Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Johdanto

University of Sopron pääoppilaitokset ovat taloustiede, pedagogiikka, metsätalous ja puutekniikka.

Se sijaitsee viehättävässä kaupungissa Unkarin luoteisosassa. Sopron sijaitsee erinomaisella paikalla - vain 220 km Budapestista, 60 km Wienistä ja 90 km Bratislavasta.

University of Sopron kampus sijaitsee vehreällä alueella oman kasvitieteellisen puutarhansa ympäröimänä – vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. International Green Gown Awards -palkinnon voittaja University of Sopron on maan ja jopa maailman kärjessä useilla kestävään toimintaan ja kehitykseen liittyvillä alueilla.

Yliopisto tarjoaa 3 kandidaatti-, 5 maisteri- ja 3 tohtorintutkintoa kansainvälisille opiskelijoille edellä mainituilla tieteenaloilla. Sen strategisina tavoitteina on kouluttaa älykkäitä ja luovia ammattilaisia, jotka keskittyvät kestävän kehityksen periaatteisiin, kunnioittaen edeltäjiään ja vastaamaan 2000-luvun haasteisiin.

Opiskelu pienemmässä maaseutuoppilaitoksessa, kuten University of Sopron tarjoaa paljon etuja - koulutus tapahtuu pienemmissä ryhmissä, joissa osallistujat ja professorit tuntevat toisensa hyvin ja tehokkuus on korkea, kommunikaatio suoraa; hallinto on sujuvaa, voit todella keskittyä opiskeluun; Sopronissa kaikki on kävelymatkan päässä, joten matkustamiseen ei tarvitse tuhlata aikaa päivittäin.

Asuntolahuone on taattu pyynnöstä kaikille opiskelijoillemme ja se on kävelymatkan päässä kaikista yliopiston rakennuksista sekä monista kaupoista ja palveluista.

Nykyisen University of Sopron historia ulottuu useiden vuosisatojen taakse:

Perustamisvuodet (1735-1808-1846)

Metsätalouden korkeakoulututkinto, pitkäaikainen koulutusala, yliopiston koulutuksen ydin alkoi kaivos- ja metallurgiakoulutukseen perustetussa instituutissa. Kaivosupseerien koulutuskoulu perustettiin Kaarle III:n asetuksella, joka allekirjoitettiin 22. kesäkuuta 1735 Selmecbányassa.

Maria Teresa loi akateemisen koulutuksen perustan 22. lokakuuta 1762 allekirjoitetulla asetuksellaan.

Kesäkuussa 1807 pidetyssä valtiovarainministeriön ja kuninkaallisen rahapajan ja kaivoskamarin yhteiskokouksessa keskusteltiin metsätalouskoulun perustamisesta Mining Academyn viereen.

Unkarin tasavallan kuninkaallinen kaivos- ja metsäakatemia, Unkarin tasavallan kaivos- ja metsätalouskoulu Selmecbányassa (1867-1918)

Vuoden 1867 kompromissin jälkeen Akatemiasta tuli Unkarin valtion laitos, mikä vähensi sen kansainvälistä merkitystä. Vuonna 1904 laitos otti käyttöön nimen "Unkarin kuninkaallinen kaivos- ja metsätalousopisto".

Ensimmäisen maailmansodan syttyessä yliopiston elämässä tapahtui suuri murros. Syyslukukauden viimeiset luennot alkoivat 6.10.1918, mutta lukuvuotta ei saatu päätökseen. Sodan jälkeisen rauhansopimuksen seurauksena Selmecbánya ei ollut enää unkarilainen kaupunki; se kuului uudelle Tšekkoslovakialle. Muutto esi-isien asunnosta aloitettiin syksyllä 1918 korkeakoulun valtuuston päätöksellä ja valtiovarainministeriön asetuksella.

Sopronin korkeakoulu. Organisaatiomuutokset (1919-1950)

Alivaltiosihteeri Hugó Laehnen ja pormestari Mihály Thurnerin päättäväisyyden ansiosta Sopronin kaupunki tarjosi korkeakoululle uuden kodin. Ensimmäinen opiskelijaryhmä saapui maaliskuussa 1919 rehtori Géza Rézin johtamana.

Yliopisto nimettiin uudelleen Unkarin kuninkaalliseksi kaivos- ja metsätalousopistoksi vuonna 1922, mikä osoittaa sen laajennetun koulutusohjelman. Vuonna 1934 perustettiin Unkarin kuninkaallinen József Nádorin tekninen ja talousyliopisto, ja korkeakoulu liitettiin tähän Budapestissa sijaitsevaan yliopistoon kaivos-, metallurgian ja metsätalouden tiedekunnaksi.

