Keystone logo
© Roman Vukolov
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Johdanto

Monitieteinen. Kansainvälinen. Tutkimusyliopisto.

University of Turku on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö, joka tekee uraauurtavaa ja tieteidenvälistä tutkimusta. Osallistumme suomalaisen ja kansainvälisen koulutuksen ja innovaatioiden kehittämiseen, mikä tasoittaa tietä valoisammalle tulevaisuudelle.

Meillä on Turun lisäksi kampukset Raumalla ja Porissa sekä toimintaa kaikkialla Suomessa – Lapista Saaristomerelle asti.

Tehokas tutkimus

Teemme tutkimusta ja työskentelemme paremman tulevaisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

Edistämme vapaata, tehokasta ja avointa tiedettä. Tutkimuksemme on monitieteistä ja kansainvälistä ja tähtää uusiin poikkitieteellisiin aloitteisiin.

Tutkimuksemme profiloituu kuuden teema-alueen kautta:

 • Biologinen monimuotoisuus ja kestävyys
 • Tulevaisuuden teknologiat ja digitaalinen yhteiskunta
 • Kulttuurinen muisti ja sosiaalinen muutos
 • Lapset, nuoret ja oppiminen
 • Terveys, diagnostiikka ja lääkekehitys
 • Meri- ja merenkulkualan opinnot

10 parasta syytä valita UTU

 • UTU on yksi Suomen kansainvälisimmistä yliopistoista.
 • Ohjelmat perustuvat vahvuuksiimme tutkimuksessa.
 • Erinomaiset uramahdollisuudet valmistuneille.
 • Lahjakkaille opiskelijoille on tarjolla runsaita stipendejä.
 • Professorit ja luennoitsijat, jotka haastavat sinut oppimaan.
 • Henkilökohtainen tuki ja palvelut opintojen aikana.
 • Nykyaikaiset tilat ja oppimisympäristöt.
 • Laaja valikoima valinnaisia ja sivuaineopintoja.
 • Aktiivista opiskelijaelämää ja monipuolista toimintaa.
 • Kompakti kampus, jossa kaikki on lähellä.

Lue lisää: utu.fi/degrees

Tehtävänanto

University of Turku on kansainvälisesti aktiivinen ja houkutteleva tutkimusyliopisto, jonka vahvuus on korkealaatuisessa ja monitieteisessä tutkimuksessa.

Edistämme koulutusta ja vapaata tiedettä sekä tarjoamme tutkimukseen perustuvaa korkeakoulutusta. Teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisen yhteiskunnan kanssa ja osallistumme aktiivisesti alueen kehittämiseen.

Strategiset tavoitteet

Innostamme ainutlaatuisiin oppimiskokemuksiin ja erinomaisiin oppimistuloksiin

Koulutamme tulevia asiantuntijoita, jotka ratkaisevat monimutkaisia tieteellisiä kysymyksiä ja yhteiskunnallisia kysymyksiä ja rakentavat kestävää maailmaa. Tarjoamamme koulutus kannustaa opiskelijoita itsenäiseen kriittiseen ajatteluun ja kokonaisvaltaisten oppimistavoitteiden saavuttamiseen. Valmistuneillamme on erinomaiset yhteistyötaidot, kyky luoda työtä itselleen ja muille sekä yhteiskunnan eri sektoreille sovellettavissa oleva asiantuntemus.

Vaadimme mukaansatempaavaa ja poikkeuksellista tutkimusympäristöä

University of Turku :ssa tehty tutkimus on eettistä ja tieteellisesti erinomaista. Tutkimuksemme vaikuttaa merkittävästi ja vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin. Tiivis kansallinen ja kansainvälinen tutkimusyhteistyö vahvistaa yliopiston asemaa maailman johtavien tutkimusyliopistojen joukossa.

Olemme aktiivinen ja dynaaminen kumppani

University of Turku kantaa maailmanlaajuista vastuuta ja on aktiivinen kehityskumppani. Erinomainen tutkimus ja koulutus luovat pohjan kasvavalle vaikutuksellemme. Koulutamme muutoskykyisiä asiantuntijoita, jotka rakentavat kestävää tulevaisuutta yhteiskunnan eri sektoreilla.

