
MA uskonnossa, konflikteissa ja globalisaatiossa
Groningen, Alankomaat
KESTO
1 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
01 May 2025*
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
01 Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 18 700 / per year **
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
* Hollantilaiset, EU/ETA-maiden ja EU/ETA-alueen ulkopuoliset opiskelijat
** EU / EEA-opiskelijat
Johdanto
Kuinka uskonto, konfliktit ja rauha liittyvät? Kuinka globalisaatio vaikuttaa paikallisiin uskonnollisiin perinteisiin? Kuinka uskonnolliset ja maalliset toimijat ovat vuorovaikutuksessa maahanmuuttoa ja sukupuolta koskevissa paikallisissa ja maailmanlaajuisissa keskusteluissa?
Nykymaailmassa on selvää, että uskonnolla on merkittävä rooli monissa konflikteissa, joita esiintyy useilla tasoilla ja eri paikoissa. Uskonnosta on tullut myös yksi tärkeimmistä tavoista, joilla ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa ympäri maailmaa. Uskonnon roolia nyky-yhteiskunnissa ei kuitenkaan tunneta hyvin akateemisessa tutkimuksessa eikä politiikasta ja toiminnasta vastuussa olevien työssä. Kansalaisjärjestöt, hallitukset ja toimittajat ovat saaneet väärän käsityksen uskonnon roolista nykymaailmassa ja sen merkityksestä, joka sillä on eri kansoille.
Uskonnon, konfliktin ja globalisaation päällikön kappaleen tavoitteena on käsitellä uskonnon keskeistä paikkaa globalisoituneen maailman dynamiikassa ja miten tämä liittyy konflikteihin, jotka muodostavat modernin yhteiskunnan. Kurssi on monitieteinen, laaja ja laaja; mukaan lukien poliittinen, sosiaalinen, psykologinen, kulttuurinen ja oikeudellinen ulottuvuus.
Miksi tutkia tätä ohjelmaa Groningenissa?
- Antropologian, sosiologian ja valtiotieteen yhdistelmä on ainutlaatuinen maailmassa.
- Ainutlaatuinen keskittyminen uskonnon paikkaan globalisoituneessa maailmassa monitieteellisestä näkökulmasta.
- Yhdistää viimeisimmän tutkimuksen ja teoriat nykyiseen kehitykseen.
- Harjoittelu suurlähetystöissä, ulkoministeriöissä, kansallisissa ja kansainvälisissä kansalaisjärjestöissä.
- Opettanut johtavia asiantuntijoita, joilla on maailmanluokan maine Top 100 -yliopistossa.
Ohjelmoida
Vuosi 1
Maisteriohjelma, uskonto, konfliktit ja globalisaatio, koostuu pakollisesta johdantokurssista (10 op), pakollisesta tutkimusmenetelmäyksiköstä (5 op), kolmesta valinnaisesta osasta (15 op) ja opinnäytetyöstä (20 ECTS). 10 op on varattu käytännön harjoitteluun.
Kaikki opiskelijat osallistuvat johdantokurssiin, jossa esitetään hallitsevat teoreettiset lähestymistavat, joita käytetään uskonnon pohtimiseen ja opiskeluun tässä ympäristössä. Kurinalaisiin lähestymistapoihin kuuluvat antropologian, sosiologian, poliittisen filosofian ja teorian sekä kansainvälisten suhteiden teoriat. Yksi kurssin pääpaineista on 'kulttuurin', 'yhteiskunnan', 'politiikan' ja 'vallan' merkityksen selittäminen. Nämä esitetään molemmat kiistanalaisina käsitteinä, mutta myös tekijöinä, jotka vaikuttavat suhteisiin.
Toinen pakollinen kurssi on 'Yhteiskuntatieteelliset tutkimusmenetelmät', jossa opiskelijoille esitellään ja kehitetään tarvittavia tutkimustaitoja tutkimusprojektin, kuten tutkielman, suorittamiseen.
