Keystone logo
University of Jyväskylä Master of Science in Fysiikka
University of Jyväskylä

Master of Science in Fysiikka

Jyväskylän yliopisto, Suomi

2 Years

Englanti

Täysaikainen

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year

Kampuksella

Johdanto

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan fysiikan maisteriohjelma on kaksivuotinen (120 op) kokopäiväinen englanninkielinen ohjelma.

Tähän maisteriohjelmaan voi hakea kerran vuodessa tammikuussa ja hyväksynnän jälkeen opinnot alkavat syyskuussa. Tästä ohjelmasta valmistut maisterin tutkinnon.

Miksi tämä ohjelma?

Sinulla on neljä vaihtoehtoa ohjata opintojasi:

  • Kvanttimateriaalien fysiikka -vaihtoehto tarjoaa materiaalitieteen asiantuntijataitoja.
  • Ydinfysiikka ja ydinastrofysiikka -vaihtoehto tarjoaa ydin- ja säteilyfysiikan osaamista tutkimukseen ja sovelluksiin.
  • Particle and Quark Matter Physics and Cosmology -vaihtoehto tarjoaa kattavan ymmärryksen aineen ja maailmankaikkeuden perusteista.
  • Lopuksi Fysiikan sovellukset teknologiassa ja yhteiskunnassa -vaihtoehto tarjoaa fysiikan osaamista uran rakentamiseen T&K- ja innovaatioiden parissa.

Työllisyysnäkymät ovat perinteisesti olleet erinomaiset, sillä ohjelma tarjoaa osaamista, jota arvostetaan niin teollisuudessa kuin korkeakouluissakin. Opinnoissa painotetaan myös projektinhallinta- ja viestintätaitoja.

Opiskelijan profiili

Suoritettuasi nykyisen tutkinnon hallitset fyysikon neljä vahvuutta.

1. Taidot tunnistaa luonnonilmiöiden olemus ja käyttää asiaankuuluvaa mallintamista monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseen.
2. Kyky käyttää tietokoneita, kokeellisia laitteita sekä matemaattisia ja laskennallisia työkaluja ongelmanratkaisussa.
3. Ryhmätyöskentelyn sekä kirjallisen ja suullisen tiedeviestinnän asiantuntemus.
4. Kokenut uuden tiedon oppimisesta ja tuottamisesta.

Haemme opiskelijoita, joilla on soveltuva korkeakoulututkinto (Fysiikan BS tai vastaava) ja riittävä englannin kielen taito. Edellytetään matematiikan (erityisesti laskennan ja lineaarialgebran) perustaidot ja ohjelmointikokemus (esim. Python) katsotaan eduksi. Sopivia tutkinnon aloja ovat fysiikka, sovellettu fysiikka tai muut niihin liittyvät alat.

Opetussuunnitelma

Pääsymaksut

Opiskelijoiden suosittelut

Uramahdollisuudet

Tietoja koulusta

Kysymyksiä