Keystone logo
© UW
University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

Johdanto

Tervetuloa Varsovan yliopistoon (UW), Puolan suurimpaan yliopistoon, joka on ollut akateemisen huippuosaamisen symboli jo yli 200 vuoden ajan. UW on paikka, jossa perinteet kohtaavat nykyaikaisuuden ja tiede kulkee käsi kädessä innovaation kanssa. Varsovan yliopisto tarjoaa yli 100 opintoalaa, jotka kattavat monenlaisia tieteenaloja humanistisista tieteistä luonnontieteisiin. Lisäksi UW tarjoaa 44 englanninkielistä opetusohjelmaa, joten se on ihanteellinen paikka opiskelijoille kaikkialta maailmasta.

UW on tunnettu kansainvälisesti, ja se on saavuttanut kärkisijoja arvostetuissa rankingeissa. Opiskelu UW:ssä ei ole vain tiedon hankkimista vaan myös intohimojen kehittämistä ja uusien mahdollisuuksien löytämistä. Yliopisto toteuttaa monia opiskelijoille suunnattuja aloitteita, kuten neuvontapuhelin opiskelijoille, tohtoriopiskelijoille ja UW:n työntekijöille.

Varsovan yliopisto ei ole vain opiskelupaikka, vaan myös paikka, jossa voit kokea rikasta kulttuuri- ja sosiaalista elämää. UW on paikka, jossa voit tavata inspiroivia ihmisiä, solmia arvokkaita kontakteja ja luoda muistoja loppuelämäksesi.

Kutsumme sinut liittymään UW-yhteisöön ja kokemaan unohtumattoman akateemisen seikkailun Puolan sydämessä. UW on enemmän kuin yliopisto, se on tulevaisuutesi. Aloita matkasi jo tänään!

WNPiSM:n historia

Varsovan valtiotieteellisen koulutuksen perinteet ovat paljon pidemmät kuin Varsovan yliopiston valtiotieteellisen ja kansainvälisten opintojen tiedekunnan (aiemmin Varsovan yliopiston journalistisen ja valtiotieteellisen tiedekunnan) historia. Ensimmäinen valtiotieteellinen tiedekunta perustettiin vuonna 1917.

Vuonna 1967 Varsovan yliopiston silloiseen filosofiseen tiedekuntaan perustettiin valtiotieteiden instituutti, joka perustui aiemmin olemassa olleen, tiedekunnan ulkopuolisen yksikön, Varsovan yliopiston valtiotieteiden korkeakoulun, henkilöstöön. Vuonna 1968 osana yliopiston organisaatiomuutoksia valtiotieteet siirrettiin filosofian, sosiologian ja taloustieteen ohella Varsovan yliopiston yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan.

Varsovan yliopiston valtio-opin ja kansainvälisten opintojen tiedekunta on jatkoa (1. syyskuuta 2016 alkaen) Varsovan yliopiston journalistiikan ja valtio-opin tiedekunnalle, joka aloitti toimintansa vuonna 1975. Tässä yksikössä opetettiin journalismia ja valtio-oppia. 1970-luvulla tiedekunta kehittyi dynaamisesti ja sen sisäistä rakennetta laajennettiin kansainvälisten suhteiden instituutilla vuonna 1976 ja sosiaalipolitiikan instituutilla vuonna 1977. Vuonna 2012 perustettiin Eurooppa-tutkimuksen instituutti.

Varsovan yliopiston valtiotieteiden ja kansainvälisten tutkimusten tiedekunnan uusi nimi on seurausta siitä, että Journalisti-instituutin rakenteesta on luovuttu.

Tiedekuntaneuvoston päätöksen mukaisesti 1. heinäkuuta 2019 alkaen tiedekunnan yksittäiset laitokset lakkaavat olemasta: valtiotieteiden laitos (olemassa vuodesta 1967), kansainvälisten suhteiden laitos (1976), sosiaalipolitiikan laitos (1977) ja Eurooppa-tutkimuksen laitos ( 2012). Niiden tilalle perustettiin 15 tieteellistä ja tutkimusosastoa.

Kampuksen ominaisuudet

Varsovan yliopiston historiallinen alue, joka sijaitsee kaupungin sydämessä, houkuttelee kauniilla arkkitehtuurillaan. Rakennusten veistokselliset koristeet, vaikuttavat sisätilat ja rakennuksia ympäröivä vehreys tekevät Krakowskie Przedmieścien kampuksesta yhden Varsovan tärkeimmistä turistinähtävyyksistä. Kotkan päällä olevasta portista on tullut yliopiston symboli sekä pakollinen pysähdyspaikka kuninkaallisen reitin vierailijoille.

Huolella kunnostetut historialliset rakennukset eivät ole yliopiston ainoat kasvot. Yliopiston kirjasto, joka sijaitsee lähellä pääkampusta, avattiin vuonna 1999 ja avasi uuden luvun yliopiston arkkitehtuurin historiassa. Rakennus muutti Powiślen luonnetta ja siitä tuli yksi Varsovan asukkaiden suosikkipaikoista. Seuraavina vuosina avatut yliopistosijoitukset ovat BUW:n tavoin paitsi toiminnallisia myös arkkitehtonisesti mielenkiintoisia. Ne rikastuttavat Varsovan maisemaa ja tarjoavat käyttäjille mukavan työpaikan ja mielenkiintoisesti järjestettyjä yhteisiä tiloja, joissa he voivat rentoutua.

  Alumnitilastot

  Sijainnit

  • Śródmieście

   Auditorium Building (Collegium Politicum) Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warsaw, Poland, 00-927, Śródmieście

  Kysymyksiä