Keystone logo

2 Maisteri Ohjelmat sisään Rakentaminen Sähköasennus 2024

Suodattimet

Suodattimet

 • Maisteri
 • MSc
 • MA
 • Rakentaminen
 • Sähköasennus
Opintoalat
 • Rakentaminen (2)
  • Takaisin pääluokkaan
  Sijainnit
  Etsi lisää paikkoja
  Tutkinnon tyyppi
  Kesto
  Opiskeluvauhti
  Kieli
  Kieli
  Opintomuoto

  Maisteri Ohjelmat sisään Rakentaminen Sähköasennus

  Mikä on sähköasennus?
  Sähköasennustyöt kattavat laajasti erilaisia sähköteknisiä tehtäviä, kuten sähköjärjestelmien ja -laitteiden asennuksen, korjauksen ja huollon. Nämä tehtävät voidaan suorittaa kotitalouksissa, kaupallisissa ja teollisissa ympäristöissä. Tämä kenttä voi sisältää työskentelyn useiden sähkökomponenttien, kuten johdotuksen, piirilevyjen, valaisimien ja kytkinlaitteiden kanssa. Sähköasennustyöt voivat olla haastavia ja palkitsevia. Se tarjoaa laajan valikoiman uramahdollisuuksia niille, joilla on oikeat taidot ja pätevyys.

  Miksi sähköasennuksen opiskelu on tärkeää?
  Sähköasennuksen opiskelu voi olla tärkeää useista syistä. Se voi tarjota sinulle tarvittavat taidot ja tiedot sähköjärjestelmien ja -laitteiden turvalliseen ja tehokkaaseen asentamiseen, korjaamiseen ja ylläpitoon. Toiseksi se voi auttaa sinua ymmärtämään sähköjärjestelmien monimutkaista toimintaa ja mahdollisten ongelmien vianmääritystä. Lopuksi sähköasennuksen opiskelu voi myös antaa sinulle mahdollisuuden kehittää ymmärrystä uusimmista tekniikoista ja sähköteollisuuden suuntauksista, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat jatkaa uraa tällä alalla.

  Millaisia tutkintoja sähköasennuksessa on?
  Tarjolla on useita erityyppisiä sähköasennustutkintoja koulutustasostasi ja kokemuksestasi riippuen. Jos sinulla on lukion tutkintotodistus tai vastaava, saatat pystyä jatkamaan osakkuusyrityksen tutkintoa sähköasennuksessa. Tämän tyyppinen tutkinto kestää tyypillisesti kaksi vuotta. Se kattaa sähköisen teorian ja käytännön perusteet. Jos sinulla on kandidaatin tutkinto toisella alalla, saatat pystyä jatkamaan sähköasennuksen maisterin tutkintoa, joka voi kestää jopa neljä vuotta. Tämäntyyppinen tutkinto tarjoaa kehittyneempää koulutusta sähköteoriassa ja -käytännössä, ja se voi johtaa uraan tutkimuksessa tai opetuksessa.

  Mitä opiskelen sähköasennustutkintoni aikana?
  Sähköasennustutkinnon aikana opiskelet erilaisia aiheita, jotka liittyvät sähköjärjestelmien ja -laitteiden asennukseen, korjaukseen ja huoltoon. Näitä aiheita voivat olla sähköteoria, johdotusmenetelmät, valaistusjärjestelmät, kytkinlaitteet, katkaisijat ja muuntajat. Saat käytännön kokemusta laboratoriotyöstä ja kenttätyöstä, jonka avulla voit käyttää teoreettista tietämystäsi käytännössä.

  Mitkä ovat uramahdollisuudet sähköasennustutkinnon suorittamisen jälkeen?
  Sähköasennustutkinnon suorittamisen jälkeen sähkötekniikan alalla on tarjolla laaja valikoima uramahdollisuuksia. Saatat löytää työtä sähköasentajana, korjausteknikkona tai huoltoinsinöörinä kotitalouksissa, kaupallisissa tai teollisissa ympäristöissä. Vaihtoehtoisesti voit jatkaa uraa opetuksessa tai tutkimuksessa. Lisäkoulutuksen ja kokemuksen myötä voit myös tulla sähköurakoitsijaksi tai projektipäälliköksi.

  Maisterin tutkinnon saaminen vaatii perustutkintojen hyväksyttävää suorittamista. Maisterin tutkinto myönnetään yleensä 12 - 18 collegekurssin jälkeen, ja opintoihin sisältyy yleensä myös kattavia tenttejä ja/tai pro gradu -työ.