Lisäksi valitset kolme seitsemästä kurssista: "Uskonto, väkivalta ja konfliktimuutos", "Maahanmuutto, kulttuuri ja uskonnollinen identiteetti", "Uskonto, sukupuoli ja seksuaalisuus", "Globaali dynamiikka ja paikalliset kosmologiat: Uskonnollisten muutosten opiskelu". , 'Uskonto ja ihmisoikeuksien politiikka', 'Sukupuoli, uskonto ja seksuaalinen natsionalismi', 'Pakko maahanmuutto'.
Kurssit
- Pakollinen: Uskonto, konfliktit ja globalisaatio: kriittinen johdanto (10 EY)
- Valinnainen: muuttoliike, kulttuuri ja uskonnollinen identiteetti (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: uskonto, sukupuoli ja seksuaalisuus (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: uskonto, väkivalta ja konfliktimuutos (5 EY, valinnainen)
- Pakollinen: Yhteiskuntatieteelliset tutkimusmenetelmät (5 EY)
- Valinnainen: pakkosiirto (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: sukupuoli, uskonto ja seksuaalinen natsionalismi (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: globaali dynamiikka ja paikalliset kosmologiat (5 EC, valinnainen)
- Valinnainen: Kansallissosialismi ja uskonto: Konfliktit ja perintö (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: uskonto ja ihmisoikeuspolitiikka (5 EY, valinnainen)
- Sijoittelu (10 EC)
- Opinnäytetyöseminaari (20 EC)
opetussuunnitelma
Ohjelma koostuu kahdesta pakollisesta kurssista ja kolmesta valinnaisesta. Näiden valinnaisten valintojen avulla voit keskittyä aiheisiin, jotka liittyvät joko konflikteihin ja rauhanrakentamiseen, maahanmuuttoon tai sukupuoleen.
Opiskella ulkomailla
- Opiskelu ulkomailla on vapaaehtoista
- Keskimäärin 20 viikkoa
- Enintään 30 EC
Meillä on erilaisia vaihto-sopimuksia yliopistojen kanssa sekä Euroopassa että sen ulkopuolella, jotta opiskelijat voivat seurata osaa tutkinto-ohjelmastaan ulkomaisessa yliopistossa.
Sisäänpääsyvaatimukset
Pääsyvaatimukset
Erityisvaatimukset | Lisää tietoa |
Arviointiluettelo | Arvosana luettelo kandidaatin tutkinto-ohjelman arvosanoista ja selitys seuraavista kursseista. |
Kielikoe | Englannin kielen testi vaaditaan vain, jos sinulla ei ole hollantilaista VWO-tutkintotodistusta. Vähimmäisvaatimukset: TOEFL 580 paperi / 237 tietokone / 92 Internet tai IELTS: 6,5 (6,0 jokaisessa osassa). |
Aikaisempi koulutus | Kandidaatin tutkinnot teologiasta, uskonnollisista opinnoista, taiteista (esim. Kansainväliset organisaatiot, Lähi-idän opinnot, filosofia), valtiotiedestä tai yhteiskuntatieteistä (esim. Antropologia, psykologia, sosiologia). Aiemmasta opinnostasi ja kursseistasi riippuen tarjotaan lukemispaketti. Oletetaan, että olet tietoinen tässä kirjallisuudessa hahmotelluista käsitteistä ja teoreettisista keskusteluista. Toisen kandidaatin tutkinnon suorittavat opiskelijat voidaan ottaa vastaan siltaohjelman kautta. |
Kirjallinen pyyntö | Valintalautakunnan motivaatiokirje, jossa esitetään mielenkiintosi ohjelmasta, mukaan lukien motivaatio ja odotukset (korkeintaan 1 sivu), sekä akateemisen tutkielman kirjoittavan näytteen, mieluiten kandidaatin (tai pro gradu) tutkielmasi. |
Hakemusten määräajat
Opiskelijan tyyppi | Takaraja | Aloita kurssi |
Hollantilaiset opiskelijat | 1. kesäkuuta 2021 | 1. syyskuuta 2021 |
EU / EEA-opiskelijat | 1. kesäkuuta 2021 | 1. syyskuuta 2021 |
EU: n ulkopuolisista / ETA-maista tulevat opiskelijat | 1. toukokuuta 2021 | 1. syyskuuta 2021 |
Lukukausimaksut
kansalaisuus | vuosi | Maksu | Ohjelmalomake |
EU / ETA | 2020-2021 | 2143 euroa | täysaikainen |
EU / ETA | 2020-2021 | 9500 euroa | täysaikainen |
Työmahdollisuudet
Tämän tutkinnon suoritettuaan pystyt neuvomaan tai kirjoittamaan politiikka-asiakirjoja eri aiheista - mukaan lukien kehitysapu tai monikulttuurinen yhteiskunta. Työsopimuksiin sisältyy työskentely hallituksessa, yrityksissä tai kansalaisjärjestöissä. Muita vaihtoehtoja ovat tiedotusvälineet tai jopa koulutus. Ne, jotka haluavat jatkaa akateemista uraa, voivat seurata tätä tietä osana 2-vuotista tutkimuksen maisteriohjelmaa.
