Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Mitä arkkitehtuuriakatemia on?

Opiskelu kansainvälisessä kontekstissa

Kannatamme avointa ja kiinnostavaa asennetta, kokeilua ja kannustamme opiskelijoita ottamaan omaa kantaa. Pidämme Amsterdamin kaupunkia opiskelijoiden ja opettajien suunnittelutehtävien laboratoriossa. Akatemia ylläpitää läheisiä yhteyksiä alueen ammatilliseen yhteisöön, jossa on julkisia palveluja, toimeksiantajia ja kehittäjiä. Opinto-ohjelmamme ovat myös merkittävässä asemassa kansainvälisesti. Akatemialla on vahvat siteet ulkomaisiin tutkinto-ohjelmiin. Opiskelijat kaikkialta maailmasta opiskelevat Akatemiassa, ulkomaiset vierailevat luennoitsijat ja puhujat vierailevat säännöllisesti, ja opiskelijat osallistuvat usein ulkomaisiin retkiin ja projekteihin.

Opiskelu ja työskentely samanaikaisesti

Opiskelu ja työskentely kulkevat käsi kädessä koulutusohjelman aikana. Tämä yhdistelmä tarkoittaa sitä, että opiskelijat ja opettajat ovat suoraan mukana suunnittelun ja tutkimuksen käytännössä. Olet jo muodostamassa aktiivista osaa laajasta kollegoiden verkostosta tutkimuksen aikana. Akatemiasta valmistuneet ovat usein mukana koulutusohjelmassa. Opiskelijasta tulee työnantaja ja uuden aseman luennoitsija tai mentori.

tieteidenvälinen

Arkkitehtuuri, urbanismi ja maisema-arkkitehtuuri ovat Akatemiassa itsenäisiä tieteenaloja, jotka on osittain tarjolla yhdessä. Tällä tavoin opiskelijat ovat valmiita nykyiseen, integroituun ammatilliseen käytäntöön, joka vaatii samanaikaisesti opiskelijoiden erikoistumista ja leveyttä. Arkkitehtuuriakatemia on ainoa oppilaitos Alankomaissa, joka tarjoaa maisteriohjelmia monitieteisellä tavalla. Tämä yhdistelmä antaa Akatemialle ainutlaatuisen aseman Alankomaissa ja ulkomailla.

kansainvälinen

Opintomatka ulkomaille, opiskelu toisessa lukukauden opinto-ohjelmassa tai hankkeen perustaminen ulkomaisten opiskelijaryhmien kanssa; se on kaikki mahdollista akatemiassa. Ylläpidämme aktiivista eurooppalaisten tutkinto-ohjelmien verkostoa, jonka kautta opiskelijat ja luennoitsijat vaihdetaan pienessä mittakaavassa. Akatemia on Euroopan arkkitehtikoulutuksen yhdistyksen (EAAE) jäsen ja on yhteistyössä eurooppalaisen maisema-arkkitehtuurin maisterin (EMiLA) kanssa, jonka kautta voit hankkia 'eurooppalaisen maisema-arkkitehtuurin mestarin'. Akatemia on työskennellyt yhdessä Erasmus-ohjelmassa, jonka pohjalta järjestetään kansainvälisiä työpajoja. Lisäksi Euroopassa on monia ulkomaisia projekteja ja kumppanuuksia erilaisten suunnitteluohjelmien kanssa. Järjestämme kesäkuukausina ns. Kesäkoulun: erilaisia kansainvälisiä retkiä, joihin voit osallistua.

Innostava ympäristö ja ajankohtainen keskustelu

Arkkitehtuuriakatemia sijaitsee Amsterdamin Waterloopleinissa 1700-luvun rakennuskompleksissa, jonka on kunnostanut Claus en Kaan Architecten. Akatemialla on ainutlaatuinen paikka Amsterdamin kulttuurielämässä ja sillä on aktiivinen rooli ammatillisessa keskustelussa. Luentoja, työpajoja, tapahtumia ja näyttelyitä järjestetään yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa. Opiskelijoille avoin luentosarja, joka perustuu ajankohtaisiin teemoihin, joita tapahtuu ympäri vuoden.