Vuonna 1949 aloitettiin itsenäinen maanmittaustekniikan koulutus. Se liitettiin myöhemmin Budapestin tekniseen yliopistoon. Kun Miskolciin perustettiin uusi tekninen yliopisto, sinne muutti kaivos- ja metallurginen tiedekunta. Kahden viimeksi mainitun tiedekunnan muuttaminen kesti yli 10 vuotta.

Metsäoppilaitos, Metsä- ja University of Sopron (1952-2000)

Vuodesta 1952 lähtien metsätieteellinen tiedekunta toimi itsenäisenä Metsäoppilaitoksena yliopistoarvolla. Vuonna 1956 historian myrsky aiheutti kollegion vakavan iskun. Vallankumouksen tappion jälkeen suuri osa opettajista ja opiskelijoista lähti maasta. Suurin osa heistä lähti Kanadaan, jossa he perustivat British Columbian yliopiston metsätieteellisen tiedekunnan Sopron-osaston ja päättivät siellä opinnot. Muut menivät Saksaan, Sveitsiin ja Itävaltaan.

Vuonna 1957 aloitettiin puuteollisuuden insinöörien koulutus. Metsä- ja puutieteiden yliopisto perustettiin 1.9.1962 kahdella tiedekunnalla. Vuonna 1972 yliopisto avasi uuden tiedekunnan, Székesfehérvárin maanmittaus- ja maankäyttöopiston tiedekunnan. Paperiteollisuuden tekniikan jatko-opiskelu alkoi vuonna 1985.

University of Sopron (1992-)

Vuonna 1992 perustettiin Taloustieteen ja liikkeenjohdon kehittämisinstituutti kouluttamaan taloustieteen opiskelijoita.

Valmistelujakson jälkeen, vuonna 1994, perustettiin Taideteollisuusinstituutti, ja taiteilijakoulutus alkoi puutieteellisessä tiedekunnassa.

Yliopisto muutti nimensä University of Sopron .

Länsi-Unkarin yliopisto (2002-2007), (2008-2017)

Taloustieteen opiskelijoiden koulutus aloitettiin Sopronissa vuonna 1995. Taloustieteiden tiedekunta perustettiin vuonna 2000, kun yliopistoa laajennettiin Unkarin korkeakoulutuksen rationalisointipolitiikan johdosta yhdistämällä siihen Győrin Apáczay Csere János -tiedekunnan tiedekunta. Mosonmagyarovárin maatalous- ja elintarviketieteet ja Sopronin Benedek Elek pedagoginen tiedekunta. Yliopiston nimi muutettiin Länsi-Unkarin yliopistoksi ja sen pääkonttori sijaitsee Sopronissa. Yhdistettyään Szombathelyn Berzsenyi Dániel Collegen 1. tammikuuta 2008 yliopistolla oli kymmenen tiedekuntaa viidessä kaupungissa.

University of Sopron (2017–)

Valtioneuvoston päätöksellä vuosina 2015-17 yliopisto organisoitiin uudelleen ja Sopronin ulkopuoliset tiedekunnat yhdistettiin muihin yliopistoihin.

Soproniin jäi neljä tiedekuntaa: Benedek Elek pedagoginen tiedekunta, metsätieteellinen tiedekunta, Alexandre Lamfalussy taloustieteellinen tiedekunta ja Simonyi Károly insinööri-, puu- ja taidetieteellinen tiedekunta, jotka kaikki kuuluvat uudelleen nimettyyn University of Sopron .

University of Sopron keskittyy edelleen koulutukseen ja tutkimukseen ja kehittää vahvuuksiaan visionsa sekä Länsi-Unkarin yliopistolle ja sen edeltäjälle Selmecbányan Akatemialle ominaisten perinteiden ohjaamana.

University of Sopron päätavoitteina on edelleen lisätä tutkimuskapasiteettiaan ja edistää kansainvälistymistä. Yliopisto aikoo tarjota lisää opinto-ohjelmia englanninkielisen opetuksen kautta.

Täällä voit odottaa korkealaatuista koulutusta, jossa painotetaan ammatillista kokemusta ja huippuluokan infrastruktuuria asuttavassa kaupungissa ja kampuksella, jossa opiskelijaelämä on vilkasta, jossa on paljon kulttuuriperinteitä, urheilua ja paljon muuta.

Kampuksen ominaisuudet

  Pääsymaksut

  Sijainnit

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Kysymyksiä