttaa vaihto-opiskelijoille asunnon löytämisessä.

Lue lisää majoituksen etsimisestä nettisivuiltamme.

  Pääsymaksut

  1. Hae verkossa

  Verkkosivusto universityadmissions.se (ulkoinen linkki) on virallinen korkeakouluopintoihin hakemisen verkkosivusto Ruotsissa. Sitä hallinnoi UHR - Ruotsin korkeakouluneuvosto. UHR hallinnoi hakuprosessia yhdessä ruotsalaisten yliopistojen kanssa. Jos haet vaihto-opiskelijaksi yliopistosta, jolla on tällä hetkellä vaihtosopimus Boråsin yliopiston kanssa, katso sen sijaan vaihto-opiskelijoiden hakuprosessi. Huomaa, että jos et ole EU/ETA-kansalainen, sinun on maksettava 900 kruunun hakemusmaksu ennen kuin hakemuksesi tulee voimaan. Tästä säännöstä on kuitenkin joitakin poikkeuksia. Saadaksesi selville, vaaditaanko sinun maksamaan hakumaksu, vieraile osoitteessa universityadmissions.se (ulkoinen linkki)

  2. Lähetä tositteet

  Kun olet täyttänyt verkkohakemuksesi, sinun on toimitettava todistusasiakirjat, kuten kopiot passistasi, lukion/yliopiston tutkintotodistukset, opintosuoritusotteet ja englannin kielen todistukset.

  Voit ladata asiakirjasi käyttämällä lataustoimintoa verkkosivustolla www.universityadmissions.se - tämä on nopein ja helpoin tapa täyttää hakemuksesi. Voit lähettää asiakirjasi myös postitse tai jakelupalvelun kautta osoitteeseen:

  Yliopistohaku Ruotsissa

  R 312

  SE-106 53 Tukholma

  RUOTSI

  Varmista, että olet lukenut osoitteessa universityadmissions.se olevat tiedot kelpoisuutesi dokumentoimisesta ja maatasi mahdollisesti koskevista erityisistä ohjeista.

  3. Hakemuksesi ensimmäinen arviointi

  Kun valtakunnallinen hakutoimisto on vastaanottanut todistusasiakirjasi, ne toimitetaan edelleen keskusyksikköön, joka arvioi hakemuksesi ensimmäisen kerran varmistaakseen, että se täyttää yleiset pääsyvaatimukset.

  4. Kokenut henkilökunta arvioi hakemuksesi ja varmistaa, että hakemuksesi täyttää erityiset pääsyvaatimukset

  Jos hakemuksesi täyttää yleiset pääsyvaatimukset, se lähetetään Boråsin yliopiston paikalliseen hakutoimistoon, jossa kokenut henkilökunta arvioi hakemuksesi ja varmistaa, että se täyttää erityiset pääsyvaatimukset.

  5. Valintaprosessi

  Kun paikallinen hakutoimisto on arvioinut kaikki hakemukset, valinta alkaa. Borån yliopisto ei käytä valintaryhmiä erityisesti maksullisille opiskelijoille.

  6. Ilmoitus valinnan tuloksista

  Kun valintatulokset on julkaistu, saat kansalliselta hakutoimistolta sähköpostimuistutuksen, että kirjaudut 'Omille sivuille' osoitteessa universityadmission.se ja tarkistat tulokset.

  Ilmoituksesi on saatavilla verkossa sekä tulostettavana PDF-tiedostona.

  Valitut opiskelijat saavat yliopistolta yleistä tietoa valintatuloksista.

  7. Rekisteröidy

  Valittujen opiskelijoiden on rekisteröidyttävä ohjelmalleen ja kursseilleen säilyttääkseen paikkansa ohjelmassa. Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti lukukauden alkua edeltävällä viikolla. Borån yliopisto lähettää kaikille opiskelijoille ilmoittautumisohjeet sähköpostitse.

  Englannin kielen taito

  Useimmissa maisteritason kursseissa ja ohjelmissa vaatimus vastaa ruotsalaisen lukion englannin kurssia B/6.

  Englannin kielen taito voidaan todistaa useiden kansainvälisesti tunnustettujen testien testituloksilla.

  Apurahat ja rahoitus

  Apurahat Boråsin yliopistolta

  Boråsin yliopiston tarjoamat stipendit on tarkoitettu kattamaan lukukausimaksusta noin 75 prosenttia, niitä ei ole tarkoitettu kattamaan elinkustannuksia. Maksua ei suoriteta rahamääräisinä; sen sijaan lukukausimaksua alennetaan lukukausimaksuvapautuksen määrällä.

