Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Johdanto

Dundeessa vuonna 1881 neiti Mary Ann Baxter ja hänen serkkunsa John Boyd Baxter - kaksi kuuluisasta Baxterien perheestä, jotka tienasivat rahansa kaupungin juuttitehtaista - lahjoittivat 140 000 puntaa yliopiston perustamiseen Dundeeen. Tämä oli University of Dundee alku.

Alusta alkaen se oli instituutio, joka erottui joukosta. Norsunluutornitaustaisten professorien sijaan se työllisti valoisia nuoria ihmisiä, jotka ymmärsivät, että Ison-Britannian oli parannettava teknologista tuotantoaan voidakseen kilpailla nykymaailmassa. William Peterson, joka oli latinisti ja tutkija, tuli virkaanastujaisrehtoriksi vuonna 1882 26-vuotiaana. Patrick Geddes, jolla ei ollut tutkintoa, oli kasvitieteen professori ja yksi maailman johtavista ajattelijoista.

Keskeistä laitoksen perustamiskirjassa oli, että sitä käytetään "molempia sukupuolia edustavien henkilöiden koulutuksen edistämiseen sekä tieteen, kirjallisuuden ja kuvataiteen opiskeluun".

Baxterien suunnitelmissa oli, että University College Dundee tarjoaisi täyden valikoiman aineita (muuta kuin jumaluus – ketään ei saanut pakottaa ilmoittamaan uskonnollista vakaumusta eikä opetettu mitään uskonnollista ainetta).

Avokätiset lahjoitukset uudelle yliopistoopistolle merkitsivät Mekaniikan instituutin perustamista yliopiston viereen, kemian laboratorion rakentamista ja johtavien tutkijoiden nimittämistä uusiin johtajiin. Näihin kuuluivat D'Arcy Thompson (biologia, myöhemmin luonnonhistoria), James Alfred Ewing (tekniikka) ja Thomas Carnelley (kemia).

Uusi yliopisto sijaitsi Nethergaten varrella Park Placen ja Small's Wyndin välissä. Mary Ann Baxter osti 373 ensimmäisenä vuonna ilmoittautuneelle opiskelijalle neljä omakotitaloa hintaan 35 000 puntaa, ja sen taakse rakennettiin käytävä yhdistämään kiinteistöt. Nykyään näissä rakennuksissa toimii Business School.

Aluksi UCD ja St Andrews työskentelivät rinnakkain suhteellisen sopusoinnussa. Dundee-opiskelijat pystyivät valmistumaan luonnontieteistä St Andrewsista huolimatta siitä, että he eivät koskaan osallistuneet mihinkään luokkiin pienemmässä kaupungissa.

Suhteet kuitenkin kiristyivät pian lääketieteellistä korkeakoulua koskevasta kysymyksestä ja siitä, pitäisikö anatomian ja fysiologian oppituoleja perustaa Dundeeen, St Andrewsiin vai molempiin, mikä loisi pohjan jännitteille, jotka saisivat häiritä näiden kahden oppilaitoksen välistä suhdetta. lähivuosikymmeninä.

Kampuksen ominaisuudet

Opiskelijaelämä Dundeessa

Dundee sijaitsee Tay-joen rannalla idyllisellä etelään päin Skotlannin itärannikolla.Talot halaavat lain puolta, sammunutta tulivuoria kaupungin sydämessä.Ylhäältä näet kaksi tyylikästä siltaa, jotka ulottuvat Tayn yli, ja sen jälkeen kaunista maaseutua niin pitkälle kuin silmä näkee.Takaisin maan tasolle voit tutustua kompaktiin keskustaamme kävellen tai pyörällä.

Luovuus ja innovaatio ovat veressämme, sillä Dundee on Skotlannin videopeliteollisuuden ja maailmanlaajuisen suosikki Grand Theft Auton syntymäpaikka.V&A Dundee on lisäosoitus tästä.Tämä Kengo Kuman suunnittelema innovatiivinen tila tarjoaa uuden suunnittelun keskuksen Skotlannin ja koko maailman kannalta.

Turvallinen kaupunki

Dundee on myös yksi Ison-Britannian turvallisimmista kaupungeista, ja se sijoittui Skotlannin toiseksi turvallisimmaksi kaupungiksi Complete University Guide 2022:ssa.

Kansainvälinen yhteisö

Kuten yliopisto, Dundee on kansainvälinen ja monikulttuurinen.Siellä asuu monien maiden ja etnisten ryhmien asukkaita.Helpon matkan päässä kampuksesta löydät erikoisruokakauppoja, kuten kiinalaisia, intialaisia, puolalaisia ja venäläisiä supermarketteja, sekä halal-teurastajia.Iso-Britannian suuret supermarketit tarjoavat myös laajan valikoiman kansainvälisiä ruokia.

