Elintarviketieteiden maisteri
University of Helsinki
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Helsinki, Suomi
Kieli (kielet
Englanti, Suomalainen, Ruotsin kieli
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
2 vuotta
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 18 000 / per year *
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Aug 2024
* ei-EU/ETA-opiskelijoille
Johdanto
Mitä ihmiset syövät tulevaisuudessa?
Mitä he nyt syövät? Mikä on ruoan hyvän maun takana? Raakamateriaalit? Käsittelytekniikat? Kuinka parantaa elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden jalostuksen terveellisyyttä, turvallisuutta, ekologiaa ja etiikkaa? Jos tämä sopii sinulle, hae elintarviketieteiden maisteriohjelmaan University of Helsinki .
Ohjelma kattaa koko elintarvikeketjun alkutuotannosta elintarvikkeiden jalostamisesta kuluttajiin. Tutki elintarvikkeiden innovaatioita ja miten parantaa elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden jalostamisen terveyttä, turvallisuutta, ekologiaa ja etiikkaa. Opit myös laboratoriotyötaitoja ja parannat tietämystäsi elintarvikkeiden koostumuksesta, käsittelystä, rakenteesta ja lainsäädännöstä.
Opiskelu
Elintarviketieteiden maisteriohjelman avulla voit vaikuttaa innovatiivisten ratkaisujen luomiseen koko elintarviketuotantoketjuun. Se tarjoaa sinulle laajan koulutuksen, joka kattaa kurssit elintarvikkeiden koostumuksesta ja käsittelystä, elintarvikeproteiinien, lipidien ja hiilihydraattien rakenteista ja kemiallisista reaktioista sekä elintarvikelainsäädännöstä ja elintarvikelisäaineiden turvallisuudesta.
Miksi elintarviketieteet?
Elintarviketieteet on kansainvälisesti arvostettu koulutus- ja elintarviketutkimuksen ala University of Helsinki on korkealla. Elintarviketeollisuus on neljänneksi tärkein työnantaja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä ala etsii jatkuvasti asiantuntijoita uusien ongelmien ratkaisemiseksi.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Maisterin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä (ECTS). Teet yhdessä tiedekuntaneuvojasi kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman, joka koostuu elintarviketieteiden syventävistä opinnoista (60 ECTS) sisältäen pro gradu -tutkielman (30 op) ja valitsemistasi elintarviketieteiden erikoisalojen opinnoista ja muista täydentävistä tai ilmaisista opinnoista. Voit sisällyttää maisteriin myös urasuunnittelun, harjoittelun ja opinnot ulkomailla.
Elintarviketieteen maisteriohjelma kattaa koko elintarviketuotantoketjun alkutuotannosta elintarvikejalostuksen kautta kuluttajiin. Tutkit elintarvikealan innovaatioita ja tapoja parantaa elintarvikkeiden ja elintarvikkeiden jalostuksen terveellisyyttä, turvallisuutta, ekologiaa ja etiikkaa. Opit myös laboratoriotyötaitoja ja lisäät tietoasi elintarvikkeiden koostumuksesta, jalostuksesta, rakenteesta ja lainsäädännöstä.
Opetus on englanniksi, mutta voit myös suorittaa ohjelman suomeksi tai ruotsiksi.
Kurssit ja opetus
Räätälöimällä maisterintutkintoa voit vaikuttaa haluamaasi asiantuntemukseen valitsemalla elintarvikekemian, elintarviketekniikan sekä lihaan, meijeri- ja viljalajeihin liittyvän tieteen ja teknologian erikoisopinnot.
Voit myös täydentää omaasielintarviketieteiden osaamista esimerkiksi elintarvikekehityksen, elintarviketurvallisuuden, elintarviketutkimuksen ja -analyysin, taloustieteen, markkinoinnin, kestävän elintarviketuotannon, mikrobiologian, biotekniikan tai ravitsemuksen opinnot.
