Maisteri kielestä, globalisaatiosta ja kulttuurienvälisestä viestinnästä
Jyväskylän yliopisto, Suomi
KESTO
2 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
22 Jan 2025
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
EUR 8 000 / per year
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Miten globalisaatio haastaa ymmärryksemme kielestä ja viestinnästä? Mikä rooli kielellä ja kulttuurilla on yhteiskunnissamme? Mitkä ovat yhteydet median, diskurssin ja vallan välillä? Miten kieltenoppimista ja identiteettikysymyksiä ymmärretään nykymaailmassa? Jos olet kiinnostunut näistä ja vastaavista kysymyksistä ja niiden monimutkaisista vastauksista, kielen, globalisaation ja kulttuurienvälisen viestinnän maisteriohjelma (LAGIC) sopii sinulle.
LAGIC on kaksivuotinen tieteidenvälinen kurssi, joka keskittyy sovelletun kielentutkimuksen ja kulttuurienvälisen viestinnän ajankohtaisiin kysymyksiin globalisoituvassa maailmassa. Ohjelmassa tarkastellaan kieleen ja viestintään liittyviä kysymyksiä, kuten monikielisyyttä, diskurssia ja valtaa, mediaa, liikkuvuutta ja siirtolaisuutta, sekä meneillään olevien muutosten kulttuurisia vaikutuksia erilaisista kulttuuritaustoista tulevien ihmisten vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
Teoreettisen syvyyden lisäksi ohjelmassa on vahva käytännönläheisyys, joka tarjoaa monikulttuurisessa verkostoituneessa maailmassa tarvittavia viestintäosaamisen.
Ohjelma valmistaa opiskelijoita uralle, johon liittyy merkittäviä kulttuurienvälisiä kontakteja yrityksissä, julkisissa organisaatioissa ja kansalaisjärjestöissä. Opiskelijat pätevät myös tutkimusintensiiviseen työhön.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
LAGIC on kaksivuotinen tieteidenvälinen kurssi, joka keskittyy sovelletun kielentutkimuksen ja kulttuurienvälisen viestinnän ajankohtaisiin kysymyksiin globalisoituvassa maailmassa. Ohjelmassa tarkastellaan kieleen ja viestintään liittyviä kysymyksiä, kuten monikielisyyttä, diskurssia ja valtaa, mediaa, liikkuvuutta ja siirtolaisuutta, sekä meneillään olevien kulttuuristen muutosten kulttuurivaikutuksia viestinnässä.
LAGIC-ohjelma tarjoaa kursseja useilla painopistealueilla, mukaan lukien:
- Kielen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen dynamiikka monikulttuurisissa ja monikielisissä ympäristöissä
- Globalisaation, muuttoliikkeen ja monikielisyyden vaikutukset yhteiskuntiin ja organisaatioihin
- Viestintä verkossa ja välitetyissä ympäristöissä
- Kieli- ja viestintäopetus
- Diskurssitutkimukset
Teoreettisen syvyyden lisäksi ohjelmassa on vahva käytännönläheisyys, joka tarjoaa monikulttuurisessa verkostoituneessa maailmassa tarvittavia viestintäosaamisen. Ohjelma valmistaa opiskelijoita uralle, johon liittyy merkittäviä kulttuurienvälisiä kontakteja yrityksissä, julkisissa organisaatioissa ja kansalaisjärjestöissä. Opiskelijat pätevät myös tutkimusintensiiviseen työhön.
Ohjelma sisältää laajan tutkimuskomponentin (pro gradu ja siihen liittyvät kurssit) sekä käytännön kokemusta työelämästä (2-3 kuukauden työharjoittelu ja työelämäprojektikurssi).
LAGIC-opiskelijana pääset tavata ja verkostoitua opiskelijoiden kanssa eri tieteenaloista ja taustoista. Tätä helpottaa yhteistyökykyinen ja dialoginen lähestymistapamme opetukseen. Ryhmä- tai parityöskentelyn, keskustelujen, esitelmien ja itsenäisen opiskelun avulla annamme opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää taitoja, joita he tarvitsevat työelämässä. Akateemisen ja tieteellisen tiedon lisäksi LAGIC-ohjelma sisältää käytännön kursseja, joissa voit soveltaa teorioita ja tietoa tosielämän tilanteisiin.
LAGIC-ohjelma liittyy suoraan yhteen Jyväskylän yliopiston tutkimuksen ydinalueista: kieli, kulttuuri ja yhteisöt globaaleissa muutosprosesseissa. Opetussuunnitelma sisältää myös linkkejä oppimisen, opetuksen ydinalueisiin sekä kehitystä ja tietotekniikkaa ja ihmistä tietoyhteiskunnassa tukeviin oppimis- ja kasvuympäristöihin. Ohjelma sijaitsee Kieli- ja viestintätieteen laitoksella, joka on suuri, monikielinen ja aktiivisesti kansainvälinen yksikkö.
Uramahdollisuudet
Globalisaation megatrendit ja viestinnän ja yhteistyön kasvava merkitys työelämässä sekä yksityiselämässä tarkoittavat, että kieleen, globalisaatioon ja kulttuurienväliseen viestintään perehtyville asiantuntijoille on jatkossakin kysyntää. Mahdollisia uramahdollisuuksia ovat mm
- kielten ja viestinnän opetus ja konsultointi ammatti-, yhteisö-, oppilaitoksissa ja yrityksissä
- kansainvälisten asioiden asiantuntija, viestintäneuvoja, yrityspäällikkö, sisältöpäällikkö ja globaalin liikkuvuuden asiantuntija
- työskentely kansalaisjärjestöjen kanssa, maahanmuuttajien/pakolaisten valtion instituutioiden politiikka ja suunnittelu.