Keystone logo
University Salgado de Oliveira (UNIVERSO EAD -  Universidade Salgado de Oliveira)

University Salgado de Oliveira (UNIVERSO EAD - Universidade Salgado de Oliveira)

University Salgado de Oliveira (UNIVERSO EAD -  Universidade Salgado de Oliveira)

Johdanto

Saavutukset on aina muistettava. Vielä enemmän, kun on kyse 50-vuotisesta saavutusten historiasta. Tunne jättää polku koulutukseen koko yhteiskunnalle, Universo käynnisti tieteellisen aloittajansa kautta dokumenttielokuvan Educação 50 Anos.

Dokumentti kertoo Salgado de Oliveira -perheen saagan yhdessä koulutuksen kanssa sen alkuperästä Cordeiron kunnasta, kunnes se saavutti yliopiston perustamisen, joka on nyt läsnä viidessä Brasilian osavaltiossa. Tarina kerrotaan raportteihin ihmisistä, jotka ovat osallistuneet tähän puolen vuosisadan polkuun, erityisesti professori Marlene Salgado de Oliveira ja professori Joaquim de Oliveira, jotka aloittivat kaiken.

Kuvat nauhoitettiin Cordeiron kunnassa, jossa opettaja Marlene syntyi ja vietti lapsuutensa, ja São Gonçalossa, kaupungissa, jossa hän oli nuori ja perusti ensimmäisen koulunsa ja jossa oli 33 opiskelijaa. Dokumentti on myös kunnianosoitus Colégio Dom Hélder Câmaralle, joka perustettiin 12. lokakuuta 1959 ja josta syntyi yksi maan suurimmista instituutioista tänään.

Educação 50 Anos kestää 21 minuuttia ja sisältää suosituksia kouluttajilta, ystäviltä ja perheenjäseniltä, jotka auttoivat rakentamaan laitoksen historiaa. Dokumentti on tulos UNIVERSOn historian maisteriprojektista, joka liittyy kulttuuriperinnön, muistin ja identiteetin tutkimuslinjaan. Perustutkinto-opiskelijat osallistuivat projektiin, jonka viimeinen esitys on itse dokumentti.

Hankkeen päätavoitteena on pelastaa Salgado de Oliveiran perheen historiallinen muisti 50-vuotisjuhlaansa juhlivan koulutusprojektin rakentamisen yhteydessä. "Kun arvot ja innovatiiviset ajatukset koulutuksen ja kulttuurin alalla on käännetty Colégio Dom Hélder Câmaraksi, professori Marlene Salgado johti liikettä tämän projektin kasvattamiseksi ja laajentamiseksi, joka huipentui Universon perustamiseen, tänään kansallisen ennusteen avulla" , korostaa professori Regina Costa, projektin neuvonantaja ja koordinaattori.

Sijainnit

  • Setor Sul

    Setor Sul, Brasilia

    Kysymyksiä