Työesimerkkejä
Konsultointi ja politiikka
Globalisoituneessa maailmassa tarvitaan asiantuntijoita, jotka auttavat selittämään ja ratkaisemaan konfliktit, jotka ovat kauempana kuin koskaan ennen. Tarkemmin sanottuna tämä voisi tarkoittaa työskentelemistä poliittisen puolueen ajatusryhmän, elimen, kuten Alankomaiden sosiaalisen tutkimuksen instituutin tai todellakin Alankomaiden kansainvälisten suhteiden instituutin Clingendaelin kanssa.
Media ja journalismi
Tiedotusvälineet vääristävät uskontoa usein väärin, olipa kyse sitten terrorismista tai kotouttamiskysymyksistä. Tämän ohjelman valmistuneet voivat lisätä kuvaan kaivatun vivahteen joko julkaisutoimistossa, lähetystoiminnassa tai sanomalehdessä / uutislehdessä.
koulutus
Tutkinnon suoritettuaan sinulla on tarpeeksi tietoa opettamaan uskonnonopiskelua, filosofiaa, yhteiskuntatutkimusta ja muita - keskiasteen koulutuksessa. Voit myös valita aseman korkea-asteen ammatillisessa koulutuksessa. Koska opetukseen tarvitaan didaktisia taitoja, on suositeltavaa suorittaa kasvatustieteiden maisteri suoritettuaan tämän kurssin.
tutkimus
onderwijs
MA: n kursseja uskonto, konfliktit ja globalisaatio opettavat antropologit, sosiologit, uskontotutkijat ja poliittiset tutkijat, jotka tunnustetaan omien alojensa asiantuntijoiksi, kaikki opiskelevat uskontoa kulttuurisena ja sosiaalisena ilmiönä. Kurssiyksiköissä he tarjoavat sinulle ajan tasalla olevan yleiskatsauksen tutkittavien aiheiden nykytasosta ja hyödyntävät usein omaa tutkimustaan.
Opettajat ja heidän asiantuntemuksensa
- Brenda Bartelink: Hän tutkii parhaillaan terveyttä, hyvinvointia ja perhesuhteita Afrikan aloittamissa kirkoissa Hollannissa.
- Marjo Buitelaar: Globalisaation ja identiteetin muodostumisen teemat ovat näkyvästi esillä hänen äskettäin aloittamassa tutkimuksessa hajjista (vuotuinen muslimien pyhiinvaelluskuva Mekkaan).
- Peter Berger: Hänen meneillään oleva tutkimus Intian alkuperäiskansallisten ylämaan yhteiskuntien nykyisiin uskonnollisiin muutoksiin antaa käsityksen siitä, miten paikalliset ja maailmanlaajuiset suhteet ovat keskenään.
