Keystone logo

1 Maisteri Ohjelmat sisään Elokuvan teoria 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Maisteri
  • MSc
  • MA
  • Esittävät taiteet
  • Elokuva-alan opinnot
  • Elokuvan teoria
Opintoalat
  • Esittävät taiteet (1)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Maisteri Ohjelmat sisään Elokuvan teoria

Mitä elokuvateorian opinnot ovat?
Elokuvateoria tutkii elokuvan historiaa, teoriaa ja kritiikkiä. Opit kuvaamaan ja arvioimaan elokuvan eri näkökohtia erilaisilla lähestymistavoilla, kuten filosofialla, marxilaisuudella, psykoanalyysillä, rodulla tai sukupuolella. Se voi auttaa meitä arvostamaan paremmin katsomiamme elokuvia ja ymmärtämään viestejä, joita ne yrittävät välittää.

Mitä voin tehdä elokuvateorian tutkinnolla?
On olemassa monia erilaisia urapolkuja, joita voit ottaa elokuvateorian tutkinnolla. Voit työskennellä elokuvakriitikkona, elokuvaohjelmoijana tai elokuvahistorioitsijana. Voit myös työskennellä elokuvakasvatuksen alalla opettamalla muille elokuvan taidetta ja historiaa. Tai voit käyttää elokuvateorian tietämystäsi jatkaaksesi uraa itse elokuvanteossa. Riippumatta siitä, minkä polun valitset, elokuvateorian tutkinto antaa sinulle kriittisen ajattelun ja analyyttiset taidot, joita tarvitset menestyäksesi.

Erilaisia elokuvateorian tutkintoja
Elokuvateorian tutkintojen taso voi vaihdella laitoksen ja ohjelman mukaan. Elokuvateorian kandidaatin tutkinto voi olla tarpeen joillekin alan lähtötason työpaikoille, mutta maisterin tutkinto tai tohtorin tutkinto voi olla tarpeen edistyneille tehtäville. Monet yliopistot tarjoavat elokuvateoriaa osana laajempaa humanistista tai taidealan opetussuunnitelmaa. Elokuvateoreetikot voivat tutkia myös muita elokuvan näkökohtia, kuten historiaa, kritiikkiä ja tuotantoa.

Mitä opiskelen elokuvateorian tutkinnon aikana?
Opiskelet erilaisia elokuvateoriaan liittyviä aiheita, mukaan lukien elokuvan historia ja kehitys, elokuvan eri tyylilajit sekä elokuvien analysointi ja tulkinta. Opiskelet kriittisiä lähestymistapoja elokuvateoriaan, kuten feministiseen elokuvateoriaan, marxilaiseen elokuvateoriaan ja psykoanalyysiin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutkia tiettyjä elokuvia perusteellisesti ja soveltaa oppimiasi teorioita omaan analyysiisi näistä elokuvista.

Maisterin tutkinnon saaminen vaatii perustutkintojen hyväksyttävää suorittamista. Maisterin tutkinto myönnetään yleensä 12 - 18 collegekurssin jälkeen, ja opintoihin sisältyy yleensä myös kattavia tenttejä ja/tai pro gradu -työ.