Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Johdanto

Wrocławin yliopisto

Wrocławin yliopistolla on rikas historia yli kolme vuosisataa. Leopold I Habsburgin perustama yliopisto on kehittynyt vaatimattomasta koulusta, jonka Jesuitsit ovat yhdeksi Puolan suurimmista akateemisista laitoksista. 1800-luvun alussa yliopistossa oli viisi tiedekuntaa: filosofia, katolinen teologia, evankelinen teologia, oikeus ja lääketiede. Myöhemmin sitä laajennettiin lukuisilla osastoilla, laboratorioilla ja luonnollisella museolla, joka on olemassa tähän asti.

Toisen maailmansodan jälkeen Puolan professorit, jotka olivat aiemmin Lvovista, aloitti opetus- ja tutkimustoiminnan Wroclawin yliopistossa. Aluksi he loivat oikeus- ja hallintotieteet, taiteet, luonnontieteet, maatalous, eläinlääketiede, lääketieteet, matematiikka, fysiikka ja kemia. Osa näistä tiedekunnista muutettiin nopeasti muille yliopistoille.

1900-luvun alusta Wrocławin yliopisto tuotti 9 Nobelin palkinnon voittajaa, kuten Theodor Mommsenin, Philipp Lenardin, Eduard Buchnerin, Paul Ehrlichin, Fritz Haberin, Friedrich Bergiuksen, Erwin Schrödingerin, Otto Sternin ja Max Bornin.

Tänään Wroclawin yliopiston ensimmäinen ja tärkein painopiste on tieteellinen tutkimus. Meillä on lukuisia yhteyksiä muiden korkeakoulujen tutkijoiden kanssa Puolassa ja muualla maailmassa. Puolan viranomaiset ovat hiljattain tunnustaneet tutkijoidemme menestyksen, mikä kasvatti merkittävästi sekä laitteiden että tutkimustemme rahoitusta yliopistollamme 80 prosenttia edellisiin vuosiin verrattuna.

Kuten useimmissa maissa, Puolassa kansallinen laadunarviointijärjestelmä on osa kansallista strategiaa koulutuksen laadun parantamiseksi. Opetusministeriö arvioi neljän vuoden välein kaikkien puolalaisten yliopistojen tiedekunnat. Viime vuonna 9 tiedekunnasta 9 oli pätevöity korkeimmassa luokassa ja toinen oli toiseksi korkein.

Yrittäjyyden akateeminen hautomo on Wrocławin yliopiston uusi yksikkö, jonka tarkoituksena on auttaa opiskelijoita aloittamaan omat liikeyritykset tarjoamalla vapaa yrittäjyysneuvonta, järjestämällä konferensseja, seminaareja, tukemalla valittuja investointeja ja tarjoamalla toimistotilaa. Yrittäjyyden akateeminen inkubointi toimii yhteistyössä Wrocławin teknologiakeskuksen kanssa, jossa on laboratorioita, toimistotilaa, konferenssikeskusta ja nykyaikaisia ​​multimedialaitteita. Teknologiakeskuksen tavoitteena on luoda olosuhteet Wroclawin ja alueen tieteelliselle ja teolliselle potentiaalille sekä edistää kehittynyttä teknologiaa valmistava teollisuus. Wroclawin yliopisto on ylpeä siitä, että se on yksi sen osakkeenomistajista.

Tänään Wrocławin yliopisto on alueen suurin yliopisto ja opettaa yli 26 000 opiskelijaa ja noin 1300 jatko-opiskelijaa 10 tiedekunnassa. Vuosittain yliopistosta valmistuu 9000 opiskelijaa.

Historiallisten ja pedagogisten tieteiden tiedekunta

Historian ja pedagogiikan tiedekunta on järjestetty seitsemään laitokseen ja tarjoaa kokopäiväisiä ja osa-aikaisia ​​kursseja opintoihin, kuten historiaan, psykologiaan, pedagogiikkaan, arkeologiaan, kulttuuriin ja antropologiaan. Tiedekunnalla on yli 250 tiedekunnan jäsentä ja noin 6400 opiskelijaa ja yli 260 tohtorintutkintoa historian, psykologian ja pedagogiikan aloilla.

Tutkimusalueet:

 • Arkeologia
 • etnologia
 • Historia
 • Taiteen historia
 • Kulttuuriopinnot
 • pedagogiikka
 • Psykologia
 • Musiikkitiede

tutkimus:

Asiantuntemusalat ovat:

 • Arkeologiset kaivaukset Puolassa, Israelissa, Kazakstanissa, Ukrainassa, Sudanissa, Tsekissä ja Saksassa
 • Puolan ja Keski-Itä-Euroopan historia
 • Historiallisten kohteiden ja muistomerkkien luettelo
 • Moderni kulttuuri ja sivilisaatio
 • Pedagogiikka ja aikuiskoulutus
 • Psykologia
 • Antropologia

Kansainväliset linkit:

Jokainen instituutti tekee yhteistyötä muiden yliopistojen kanssa Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista. Opiskelijat ja henkilökunta voivat osallistua kansainvälisiin vaihto-ohjelmiin.

tilat:

luokkahuoneet multimediaprojektoreilla, atk-labs, vammaisten pääsy, audiovisuaaliset laitteet

Sijainnit

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Kysymyksiä