Keystone logo
University of Jyväskylä Musiikin ja luonnontieteiden maisteri
University of Jyväskylä

Musiikin ja luonnontieteiden maisteri

Jyväskylän yliopisto, Suomi

2 Years

Englanti

Täysaikainen

Request application deadline

Sep 2024

EUR 8 000 / per year

Kampuksella

Johdanto

Musiikin rooli yhteiskunnassa on dynaaminen ja jatkuvasti muuttuva. Suoratoistopalveluiden, sosiaalisen median ja muiden teknologisten edistysaskelten ansiosta musiikkia kulutetaan enemmän ja yksilöllisemmin kuin koskaan ennen. Samaan aikaan terveys- ja hyvinvointialat ovat yhä enemmän kiinnostuneita musiikin voimakkaasta vaikutuksesta mielialaan ja tunteisiin. Tämän seurauksena musiikin potentiaali terapeuttisena ja tervehdyttävänä työkaluna on viime aikoina tullut valtavirtaan.

Musiikin ja luonnontieteiden maisteriohjelma osoitteessa University of Jyväskylä pyrkii auttamaan opiskelijoita ymmärtämään musiikin eri toimintoja nykyaikaisessa arjessa tarkastelemalla musiikkia kognitiivisen, psykologisen ja yhteiskunnallisen näkökulman kautta. Jos olet kiinnostunut opiskelemaan tätä nousevaa ja monitieteistä aihetta, ohjelmamme saattaa olla oikea paikka sinulle!

Koulutusohjelmamme on kaksivuotinen monitieteinen kurssi, jota johtavat maailman johtavia musiikin kognition ja musiikkipsykologian tutkijoita. Opintosi loppuun mennessä olet ansainnut vahvat taidot lukea, arvioida ja tuottaa tutkimusta. Lisäksi olet kehittänyt huippuluokan laitteistojemme avulla ainutlaatuisia käytännön taitoja sellaisissa teknologioissa kuin optinen liikkeensieppaus, EEG ja digitaalinen ääni.

Kurssimme kattavat laajan valikoiman musiikkiin ja tieteeseen liittyviä aiheita, jotka koskettavat teoreettisia puitteita, nykyajan tutkimusmenetelmiä ja todellisia käytännön sovelluksia. Musiikin psykologian, musiikin havainnoinnin ja kognition, musiikin ja ruumiillistuksen ja musiikillisen luovuuden kurssit paljastavat sinut musiikin neurologisille, terapeuttisille ja pedagogisille ulottuvuuksille ja kouluttavat sinua erilaisissa tutkimusmenetelmissä. Lisäksi Musiikkiteknologia-moduulimme opettaa sinulle musiikinlaskentaa, musiikkitiedon tutkimusta ja musiikkistudiotyötä. Ohjelmassa kehitetyt käytännölliset ja siirrettävät taidot palvelevat sinua itsenäisen opinnäytetyön tekemisessä. Musiikin ja luonnontieteiden tutkinnon suorittaneet poistuvat ohjelmasta pätevyydellä, joka soveltuu jännittäviin uraan laajemmalla musiikin, taiteen ja kulttuurin alalla. Lisäksi kurssi valmistaa henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan opintojaan tohtoritasolla.

Pääsymaksut

Opetussuunnitelma

Uramahdollisuudet

Opiskelijoiden suosittelut

Tietoja koulusta

Kysymyksiä