Keystone logo
Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Johdanto

USV on ensimmäinen yliopisto Romaniassa patenttien ja keksintöjen lukumäärällä mitattuna viimeisen vuosikymmenen aikana ja kansainvälisten yliopistojen ranking-organisaatioiden listalla kymmenen parhaan Romanian julkisen yliopiston joukkoon. USV on avainasemassa tieteellisen tiedon kehittämisessä ja levittämisessä.

Perustamisestaan vuonna 1963 lähtien USV on ollut vahva läsnäolo kaupungissa, jolla on tuhatvuotinen historia, ja se on vaikuttanut ratkaisevasti paikallisen yhteisön modernin identiteetin rakentamiseen. Yli puoli vuosisataa Suceavan kaupungissa korkeakoulutusta palvellut USV on merkittävien kansainvälisten yliopistojen yhteenliittymien jäsen ja vastaa uusien rohkeiden projektien haasteisiin innostuneesti ja vastuullisesti paikallis- ja alueviranomaisten pääkumppanina kriisinhallinnassa. , asiantuntijoiden koulutuksessa tarjoamalla ihmismalleja ja moraalisia ohjeita, jotka osoittavat, että tutkimushankkeisiin hankittu merkittävä rahoitus, henkilöresurssien ammatillinen arvo ja valmistuneiden akateeminen koulutus voivat käytännössä tukea yhteiskunnan kehitystä.

Yliopistomme kaikki 11 tiedekuntaa tarjoavat 3-4-vuotisia perustutkinto- (noin 55 akateemista alaa) ja 2-vuotisia jatko-ohjelmia (noin 40 akateemista alaa) sekä tohtorikoulutusta 14 tohtorialalla: laskentatoimi, liiketalous, tietokoneet ja informaatio. Tekniikka, talous, sähkötekniikka, elintarviketekniikka, metsätalous, maantiede, teollisuustekniikka, historia, konetekniikka, filologia, filosofia ja tietoliikenne ja tietotekniikka.

Stefan cel Mare University of Suceava päätavoitteet koulutuksen ja tutkimuksen aloilla ovat: kouluttaa korkeasti koulutettuja ja päteviä ammattilaisia kohtaamaan globaalin kilpailun, muokata harmonisesti opiskelijoiden persoonallisuutta, kannustaa luovuutta ja innovatiivisuutta tieteellisen tutkimuksen jatkuvaan kehittämiseen, arvioida pysyvästi akateemisen yhteisön jäsenten tieteellistä suorituskykyä sekä parantaa koulutusta ja tieteellistä tutkimustoimintaa rakenteellisen, laadullisen ja taloudellisesti onnistuneen yhdentymisen eurooppalaisen korkeakoulualueen sisällä.

Pääsymaksut

EU: n kansalaiset

EU:n kansalaiset noudattavat samoja maahanpääsymenettelyjä kuin Romanian kansalaiset.

Hakemuksen edellytyksenä on opintotodistusten (lukio, BA, maisteri) tunnustaminen
tutkintotodistukset) National Center for Equivalence and Recognition of Diploms
(https://www.cnred.edu.ro/ro).

USV kansainvälisten suhteiden toimisto tarjoaa apua EU:n kansalaisille tämän tunnustuksen saamisessa,
keräämällä ja lähettämällä tiedostonsa edelleen National Center for Equivalence and Recognition -keskukseen
diplomista

Hakemustiedoston tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Perusopintoja varten:

 • Hakulomake - https://www.cnred.edu.ro/en/recognition-studies-european-citizensadmission-undergraduate-studies-in-Romania
 • Todiste lukion suorittamisesta (ylikoulututkinto/todistus):
 • Kopio asiakirjoista romaniaksi/englanniksi/ranskaksi/espanjaksi/italiaksi
 • Kopio ja virallinen käännös romaniaksi asiakirjoille muilla kielillä
 • Todiste lukion kaikkien tasojen suorittamisesta (otte lukiovuosista/todistus
  jokaiselta tasolta):
 • Kopio asiakirjoista romanian/ englannin/ ranskan/ espanjan/ italian kielellä
 • Kopio ja virallinen käännös romaniaksi asiakirjoille muilla kielillä

Muut asiakirjat:

Pruebas de Aptitud para el Acceso a la Universidad Espanjasta, Vevaiosi Prosvasis Panellinies Exetaseis -lukiolle - Kreikasta, Scholastic Aptitude Test (SAT) tai ACT SUA:sta) - kopio ja virallinen käännös romaniaksi muilla kielillä olevista asiakirjoista kuin englanti/ranska/espanja/italia

Henkilöllisyystodistus – kopio (passi, henkilökortti, todiste virallisen nimen muutoksesta, tarvittaessa kopio romanian kielellä / englanniksi / ranskaksi / espanjaksi / italiaksi kirjoitetuista asiakirjoista ja valtuutettu käännös romaniaksi muille kielille

Italian, Kreikan, Espanjan, Portugalin ja Kyproksen tutkintotodistuksissa on oltava asiakirjan myöntäneen maan viranomaisten Haagin yleissopimuksen Apostille.