- Kim Knibbe: Hevoseläinten kirkkojen leviämisen asiantuntija Nigeriasta. Hän tutkii uskonnollisen globalisaation monia kasvoja ja tarkastelee uskonnon roolia konflikteissa Afrikassa ja Euroopassa. Hänen uudessa tutkimuksessaan seksuaalisuuteen liittyvien uskonnollisten ja maallisten käsitysten välisestä suhteesta Afrikan diasporassa tarkastellaan sitä, miten uskonto, globalisaatio ja terveys liittyvät toisiinsa.
- Julia Martínez-Ariño: Hänen tutkimuksensa keskittyy uskonnolliseen monimuotoisuuteen liittyviin politiikan ja hallintotavan kysymyksiin muuttoliikkeen jälkeisissä Euroopan yhteiskunnissa.
- Méadhbh McIvor: Hän on sosiaalinen antropologi, joka kiinnostaa erityisesti lakia ja uskontoa.
- Joram Tarusarira: Uskonnon, konfliktien ja globalisaation keskuksen johtaja. Erikoistunut konfliktimuutoksiin ja rauhanrakentamisen tutkimukseen. Hän on uskonnon, yhteiskunnan ja politiikan asiantuntija Zimbabwessa.
- Erin Wilson: Hän on erikoistunut uskonnon kiistanalaiseen asemaan nykyajan euro-amerikkalaisessa julkisessa omistuksessa. Hän keskittyy pakolais- ja turvapaikkakysymyksiin.
Nämä tutkijat keskustelevat säännöllisesti meneillään olevasta tutkimuksesta ja tapahtumista The Religion Factor -blogissa. Opiskelijoita pyydetään myös osallistumaan tähän.
Tutkimuskeskukset
Suuri osa laitoksen tutkimuksesta liittyy:
- Uskonnon, konfliktien ja globalisaation keskus
- Aasian uskonnon ja kulttuurin tutkimuksen keskus
- Uskonnon, terveyden ja hyvinvoinnin keskus.
Nämä keskukset kutsuvat säännöllisesti puhujia ja järjestävät tapahtumia uskonnon roolista nykyyhteiskunnassa, missä maisteriopiskelijat, Ph.D. opiskelijat ja henkilökunta käyvät vilkasta keskustelua.
Toivomme innostavan omaa tutkimustasi ja uusia uravalintoja tämän vilkkaan tutkimusympäristön kautta!
Opetussuunnitelma
Maisteriohjelma Uskonto, konfliktit ja globalisaatio koostuu pakollisesta johdantokurssista (5 op), pakollisesta tutkimusmenetelmien yksiköstä (5 op), neljästä valinnaisesta aineesta (5 op) ja opinnäytetyöstä (20 op). 10 op on varattu käytännön harjoitteluun.
Kaikki opiskelijat osallistuvat johdantokurssiin, jossa esitetään hallitsevat teoreettiset lähestymistavat, joita käytetään uskonnon pohtimiseen ja opiskeluun tässä ympäristössä. Kurinalaisiin lähestymistapoihin kuuluvat antropologian, sosiologian, poliittisen filosofian ja teorian sekä kansainvälisten suhteiden teoriat. Yksi kurssin pääpaineista on 'kulttuurin', 'yhteiskunnan', 'politiikan' ja 'vallan' merkityksen selittäminen. Nämä esitetään molemmat kiistanalaisina käsitteinä, mutta myös tekijöinä, jotka vaikuttavat suhteisiin.
Toinen pakollinen kurssi on 'Yhteiskuntatieteelliset tutkimusmenetelmät', jossa opiskelijoille esitellään ja kehitetään tarvittavia tutkimustaitoja tutkimusprojektin, kuten tutkielman, suorittamiseen.
Lisäksi voit valita neljä valinnaista.
5 op: n opintojakso Nature, Humanity and Global Perspectives in Modern Spirituality and Esotericism on osa laajempaa, 20 op: n opintojaksoa, jota opetamme yhdessä Kööpenhaminan yliopiston kanssa. Sinulla on mahdollisuus seurata koko kurssia verkossa, mutta ylimääräiset 15 op ovat oppituntien ulkopuolella. Et voi noudattaa Kööpenhaminan yliopiston opettamia 15 opintopistettä muiden valinnaisten aineiden sijaan.