Siellä on palvontapaikkoja monille uskonnoille, mukaan lukien islam, sikhiläisyys, hindulaisuus, juutalaisuus sekä monet kristilliset uskontokunnat.

Paikalliset koulut ovat hyvin varustettuja tukemaan lapsia, joille englanti on toinen kieli.

Palvelut

Tutkimustilat

Central Technical Services (CTS)

CTS on "taloudenhoitopalvelu", joka tarjoaa ydintukea tutkimuslaboratorioille koko School of Life Sciences -yksikössä ja D'Arcy Thompson -yksikössä (DTU).

FingerP tulostaa Proteomics Facilityn

FingerPrints tarjoaa huippuluokan proteomiikka- ja massaspektrometriavalmiudet University of Dundee :n tutkijoille sekä ulkopuolisille akateemisille ja teollisille asiakkaille kaikkialla maailmassa.

Röntgenkristallografia

Suurten biologisten molekyylien atomien kolmiulotteisten rakenteiden määrittäminen proteiinirakenteen yhdistämiseksi toimintaan ja rationaaliseen lääkesuunnitteluun.

Ihmisen pluripotentti kantasolulaitos

Ihmisalkion kantasolujen, ihmisen indusoimien pluripotenttien kantasolujen ja niihin liittyvien reagenssien ja palvelujen tarjoaminen.

Dundeen kuvantamislaitos

Tarjoamme valo- ja elektronimikroskopiaresursseja, biotieteiden keskeisen keskuksen sekä Science and Engineeringin ja Ninewellsin kampuksen tilat.

Tehokas laskentajärjestelmä ja laskennallinen mallinnus

Olemme rakennustekniikan maailman johtavien laskennallisten mallien arkkitehtejä.

Virtaussytometria ja solulajittelu

Virtaussytometrisen analyysin ja fluoresenssiaktivoidun solulajittelun (FACS) tarjoaminen ja tuki Biotieteiden korkeakoulun, muiden UoD-osastojen ja ulkoisten tutkimuslaitosten tutkijoille.

Data-analyysiryhmä (DAG)

Olemme joukko tutkijoita, joilla on vahvat laskennalliset, matemaattiset ja tilastolliset taidot ja jotka voivat tarjota neuvoja ja apua kokeelliseen suunnitteluun, ohjelmointiin, tilastoihin ja biologisten tietojen analysointiin.

SLS-turvallisuus

Tuemme koulua varmistamaan turvallisen ympäristön henkilökunnalle, opiskelijoille ja vierailijoille.

MRC PPU DNA-sekvensointi ja palvelut

Tarjoamme laajan valikoiman sopimustutkimustuotteita DNA-analyysiin ja niihin liittyviin palveluihin.

MRC PPU -reagenssit ja -palvelut

Tuotamme ja toimitamme tuhansia reagensseja ja tarjoamme tieteellisiä palveluita tutkijoille ja lääkeyhtiöille ympäri maailmaa.

Kryoelektronimikroskooppi

Laitoksen tavoitteena on tarjota Dundeessa oleville tutkijoille pääsy näihin mahdollistaviin teknologioihin.

Urheilua ja liikuntaa

Joenvarren pelikentät

Riversiden pelikenttien tilat tarjoavat monenlaisia urheilulajeja.

Virtuaalitodellisuusstudio

Harjoittelun ja käyttökokemuksen läpimurto, uusi watt bike -virtuaalitodellisuusstudio kuljettaa sinut joihinkin parhaisiin pyöräilykohteisiin ympäri maailmaa.

Squash-kentät

Meillä on kolme korkealaatuista, lasitaustaista squash-kenttää - täydelliset squashille ja mailapallolle.

Vahvuussuorituskeskus

Voimakeskus on alueellinen erikoisvoimaharjoittelualue.

Uima-allas ja sauna

Lämmitetty 25-metrinen uima-allas ja saunamme sijaitsevat DUSAssa, lyhyen kävelymatkan päässä ISE:stä.

Kuntosali ja henkilökohtainen treenipaketti

Kampuskuntosali tarjoaa paikan treenata turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä.

Studio/työpaja

SLS-työpaja

Työpaja Biotieteiden korkeakoululle.

Koru- ja metallisuunnittelutyöpaja

Työtilamme on varustettu kaasupolttimilla ja -lampuilla, ja niissä on omat tilat emalointia, etsausta, valua, viimeistelyä, vasaraa ja koneistamista varten.