Olemme aktiivinen asiantuntijayhteisö

Olemme tasa-arvoinen ja monipuolinen yliopistoyhteisö, jolla on vahvat arvot. Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita. Yliopistoyhteisömme hyvinvointi on menestyksemme perusta. Hyvinvointi näkyy motivaatiossa, saumattomassa yhteistyössä ja hyvissä tuloksissa.

Erinomaisten palveluidemme, kompaktin kampukseemme ja aktiivisen opiskelijaelämämme ansiosta kansainväliset opiskelijat tuntevat olonsa kotoisaksi ja turvallisesti heti oleskelunsa alusta lähtien.

Inspiroiva tutkijanura

Koko yliopistoyhteisön hyvinvointi on meille tärkeää. Haluamme tukea nuoria tutkijoita heidän urallaan ja tarjota tutkimusympäristön ja -yhteisön, joka inspiroi heitä ainutlaatuisiin saavutuksiin ja tuloksiin.

Ksylitolin ehkäisevä vaikutus hampaiden reikiintymiseen havaittiin ensimmäisen kerran University of Turku :n hammaslääketieteen instituutissa. Yliopistossa tehtävästä tutkimuksesta syntyy vuosittain yli sata erilaista innovaatiota ja kymmeniä keksintöilmoituksia. Innovaatioita tutkimuksesta

Luova, ketterä ja innovatiivinen

Kehitämme yrittäjähenkistä asennetta ja toimintaa koko yliopistossa. Tarjoamme kasvualustan huippututkimuksesta lähteville startup-yrityksille ja spinoffeille.

Rakenna tuleva urasi kanssamme

University of Turku on suosittu vaihto-, maisterin- ja tohtoriopintojen kohde. Teemme yhteistyötä yli 400 yliopiston kanssa ympäri maailmaa ja tarjoamme opiskelijoillemme laajan valikoiman englanninkielisiä kursseja ja ohjelmia.

Tervetuloa Turun opiskelijakaupunkiin

University of Turku :n Turun kampus sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja Aurajokea lähellä muita korkeakouluja, Turku Science Park -yrityksiä ja Turun yliopistollista sairaalaa. Kampusalue ulottuu Turun Tuomiokirkosta Kupittaan rautatieasemalle asti.

Kaikki opiskelijoille, henkilökunnalle ja vierailijoille tärkeät palvelut löytyvät kampuksen läheltä. Liikkuminen kaikkialla on kätevää joko kävellen, pyöräillen tai Fölin kaupunkibusseilla.

Turun ja Turun kaupungin korkeakoulujen yhteinen tavoite on olla Suomen paras opiskelijakaupunki! Aktiivinen opiskelijaelämä, helppo ja toimiva joukkoliikenne sekä kohtuuhintainen asuminen ovat Turun suuria vahvuuksia. Jopa 99 % kaupungin korkeakouluopiskelijoista suosittelee Turkua opiskelijakaupunkina ystävilleen.

Lue lisää Turun opiskelijakaupungista Study in Turku Youtube -kanavalta !

Kohtuulliset asumiskustannukset monine asumisvaihtoehtoineen , täysimittaiset julkiset ja yksityiset palvelut, vilkas kulttuurielämä ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ympäröivän Saaristomeren äärellä takaavat sen, että Turku tarjoaa parhaan elämänlaadun ja on kannattava paikka myös opiskelijoille kuin taitaville ammattilaisille.

Kaupungin asettaman strategisen tavoitteen mukaan Turku on vuoteen 2029 mennessä Pohjois-Itämeren kiinnostavin kaupunki, jolla on vahva sekä taiteen että tieteen pohja. Turku rakentaa ainutlaatuisia omaisuuseriä – luovaa valmistusteollisuutta, bioteknologiaa, logistiikan osaamista – klusterimukavuuksien ja synergioiden kautta.

Tervetuloa Turkuun!

Haluatko saada muistutuksia määräajoista, tapahtumakutsuja ja vinkkejä kerran kuukaudessa sähköpostiisi?

Tilaa Tulevaisuus UTU -uutiskirje, jonka lähettää University of Turku Hakupalvelut.

Sijainnit

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Ohjelmat

  Kysymyksiä