Kurssien aikana:
- Opiskele laajan ruokatieteellisen alueen teoriaa ja sovelluksia luentokursseilla ja ryhmätyössä
- Lisää tietosi ruoan koostumuksesta, prosessoinnista, rakenteesta ja lainsäädännöstä
- Syvennä tietämystäsi siitä, miten eri elintarvikkeiden komponenttien, tuotantoprosessien ja pakkausten reaktiot vaikuttavat eläin- ja kasviperäisten elintarvikkeiden rakenteeseen, aistinvaraiseen laatuun, terveellisyyteen ja turvallisuuteen
- Opi laboratoriotyön taidot
- Hanki työllisyystaitoja esimerkiksi kouluttamalla elintarviketeollisuutta
Pro gradu tutkielma
Pro gradu (30 op) sisältyy maisteriohjelmaan. Opinnäytetyösi tulee koostua olemassa olevan kirjallisuuden katsauksesta ja kokeellisesta osasta. Elintarviketieteen maisteriohjelmassa opinnäytetyön voi usein tehdä tutkimusryhmässä tai yhteistyössä elintarviketeollisuuden kanssa.
Kun esität opinnäytetyössäsi käsiteltävän kysymyksen, tavoitteesi tulisi olla uuden ymmärryksen saaminen aiheesta ja omien ongelmanratkaisutaitojen kehittäminen. Opinnäytesi aiheena voi olla myös uuden tekniikan tai tuotteen kehittäminen. Metodologisesti opinnäytetyösi voi perustua kemiaan, fysiikkaan, tekniikkaan, biokemiaan, mikrobiologiaan tai aistitieteeseen.
Diplomityön tekeminen harjoittelee tieteellistä ajattelua, ongelmien analysointia, selittävien mallien ja hypoteesien kehittämistä, kokeiden suunnittelua ja laboratoriotyöskentelyä ja/tai pilottilaitoskokeiden tekemistä sekä tutkimustulosten ja kriittisen keskustelun esittämistä.
Tohtorikoulutus
Elintarviketieteen maisterin tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden elintarviketieteiden tai lähitieteiden tieteelliseen jatkokoulutukseen (tohtorin tutkinto). Esimerkiksi University of Helsinki sopiva tohtoriohjelma on elintarvikeketjun ja terveyden tohtoriohjelma (FoodHealth).
Galleria
Ohjelman tulos
Miksi elintarviketieteet?
Elintarviketieteet on kansainvälisesti arvostettu koulutusala, ja ruokatutkimus University of Helsinki on saanut korkean arvosanan. Ruokateollisuus on 4. tärkein työnantaja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä toimiala etsii jatkuvasti asiantuntijoita uusien ongelmien ratkaisemiseksi.
Elintarviketieteiden maisterina pystyt auttamaan elintarviketeollisuutta kehittämään ja uudistumaan, koska sinulla on osaamista:
- Raaka-aineet ja prosessit, mukaan lukien niiden teoreettiset perusteet
- Eri elintarvikkeiden ainesosat ja niiden vaikutus ruoan laatuun
- Hyvää laatua ja elintarvikkeiden turvallisuutta takaavat tekijät
Elintarviketieteen maisterin tutkinnon suorittamalla voit aloittaa uran elintarviketeollisuudessa; elintarvike-, maatalous- tai ympäristövalvontalaboratoriossa; opettajana, tutkijana tai yrittäjänä; tai asiantuntijana ministeriöissä tai muissa asiantuntijaorganisaatioissa.
Uramahdollisuudet
Elintarviketeollisuus on neljänneksi tärkein työllistäjä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tämä ala etsii jatkuvasti asiantuntijoita ratkaisemaan uusia ongelmia. Elintarviketieteen maisterin tutkinnolla voit aloittaa uran elintarviketeollisuudessa tai edetä tohtorintutkintoon ja sen jälkeen tutkimustehtäviin.
Elintarviketieteen maisterin tutkinnon suorittamalla voit aloittaa uran elintarviketeollisuudessa; elintarvike-, maatalous- tai ympäristövalvontalaboratoriossa; opettajana, tutkijana tai yrittäjänä; tai asiantuntijana ministeriöissä tai muissa asiantuntijaorganisaatioissa.