Arkkitehdin nimi

Päällikön (Master of Science) saamisen jälkeen sinulla on oikeus aloittaa itsenäinen ammatillinen käytäntö ja myöntää välittömästi arkkitehtien, kaupunkien ja maisemanarkkitehtien rekisteriin.

Harjoitteluun liittyvä käytännönläheinen tutkimus

Maailma muuttuu jatkuvasti ja yhä nopeasti. Sosiaalinen, käytännöllinen ja tekninen kehitys asettaa suunnittelijalle uusia vaatimuksia. Siksi Akatemia integroi käytännöllisen tutkimuksen koulutukseen. Professorit järjestävät tutkimusohjelmansa yhteydessä mestarikursseja, projekteja, retkiä, näyttelyitä ja luentoja.

Osa Amsterdamin taiteiden yliopistosta

Jotta saataisiin uusia näkemyksiä ja innovaatioita, sinun täytyy pystyä katsomaan yli oman alasi rajojen. Amsterdamin taiteiden korkeakoulu (AHK) tarjoaa opiskelijoille laajan suuntautumisen taiteeseen ja kulttuuriin, ja siksi se pitää erittäin tärkeänä sitä, että opiskelijat voivat saada tietoa muiden taidealojen kehityksestä. AHK: n tarjonnassa tarjoamme yhteistyötä muiden tutkinto-ohjelmien ja kansainvälisten vaihto-ohjelmien kanssa.

Tehtävämme

Amsterdamin arkkitehtuuriakatemia tarjoaa suunnittelijoiden kursseja suunnittelijoille. Se kohdistuu opiskelijoihin, jotka ovat motivoituneita ja varustettuja suunnittelukäytäntöihin ja valitsee tutoreita, jotka ovat erottuneet suunnittelun ja tutkimuksen käytännöstä.

Opiskelijat koulutetaan tilansuunnitteluun käytännön ja kriittisenä kurinalaisuutena taiteen, tieteen ja teknologian leikkauspisteessä. Tarkoituksellinen päätös yhdistää se taidekasvatukseen (Amsterdamin yliopiston taiteen yliopisto AHK) korostaa, että akatemia pitää erityisen tärkeänä ammatin harjoittamisen taiteellista näkökohtaa.

Laadukas oppimisympäristö

Akatemian tavoitteena on tarjota pienimuotoinen ja laadukas oppimisympäristö, jossa on avoin ilmasto ja jossa korostetaan ohjaajien ja opiskelijoiden oman aseman määrittämistä. Kansainvälinen suuntautuminen on väistämätön osa tätä.

Arkkitehtuuria, urbanismia ja maisema-arkkitehtuuria pidetään kolmena täydellisenä itsenäisenä tieteenalana. Tämä muuttaa sitä tosiasiaa, että näitä kolmea tieteenalaa tarjotaan tarkoituksellisesti samanaikaisesti ja osittain yhdessä. Tämä on tarkoitettu valmistelemaan opiskelija ammatinharjoittamista varten.

Suunnittelijalaboratorio on Alankomaissa ja ulkomailla. Amsterdamin kaupunki, Akatemian sijainti, on aktiivisesti käytössä kurssissa yhteiskunnallisena rakennuksena, historiallisena taideteoksena ja jatkuvana suunnittelutehtävänä.

Hakemusten määräajat

Hollannin opiskelijat: 1. toukokuuta 2021
Kansainväliset opiskelijat: 1. huhtikuuta 2021

Sijainnit

Amsterdam

Osoite
Waterlooplein 211-213
1011 PG

Amsterdam, Pohjois-Hollanti, Alankomaat

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin