Keystone logo
University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Johdanto

University of Warmia and Mazury in Olsztyn (UWM) perustettiin 1. syyskuuta 1999. Perustaminen syntyi yhdistämällä kolme Olsztynin korkeakoulua, eli maatalouden ja tekniikan akatemia, pedagogisen korkeakoulun ja Warmianin teologisen instituutin.

Aluksi, vuonna 1999, UWM: ssä oli 12 tiedekuntia, 32 opintohaaraa ja 24 500 opiskelijaa. Yliopistolla oli myös oikeus myöntää tohtorintutkintoja 13 tieteenalasta ja tohtorintutkintoa 6 haarasta. Yliopiston perustamislain mukaan UWM: n ensimmäisen rektorin tehtävän hoiti tohtori, professori Ryszard Górecki. Yliopisto on asettunut Kortowoon - akateemiseen kampukseen, joka kuului aiemmin A&T Akatemiaan.

UWM on käynyt läpi voimakkaan muutoksen alusta alkaen. Tällainen edistyminen ei olisi mahdollista ilman Euroopan unionin varoja. Yliopiston koulutus- ja tiedepohjaa on vahvistettu merkittävästi esimerkiksi ostamalla korkean teknologian laboratoriolaitteita.

Vuosien mittaan UWM-tarjous laajennettiin uusiin opintoihin, ja sen seurauksena perustettiin uusia tiedekuntia. Tällä hetkellä UWM: llä on 17 tiedekuntaa, joista 11: llä on täydet akateemiset oikeudet, nimittäin oikeus myöntää jatkotutkintoja (13 tieteenalalla). Tohtorintutkintoa voidaan myöntää 16 tiedekunnassa, 24 tieteenalalla.

Lukuvuonna 2020/2021 on 18 000 opiskelijaa, jotka koulutetaan 17 tiedekunnassa ja 65 opintoalaa joko kokopäiväisissä tai osa-aikaisissa opinnoissa. Lisäksi on 600 tohtorikoulutettavaa ja 1000 jatko-opiskelijaa.

Olsztyn
/ ©University of Warmia and Mazury in Olsztyn

© Warmian ja Mazuryn yliopisto alt = "Olsztyn

Opiskelijaystävällinen yliopisto

Puolan tasavallan ylioppilaskunnan parlamentti myönsi UWM: lle opiskelijaystävällisen yliopiston arvon jo kahdesti, vuosina 2004 ja 2008. Seitsemänkymmentä yliopistoa kilpaili tästä kunniallisesta tittelistä.

Mikä vaikutti parlamenttiin tekemään tällaisen päätöksen? Opiskelijoiden aktiivinen osallistuminen yliopiston senaatin ja rekrytointikomiteoiden työhön helpottamalla viestintää tiedekuntien viranomaisten kanssa ja tapaa käsitellä erimielisyyksiä. Ylioppilaskunta otti huomioon myös mahdollisuuden yksilöidä opintojakso, vieraiden kielten opettaminen ilmaiseksi, opiskelijoiden lukumäärä yhtä professoria kohti, väitöskirjojen suojaaminen plagioinnilta, opiskelun ja rentoutumisen yleiset olosuhteet ja lopulta mahdollisuudet kehittää opiskelijoiden edut. Muut huomioon otetut asiat, joissa opiskelijamajoituspaikkojen lukumäärä (UWM: llä on noin 4300 tällaista paikkaa), niiden taso ja saavutettavuus vammaisille, kirjaston kokoelma, opiskelijoiden työn tukeminen, taloudellinen tuki 150 tiedeyhteiskunnalle ja opiskelijajärjestölle . Parlamentti arvosti yliopiston radioasemaa UWM FM, Kortowon televisiota ja aikakauslehtiä, Kortowon laulu- ja tanssiryhmien ryhmää, Wawrzyczki-yliopistokuoroa, Kortowiadan opiskelijafestivaaleja ja viime kädessä opiskelijoiden urheilutapahtumia.

University of Warmia and Mazury in Olsztyn"}" />

Students
/ ©University of Warmia and Mazury in Olsztyn

© University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Tehtävä

University of Warmia and Mazury in Olsztyn sijaitsevan University of Warmia and Mazury in Olsztyn tehtävänä on harjoittaa monipuolista toimintaa korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden ja tieteellisen henkilöstön kouluttamiseksi, suorittaa alueen talouden tarpeisiin vastaavaa tieteellistä tutkimusta ja rikastaa kansallista kulttuuria.

Strategiset tavoitteet

 • Toteuttaa ja noudattaa korkeita yhteiskunnan tarpeisiin soveltuvia koulutusstandardeja ottaen erityisesti huomioon Warmian ja Mazuryn alue.
 • Jatketaan korkealaatuisen tieteellisen tutkimuksen kehittämistä erityisesti innovatiivisen talouden kannalta esimerkiksi osallistumalla tutkimusohjelmiin Puolassa ja ulkomailla.
 • Annetaan yliopistolle mahdollisuus jatkaa koulutus- ja tutkimustoimintaansa kansainvälisellä tasolla.
 • Jotta yliopiston johtavilla tiedekunnilla olisi tutkimuskeskusten asema.
 • Varmistetaan yliopiston taloudellinen vakaus etenkin vähentämällä huomattavasti sen velkaa.

Ensisijaisten toimien alueet

 • Opiskelijoiden koulutus ottaen huomioon työmarkkinoiden tarpeet.
 • Akateemisen henkilöstön koulutus ja kehittäminen.
 • Tieteellinen tutkimus.
 • Henkilöstöasiat.
 • Yliopiston johtaminen painottaen sen tietokoneistamista.
 • Varainhoito.
 • Yliopiston infrastruktuuri.
 • Yliopiston edistäminen.

Tilastot

 • Kansainväliset opiskelijat:

  3%

 • 0
 • Opiskelijoiden ja tiedekunnan suhde:

  9 1

Kampuksen ominaisuudet

  Pääsymaksut

  Jos haluat hakea yliopistoomme, käy alla olevalla verkkosivustolla

  Viisumivaatimukset

  Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen opiskelijat eivät tarvitse Puolan viisumia opiskellakseen Puolassa.

  EU:n/ETA:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden tulee saapua Puolaan opiskelijaviisumilla, jotka on hankittu Puolan suurlähetystöstä tai konsulaatista asuinmaassaan.

  Opiskelijoiden suosittelut

  Sijainnit

  • Olsztyn

   Olsztyn, Puola

   Kysymyksiä