Hagan apostille-yleissopimuksen ulkopuolisissa maissa myönnettyjen tutkintotodistusten on oltava
todennettu:

 • liikkeeseenlaskijamaan opetusministeriö ja ulkoasiainministeriö, Romanian suurlähetystö kyseisessä maassa ja Romanian ulkoasiainministeriö tai
 • Liikkeeseenlaskijamaan opetusministeriö, liikkeeseenlaskijamaan Romanian suurlähetystö ja Romanian ulkoasiainministeriö.

Huomio!

 • Romanian opetusministeriö voi vapaasti pyytää muita opintoihin liittyviä todisteita.
 • Hakemusta ei käsitellä, jos jokin vaadituista asiakirjoista puuttuu tai hakulomakkeessa on jätetty tyhjät kohdat.

Sen jälkeen, kun kansallinen tutkintotodistusten vastaavuus- ja tunnustamiskeskus on myöntänyt tunnustamistodistuksen, ehdokas noudattaa samoja kalenteri- ja pääsyehtoja kuin Romanian kansalaiset (mukaan lukien tilaus tiedekunnassa, asiakirjat ja mahdolliset kokeet tai tiedostokilpailu).

Stefan cel Mare University of Suceava opiskelukieli on romania. Ulkomaalaisten, jotka eivät puhu romaniaa, on suoritettava romanian kielen valmistava vuosi. Romanian kielen osaajien on läpäistävä romanian kielitaitotesti Romanian kielten instituutin hyväksymän menetelmän mukaisesti (poikkeuksena tähän kielikokeeseen ovat ulkomaalaiset, jotka todistavat todistuksella, että he ovat opiskelleet romanian kieltä vähintään neljä vuotta )

Ei-EU

Ulkomaisten hakijoiden, jotka haluavat hakea opintoihin, tulee ladata tiedostonsa verkkoalustalle,
johon pääsee alla olevan linkin kautta: https://relint. USV .ro/about-romania/self-sponsored-students/

Rekisteröinnin vaiheet:

Saat vahvistussähköpostin, kun olet ladannut hakemustiedostosi.

Kun olemme käsitelleet hakemustiedostosi ja olet läpäissyt kielikokeet ja pääsykokeet, lähetämme tiedostosi Romanian opetusministeriölle, jotta se voi antaa hyväksymiskirjeen tai hylätä tiedoston tapauksen mukaan. Emme käsittele epätäydellisiä hakemustiedostoja.

Saatuamme tiedon Opetusministeriön myöntämästä opintoluvan, sinun tulee maksaa opintomaksu ja allekirjoittaa yliopisto-opintojen sopimus.

Kun olet vastaanottanut hyväksymiskirjeet, voit hakea D/SD-tyyppistä viisumia.

Voit hakea viisumia verkossa alla olevilta verkkosivuilta

https://evisa.mae.ro/?lang=fi-US#

Jos viisumihakemuksesi hylätään, jatkamme lukukausimaksun palautusta pyyntösi perusteella.

Ilmoittautumisehdot:

Jos aikaisempia opintoja ei ole suoritettu Euroopan unionin maassa Romaniassa tai Romanian ja kolmansien maiden välillä allekirjoitettujen oikeusapusopimusten mukaisesti, opetusministeriön hyväksymiskirjeen saaneiden on tultava henkilökohtaisesti ja tuotava asiakirjat hakemustiedostosta, alkuperäisinä, jotka on varmentanut Romanian suurlähetystö liikkeeseenlaskijamaassa tai jotka on merkitty Haagin apostillella.

Lukuvuosi alkaa noin 1. lokakuuta

majoitus

Koska oppilaitoksessa on rajallinen määrä majoituspaikkoja kansainvälisille opiskelijoille, mitä nopeammin saavut Suceavaan, sitä enemmän sinulla on majoitusvaihtoehtoja. Majoitus maksaa noin 150 euroa kuukaudessa.

Huomioithan, että lukukausimaksu ei sisällä majoituskuluja.

