Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Johdanto

Integroitujen ilmasto- ja maajärjestelmätieteiden korkeakoulu

SICSS perustettiin vuonna 2008 tutkijakouluksi huippuosaamisen klusteriin "Integrated Climate System Analysis and Prediction (CliSAP)", joka toimi vuosina 2007–2018. Ensimmäiset tohtorikoulutettavamme aloittivat projektinsa SICSS-jäseninä vuonna 2008 ja ensimmäiset maisteriopiskelijamme ilmoittautuivat lokakuussa 2009. Siitä lähtien SICSS on kasvanut erittäin nopeasti!

Nykyään majoitamme pysyvästi noin 75 tohtorikoulutettavaa ja noin 45 maisteriopiskelijaa. Kesästä 2019 lähtien SICSS on huolehtinut kaikista uran alkuvaiheista. MSc:n ja tohtoriohjelman lisäksi vastaamme myös Post-Doc-ohjelmasta ja kaikista uran alkuvaiheen tukeen liittyvistä sukupuolikysymyksistä.

Tieteidenvälinen koulutus ja tutkimus SICSS:ssä

SICSS on lyhenne sanoista interdisciplinary and research oriented education in Earth and Climate System Science. SICSS yhdistää opiskelijoita ja ehdokkaita, joilla on erilainen tieteellinen tausta ja asiantuntemus, ja mahdollistaa integroidun, innovatiivisen koulutuksen. SICSS valmistaa sinua toimimaan asiantuntijana ilmastonmuutoksen eri aloilla: tutkijana luonnon-, yhteiskunta- ja taloustieteiden aloilla, konsulttina tai asiantuntijana kansallisissa ja kansainvälisissä järjestöissä. Korkeatasoinen kurinpidollinen ja tieteidenvälinen tutkimus, yksilöllinen tuki ja ohjaus sekä SICSS:n kansainvälinen ilmapiiri ovat ohjelmamme inspiroiva tausta.

Kaikki ohjelmamme alkavat johdantokurssilla, joka antaa asiantuntijapohjaisen yleiskuvan ilmastotieteisiin liittyvistä tieteenaloista. Opinnäytetyökursseilla saatua monitieteistä tietoa täydennetään kursseilla erityisistä tutkimustaidoista, joita tarvitaan uralla maa- ja ilmastojärjestelmätieteissä. Tämä kattaa tieteellisen kirjoittamisen, esittämisen tai johtamisen taidot. Muut tutkimustaitokurssit on omistettu ohjelmoinnille, tietokonekielille, mallinnustyökaluille tai visualisoinnille. Tutkimustaitokurssit täydennetään hyvän tieteellisen käytännön kursseilla ja kulttuurienvälisellä koulutuksella.

Sijainnit

  • Hamburg

    School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Kysymyksiä