Taidegrafiikan työpaja

Taidegrafiikan työpaja sisältää erilaisia resursseja, jotka auttavat opiskelijoita kokeilemaan sekä perinteisiä että moderneja grafiikkatekniikoita.

Printtekstiilien työpaja

Print Textiles Workshopissa on tilat erikokoisten ja -kokoisten seulojen päällystämiseen, paljastamiseen ja myöhemmin uudelleen vaatimiseen.

Puupaja

Puupajamme tarjoavat sinulle luojana tarvitsemasi työkalut.

Valimo

Tarkoitettu valimomme on yksi harvoista Iso-Britannian yliopistoista, ja sitä käytetään metalliveistoksissa, huonekaluissa, koriste-esineissä ja monissa muissa tarkoituksiin.

Neule- ja tikkauspaja

Täysin varustetusta lankamyymälästämme neuletarvikkeihimme tilat ovat laajat ja monipuoliset.

Digitaalinen tekeminen

Digitaalinen tekeminen, joka on avoin kaikille opiskelijoille.

Tiedustelupiste

Kirkcaldyn tukikeskus

Tukikeskus on Kirkcaldyn kampuksella sijaitseva tila, jossa ihmiset voivat tavata Students Services -tukihenkilöstöä opiskelijoiden tapaamisia tai sisäänkirjautumista varten. Sitä käyttävät myös DUSA:n edustajat.

Turvakeskus

Turvakeskus on yliopiston kampuksen turvallisuustiimin pääpaikka.

Access Center

Alueellisten tarvearviointi- ja aputekniikan koulutuspalvelujen tarjoaminen korkeakoulussa tai työelämässä oleville vammaisille.

Ruoka ja juoma

Chaplaincy Coffee Bar

Chaplaincy Coffee Bar on avoinna koko lukukauden ajan sit-in tai take-away tarjoilemalla erilaisia juomia, makeisia, vasta valmistettua ruokaa ja terveellisiä välipaloja.

  Apurahat ja rahoitus

  Ymmärrämme, että opiskelu Isossa-Britanniassa voi olla suuri taloudellinen sitoumus, ja haluamme auttaa. Siksi tarjoamme useita stipendimahdollisuuksia kansainvälisille opiskelijoille, jotka haluavat opiskella University of Dundee , mukaan lukien 5 000 punnan Global Excellence -stipendi, joka myönnetään automaattisesti inspiroivimmille hakijoillemme. Apurahamme vaihtelevat alueittain, voit nähdä kelpoisuutesi näihin ja lisätietoja verkkosivuiltamme.

  Rankingit

  Daily Mail University Guide 2024

  University of Dundee sijoittui 26. sijalle Isossa-Britanniassa vuoden 2024 Daily Mail University Guide -oppaassa.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Good University Guide

  Dundee sijoittui 33. sijalle The Timesin ja Sunday Timesin sarjataulukoissa Good University Guide 2024 -julkaisussaan.

  Gateways to Growth Yrittäjyyden vaikutusraportti 2023

  Octopus Ventures on valinnut University of Dundee Ison-Britannian parhaimmaksi yliopistoksi spinout-yritysten kehittämisessä.

  Täydellinen yliopistoopas 2024

  University of Dundee on sijoittunut neljänneksi Skotlannissa valmistuneiden arvioiden mukaan.

  The Herald Higher Education Awards 2023

  University of Dundee on nimetty Skotlannin parhaaksi yliopistoksi The Herald Higher Education Awards -kilpailussa.

  QS World University Rankings aiheittain

  University of Dundee on tunnustettu "globaaliksi biotieteiden ja lääketieteen huippuosaamisen keskukseksi" hiljattain julkaistussa QS World University Rankings by Subject 2022:ssa.

  Opiskelijajoukko

  Sijoituimme sijalle 1 StudentCrowdin 5 parhaan skotlannin yliopiston 2022 joukossa

  QS Rankings 2022

  University of Dundee on antanut 5 tähden luokituksen kansainväliseltä korkeakoulutuksen asiantuntijalta QS Quacquarelli Symondsilta.

  Tutkimuksen huippuosaamiskehys 2021

  84 % tutkimuksestamme arvioitiin "maailman johtavaksi" tai "kansainvälisesti erinomaiseksi" Research Excellence Framework 2021:ssä

  QS World University Rankings 2022

  Olemme yksi maailman 200 parhaan yliopiston joukossa valmistuneiden työllisyysasteen mukaan

  Leiden Rankings 2022

  University of Dundee on vuonna 2022 CWTS Leiden Rankingsissa maailman 34. sijalla eniten lainattuja julkaisuja.

  Sijainnit

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Kysymyksiä