Kurssit
- Pakollinen: Uskonto, konfliktit ja globalisaatio: kriittinen johdanto (5 EY)
- Valinnainen: Sukupuoli, monimuotoisuus ja uskonnollinen perintö (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: Luonto, ihmiskunta ja globaalit näkökulmat modernissa hengellisyydessä ja esoteerismissa (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: uskonto, sukupuoli ja seksuaalisuus (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: uskonto, väkivalta ja konfliktimuutos (5 EY, valinnainen)
- Pakollinen: Yhteiskuntatieteelliset tutkimusmenetelmät (5 EY)
- Valinnainen: sukupuoli, uskonto ja seksuaalinen natsionalismi (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: muuttoliike, kulttuuri ja uskonnollinen identiteetti (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: Kansallissosialismi ja uskonto: Konfliktit ja perintö (5 EY, valinnainen)
- Valinnainen: Uskonto ja ääriliikkeet (5 EC, valinnainen)
- Valinnainen: Uskonto ja ääriliikkeet (5 EC, valinnainen)
- Sijoittelu (10 EC)
- Opinnäytetyöseminaari (20 EC)
Tutkimuskuorma
Keskimäärin 40 tuntia luokkaa ja itseopiskelua viikossa
1 op = 28 tuntia. opiskelusta. Yksi vuosi sisältää 60 op. Sinulla on keskimäärin 6 tuntia. tiedekunnassa viikossa, loput tunnit on varattu luokkien valmisteluun ja opiskeluun.
opetussuunnitelma
Ohjelma koostuu kahdesta pakollisesta kurssista ja kolmesta valinnaisesta aineesta. Näiden valinnaisten aineiden avulla voit keskittyä aiheisiin, jotka liittyvät joko konflikteihin ja rauhanrakentamiseen, muuttoliikkeeseen tai sukupuoleen. On mahdollista seurata joitakin kurssiyksiköitä kappaleelta Uskonto ja moniarvoisuus, muinainen ja moderni.
Pääsymaksut
Uramahdollisuudet
Työmahdollisuudet
Tämän tutkinnon suorittamisen jälkeen voit neuvoa tai kirjoittaa poliittisia asiakirjoja eri aiheista - mukaan lukien kehitysapu tai monikulttuurinen yhteiskunta. Työtehtäviin kuuluu työskentely hallituksessa, liike -elämässä tai kansalaisjärjestössä. Muita vaihtoehtoja ovat media tai itse asiassa koulutus. Ne, jotka haluavat jatkaa akateemista uraa, voivat seurata tätä raitaa osana 2-vuotista tutkimusmaisteriohjelmaa.
Työesimerkkejä
Konsultointi ja politiikka
Globalisoituneessa maailmassa tarvitaan asiantuntijoita, jotka auttavat selittämään ja ratkaisemaan konfliktit, jotka ovat kauempana kuin koskaan ennen. Tarkemmin sanottuna tämä voisi tarkoittaa työskentelemistä poliittisen puolueen ajatusryhmän, elimen, kuten Alankomaiden sosiaalisen tutkimuksen instituutin tai todellakin Alankomaiden kansainvälisten suhteiden instituutin Clingendaelin kanssa.
Media ja journalismi
Tiedotusvälineet kuvaavat usein väärin uskontoa riippumatta siitä, liittyykö se terrorismiin tai kotouttamiseen. Tämän ohjelman valmistuneet voivat lisätä kuvaan joitain kaivattuja vivahteita, olipa kyseessä kustantamo, yleisradio tai sanomalehti/uutislehti.
koulutus
Tutkinnon suoritettuaan sinulla on tarpeeksi tietoa opettamaan uskonnonopiskelua, filosofiaa, yhteiskuntatutkimusta ja muita - keskiasteen koulutuksessa. Voit myös valita aseman korkea-asteen ammatillisessa koulutuksessa. Koska opetukseen tarvitaan didaktisia taitoja, on suositeltavaa suorittaa kasvatustieteiden maisteri suoritettuaan tämän kurssin.