Keystone logo
University of Turku Konetekniikan maisteriohjelma: Digitaalinen valmistus
University of Turku

Konetekniikan maisteriohjelma: Digitaalinen valmistus

Turku, Suomi

2 Years

Englanti

Täysaikainen

22 Jan 2025

Aug 2025

EUR 12 000 / per year *

Kampuksella

* EU/ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisille ilmainen, EU/ETA-maiden ulkopuolisten maiden kansalaisille 12 000 €/lukuvuosi

Johdanto

Tutustu kaikkiin University of Turku koulutusohjelmiin

Avaa tuotannon innovaatiot

Konetekniikan maisteriohjelma: digitaalisen valmistuksen erikoistumisrata kouluttaa sinut asiantuntijaksi, jolla on perusteellinen teoreettinen ymmärrys ja käytännön taidot seuraavan sukupolven 3D-tulostuksessa, muussa digitaalisessa valmistuksessa ja perinteisissä valmistustekniikoissa.

Digitaalista valmistusta (kutsutaan myös nimellä 3D-tulostus tai Additive Manufacturing, AM) pidetään yhtenä avainpilareista kestävän ja digitaalisen teollisen aikakauden luomisessa meneillään olevan teollisen vallankumouksen, Teollisuus 4.0:n sekä big datan ja esineiden internetin kautta.

Teollisuus eri puolilla maailmaa kukoistaa erilaisten digitaalisten valmistusteknologioiden kypsymisessä, ja niillä on vakava puute ammattitaitoisesta insinööristä, joka on koulutettu näin erittäin vaativalle alalle. Siksi maisteriohjelma on suunniteltu kouluttamaan ja kouluttamaan opiskelijoita digitaalisen valmistuksen alalla, jotta he ovat valmiita ratkaisemaan toimialojen kohtaamat haasteet.

Keskustele opiskelijoiden kanssa saadaksesi tietoa opiskelijaelämästä Turussa

Akateeminen huippuosaaminen ja kokemus

Yksikössä tehdään digitaalista valmistusta koskevaa tutkimusta, painopisteenä additiivinen valmistus ja 3d-tulostus. Tämä keskittyy erilaisten prosessien tehostamiseen, jotka liittyvät tyypillisesti jauhepetisulatukseen ja pintasuunnitteluun sekä laserpohjaisiin prosesseihin, kuten laserhitsaukseen, -hybridihitsaukseen, -leikkaukseen, -merkintään ja pintasuunnitteluun.

Toinen osa keskittyy näiden teknologioiden laadunvarmistukseen in situ antureilla ja niiden käyttöön AI- ja ML-aloilla, joiden kanssa teemme yhteistyötä älykkäiden järjestelmien ja tietojenkäsittelytieteen kanssa.

Näkökulmamme digitaaliseen valmistukseen koostuu digitaalisesta suunnittelusta ja optimoinnista hyödyntämällä nykyaikaisten valmistusprosessien etuja sekä valmistuksen ja lopullisen laadun digitaalista valvontaa.

Erikoistumisraitoja

Digital Manufacturing on yksi kolmesta konetekniikan maisteriohjelman erikoistumislinjasta. Kaksi muuta erikoistumisrataa ovat:

Haluatko saada muistutuksia määräajoista, tapahtumakutsuja ja vinkkejä kerran kuukaudessa sähköpostiisi?

Pääsymaksut

Apurahat ja rahoitus

Opetussuunnitelma

Ohjelman tulos

Uramahdollisuudet

Opiskelijoiden suosittelut

Tietoja koulusta

Kysymyksiä