  Yliopiston kriteereinä apurahojen myöntämisessä ovat hyvät opinnot ja pätevyydet, jotka yliopisto arvioi olevan sopusoinnussa yliopiston painopisteiden koulutus- tai tutkimusalojen kanssa.

  Katso täydelliset ehdot Boråsin yliopiston opintopalkkioiden myöntämistä koskevista ohjeistamme (pdf)

  Etkö ole varma, vaaditaanko lukukausimaksuja? Lue lisää kohdasta Lukukausimaksut

  hakemus

  Vuoden 2024 apurahojen haku aukeaa 1. joulukuuta.

  Stipendin saaneille opiskelijoille ilmoitetaan pian vaalituloksen julkistamisen jälkeen maaliskuussa 2024.

  Apurahat Boråsin yliopiston nykyisille opiskelijoille

  Boråsin yliopiston kaksivuotiseen ohjelmaan jo ilmoittautuneille opiskelijoille on mahdollisuus hakea stipendiä, joka kattaa enintään 75 prosenttia lukukausimaksuista ohjelman kahdelta jäljellä olevalta lukukaudelta. Tiedot ja hakulomakkeet ovat saatavilla verkkosivuilla kevätlukukauden 2024 aikana.

  Stipendin haku kahdelle vuodelle syksyllä 2023 on nyt päättynyt.

  Alumnitilastot

  Kampuksen elämä ja tilat

  • Opiskelijaterveydenhuolto, johon kuuluvat sosiaalineuvojat ja sairaanhoitaja.
  • Kansainvälinen toimisto kansainvälisillä opiskelijapalveluilla.
  • Yksi Ruotsin parhaista kirjastoista ja useita tietokonehuoneita.
  • Opiskelija-asiamies voi auttaa sinua, jos sinusta tuntuu, että olet joutunut yliopiston henkilökunnan tai muiden opiskelijoiden sopimattoman käytöksen kohteeksi.
  • Opintoneuvojat, jotka voivat antaa neuvoja University of Borås ja muiden Ruotsin yliopistojen tarjoamista eri kursseista.
  • Urapalvelut, linkki sinun, opiskelijan, ja työmarkkinoiden välillä.
  • Auttamaan sinua opiskelijana luomaan hyviä kontakteja liike-elämän sisällä yliopistolla on myös muun muassa Företag söker dig -palvelu (Yritykset etsivät sinua).

  Yliopisto-opiskelu ei ole vain myöhäistä iltaa tietokoneen ääressä ja kokeisiin valmistautumista. Se koskee vähintään yhtä paljon uusia ystäviä, hauskoja juhlia, uusia kiinnostuksen kohteita ja jännittäviä kokemuksia. University of Borås on useita itsenäisiä yhdistyksiä, järjestöjä ja klubeja niille, jotka haluavat olla mukana tai tavata samanhenkisiä ihmisiä ja vain pitää hauskaa.

  Ylioppilaskunta pyrkii varmistamaan, että sinulla on opiskelijana paras mahdollinen kokemus yliopistosta. Ylioppilaskunta auttaa sinua niin opinnoissa kuin vapaa-ajalla tapahtumien, sosiaalisten toimintojen ja yliopiston koulutusohjelmista tiedottamalla.

  Opiskelijakaupunki Borås

  Borås on kasvava opiskelijakaupunki, jossa on viihtyisiä ulkoilmakahviloita, kauniita puistoja sekä vilkasta kulttuuri- ja viihdeohjelmaa.

  Borås on keskikokoinen ruotsalainen kaupunki, alle tunnin matkan päässä Göteborgin suurkaupungista ja Landvetterin lentokentältä. Kaupunki tunnetaan Ruotsissa tekstiili- ja kauppakeskuksena, jossa on runsaasti innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaupungin keskustassa on paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kaikki mitä tarvitset on kävelymatkan päässä. Borås on monikulttuurinen kaupunki, jossa on suuri maahanmuuttajayhteisö. Tämä näkyy erityisesti ravintoloiden määrässä, jotka tarjoavat ruokaa muualta maailmasta.

  Jos pidät maaseudusta, olet onnekas. Lyhyen bussi- tai pyörämatkan jälkeen kaupungin keskustasta löydät metsiä, järviä ja suuria viljelysmaata patikointia, hiihtoa, kalastusta ja piknikiä varten. Lyhyesti sanottuna täältä Boråsista löydät kaiken mitä tarvitset rikkaaseen kokemukseen niin opinnoissasi kuin vapaa-ajan harrastuksissasi.

  Sijainnit

  • Borås

   HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

  Kysymyksiä