Apurahat ja rahoitus

Opetusministeriö ilmoittaa Laina- ja stipendiviraston ( https://roburse.ro/ ) kautta valtakunnalliset kilpailut stipendin/tutkimuksen/kesäkurssien myöntämiseksi ulkomailla lukuvuodelle 2023-2024 (määräysten mukaan) GD:n nro 1402/2009 määräykset laina- ja stipendiviraston perustamisesta, organisoinnista ja toiminnasta sekä myöhemmillä muutoksilla GD nro 1070/2001 , joka koskee kuukausittaisten apurahojen myöntämistä ulkomailla opiskeleville romanialaisille sekä kahdenvälisiä yhteistyöasiakirjoja tai yksipuolisia tarjouksia , voimassa lukuvuodelle 2023-2024).

Apurahat on osoitettu opiskelijoille, opiskelijoille, lääkäreille (opetusministeriön budjetista rahoitettavan ajanjakson ajan), opettajille tai tutkijoille Romaniasta, jotka haluavat opiskella ulkomailla:

 • Kandidaatin / maisterin / tohtorin korkeakouluopinnot (koko tai osittainen);
 • Tutkimusharjoittelut / erikoistuminen (kesto 3-10 kuukautta);
 • Kieli, kulttuuri ja sivilisaatio kesäkurssit.

Tietoa lukuvuoden 2023-2024 tarjouksista (kelpoisuusehdot, tiedostojen jättöajat, tarjottujen apurahojen määrä ja tyypit jne.) löydät Kilpailut-osiossa (Opiskelustipendit / Apuraha) ilmestyvistä ilmoituksista sivu " Kahdenvälinen sopimus "): https://roburse.ro/burse-de-studii/bursa-acord-bilateral/

Rankingit

Vuoden 2024 versio QS World University Rankingsista, joka julkaistiin tiistaina 27. kesäkuuta, sijoittaa Suceavan "Ștefan cel Mare" -yliopiston yliopistojen joukkoon 1201–1400. USV on siten edelleen yksi 1500 huippuyliopistosta. maailmanlaajuisesti ja Romanian 13 parhaan yliopiston joukossa.

Vuoden 2024 QS World University Rankingsin julkaisua varten analysoitiin 2 963 oppilaitoksen tuloksia, joista 1 499 täytti tiukat kriteerit, ja 83 uutta merkintää edelliseen painokseen verrattuna. Huipussa on vain 13 yliopistoa Romaniasta, aivan kuten vuoden 2023 painoksessa.

Arvostetun QS World University Rankingsin 20. painos perustuu jo tunnettujen indikaattoreiden lisäksi ulkomaisten opiskelijoiden osuuteen, akateemiseen arvostukseen, maineeseen työnantajien keskuudessa, viittausten lukumäärään verrattuna opetushenkilöstön määrään, opiskelijoiden väliseen suhteeseen. henkilöstödidaktinen määrä ja opiskelijoiden määrä, ulkomaisen opetushenkilöstön osuus, kolme muuta uutta indikaattoria: vaikutus työmarkkinoihin, osuus kansainvälisessä tutkimusverkostossa ja kestävyys.

Vuoden 2024 painoksessa USV :n paras sijoitus pysyy ulkomaalaisten opiskelijoiden osuuden indikaattorissa (sijoitus 443), yliopistollamme on eniten kansainvälisiä opiskelijoita analysoituista Romanian yliopistoista. Muiden indikaattoreiden osalta USV sijoittuu seuraavasti: akateeminen arvostus (echelon 601+), maine työnantajien keskuudessa (echelon 601+), lainausten määrä suhteessa opetushenkilöstön määrään (701+), suhde lukumäärien välillä. opetushenkilöstö ja opiskelijamäärä (701+), ulkomaisten opettajien osuus (701+). 701+ echelonissa Suceava-instituutio on myös kolmen uuden indikaattorin tapauksessa.

QS World University Rankings on yksi kolmen parhaan kansainvälisen yliopistoluokituksen joukosta näkyvyyden suhteen, ja julkaistuja tuloksia arvostetaan koulutuspolitiikan kehittämisessä. 20. painos tulee aikaan, jolloin korkea-asteen koulutuksen painopisteet muuttuvat, ja QS World University Rankingsilla on etuoikeutettu asema korkea-asteen koulutuksen yhteyshenkilönä, joka yhdistää miljoonia opiskelijoita, satoja tuhansia tutkijoita ja työnantajia sekä tuhansia oppilaitoksia. maailmanlaajuinen. Keskittyminen näiden toimijoiden käyttäytymisen muutoksiin vastauksena laajempiin koulutuksen ja yhteiskunnan suuntauksiin johti siihen, että QS sisällytti kolme uutta aiemmin mainittua indikaattoria.

Sijainnit

 • Suceava

  Strada Universității, 13, 720229, Suceava

Kysymyksiä