Keystone logo

1 Maisteri Ohjelmat sisään Tekstiilitaide 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Maisteri
  • MSc
  • MA
  • Taidealan opinnot
  • Luovat alat
  • Tekstiilitaide
Opintoalat
  • Taidealan opinnot (1)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Maisteri Ohjelmat sisään Tekstiilitaide

Mitä tekstiilitaide on?
Tekstiilitaide on taidemuoto, joka käyttää tekstiilejä luomisessaan, tämä voi sisältää kudontaa, ompelemista, värjäystä ja muita kangaspohjaisia tekniikoita. Tekstiilitaiteilijat sisällyttävät töihinsä usein erilaisia materiaaleja, kuten metallia, lasia tai jopa paperia. Tekstiilitaide on ainutlaatuisten ja kauniiden kappaleiden luomista, jotka voivat keskittyä esteettisyyteen ja olla fuctional. Tekstiilitaiteella on pitkä historia, joka juontaa juurensa muinaisiin kulttuureihin. Monissa tapauksissa tekstiilejä käytettiin valuuttana tai vaihtokauppana. Tekstiilitaidetta valjastettiin uskonnollisten ja seremoniallisten esineiden sekä vaatteiden ja muiden jokapäiväisten esineiden luomiseen. Nykyään ihmiset ympäri maailmaa nauttivat tekstiilitaiteesta sekä harrastuksena että kuvataiteen muotona.

Mitä voin tehdä tekstiilitaiteen tutkinnolla?
Tekstiilitaiteen tutkinnon suorittaneille on tarjolla monia uravaihtoehtoja. Monet tekstiilitaiteilijat haluavat työskennellä freelance-suunnittelijoina ja luoda ainutlaatuisia kappaleita asiakkaille. Toiset voivat löytää työtä muotiteollisuudessa, työskennellä osana suunnittelutiimiä tai luoda oman vaatemallistonsa. Tekstiiliteollisuudessa on myös mahdollisuuksia työskennellä kehittämällä uusia kankaita ja malleja.

Miksi opiskella tekstiilitaidetta?
Tekstiilitaide tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman taiteeseen ja muotoiluun. Tekstiilitaiteen opiskelijat oppivat tekstiilien historiasta ja kehityksestä sekä nykyaikaisista tekniikoista niiden luomiseksi. Saat käsityksen alan liiketoiminnallisesta puolesta, kuten markkinoinnista ja valmistuksesta, mikä on välttämätöntä kaikille tekstiilitaiteen alalla työskentelystä kiinnostuneille. Tekstiilitaiteen opiskelu voi auttaa kehittämään luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, jotka ovat arvokkaita kaikille, jotka haluavat jatkaa uraa taide- ja muotoiluteollisuudessa.
Tekstiilitaiteen tutkintojen tyypit
Opiskelijat voivat halutessaan opiskella osakkuus-, kandidaatti- tai maisteritasolla. Jotkut ohjelmat keskittyvät tekstiilitaiteen tiettyyn osa-alueeseen, kuten suunnitteluun tai valmistukseen. Toiset tarjoavat yleisempää koulutusta alalla.

Mitä opiskelen tekstiilitaiteen tutkintoni aikana?
Tekstiilitaiteen tutkinnon opetussuunnitelma vaihtelee riippuen koulusta, johon osallistut, ja valitsemastasi ohjelmasta, mutta useimmat ohjelmat sisältävät kursseja kankaan suunnittelussa, rakentamisessa, historiassa ja markkinoinnissa. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa valinnaisia aiheita, kuten liiketoimintaa, taidehistoriaa tai muotisuunnittelua. Monet ohjelmat vaativat myös harjoittelupaikan, joka antaa sinulle mahdollisuuden saada reaalimaailman kokemusta tekstiiliteollisuudesta.

Maisterin tutkinnon saaminen vaatii perustutkintojen hyväksyttävää suorittamista. Maisterin tutkinto myönnetään yleensä 12 - 18 collegekurssin jälkeen, ja opintoihin sisältyy yleensä myös kattavia tenttejä ja/tai pro gradu -työ.