Keystone logo

2 Maisteri Ohjelmat sisään Esittävät taiteet Musiikkitiede Vanha musiikki 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Maisteri
  • MSc
  • MA
  • Esittävät taiteet
  • Musiikkitiede
  • Vanha musiikki
Opintoalat
  • Esittävät taiteet (2)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Maisteri Ohjelmat sisään Esittävät taiteet Musiikkitiede Vanha musiikki

Mitä on varhainen musiikki?
Aikaisella musiikilla tarkoitetaan yleensä länsimaisen klassisen musiikin keskiajalla, renessanssin ja barokin aikakaudella sävellettyä musiikkia. Aikaisempaa musiikkia voidaan tutkia akateemisesti musiikkihistoriana tai esittää tekniikalla, jota kutsutaan historiallisesti informoiduksi performanssiksi (HIP). HIP on klassisen musiikin suorittaminen periodisoittimilla ja tekniikoilla.

Mitä uraa on tarjolla vanhan musiikin parissa?
On olemassa muutamia erityyppisiä työpaikkoja, jotka yleensä kuuluvat vanhan musiikin sateenvarjon alle. Ensimmäinen on esiintyjän. Varhaisen musiikin esittäjät voivat käyttää aikakauden instrumentteja, kuten luuttua tai cembaloa, soittaakseen klassisia kappaleita tietyiltä ajanjaksoilta. Toinen ura, jota varhaisen musiikin opiskelijat voivat harjoittaa, on tutkijoina tai tutkijoina, missä he tutkivat tietyn ajanjakson musiikkia, instrumentteja ja historiaa. Vanhan musiikin tutkimukseen kuuluu usein vanhojen käsikirjoitusten, maalausten ja muiden ensisijaisten lähteiden löytäminen ja tutkiminen. Kolmas työtyyppi on kouluttajan työ. Opettajat opettavat muille vanhasta musiikista, olipa se sitten muodollisessa ympäristössä, kuten koulussa tai yliopistossa, tai epävirallisesti luentojen ja työpajojen kautta. Aikainen musiikki on ala, joka kehittyy jatkuvasti, kun uutta tutkimusta paljastetaan ja uusia teknologioita kehitetään. Tämä tarkoittaa, että on aina uusia mahdollisuuksia niille, jotka ovat kiinnostuneita tällaisesta musiikista.

Mitä tutkintoja tarjotaan varhaisessa musiikissa?
On olemassa muutamia erityyppisiä tutkintoja, joita voi saada aikaisessa musiikissa. Esitystutkintoja tarjotaan yleensä musiikkikonservatorioissa tai suuremman yliopiston musiikkikoulussa. Nämä ovat tyypillisesti taiteen tutkintoja, kuten kandidaatti tai maisteri. Varhaista musiikkia voidaan myös opiskella akateemisena aineena, kuten historia, antropologia, tai sosiologia korkeakoulussa tai yliopistossa. Varhaisen musiikin tutkintoja on saatavana perustutkinto-, jatko- ja tohtoritasolla.

Mitä aion opiskella vanhan musiikin tutkinnon aikana?
Varhaisen musiikin tutkinnon aikana opiskelijat opiskelevat erilaisia aiheita, jotka liittyvät tietyn ajanjakson musiikkiin, instrumentteihin ja historiaan. Tämä voi sisältää mitä tahansa musiikkiteoriasta esityskäytäntöön historiantutkimukseen. Tarkat tarjottavat kurssit vaihtelevat koulun ja tutkinnon tyypin mukaan. kuitenkin, kaikki vanhan musiikin tutkinnot antavat sinulle tarvittavat taidot ja tiedot uransa jatkamiseksi omallaalallaan.

Maisterin tutkinnon saaminen vaatii perustutkintojen hyväksyttävää suorittamista. Maisterin tutkinto myönnetään yleensä 12 - 18 collegekurssin jälkeen, ja opintoihin sisältyy yleensä myös kattavia tenttejä ja/tai pro gradu -työ.