MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Rotterdam on maailman 8. suurin satama ja kiistaton eurooppalainen mestari maailmanlaajuisena merenkulun keskuksena, mutta myös laajamittaisena teollisuuskompleksina. Yleisesti tunnustetaan, että Alankomaat, joka on portti Eurooppaan, on liikenteen ja logistiikan innovaation eturintamassa.

Maan meripolitiikka tarjoaa yrityksille yhden houkuttelevimmista liiketoimintaympäristöistä Euroopassa ja haastaa kaikki perinteiset merenkulkukeskukset. Rotterdamin oma yliopisto on Erasmus, joka on tämän keskipisteenä ja joka tislaa maan tietoinfrastruktuuria merenkulun taloustieteen ja logistiikan maisterikurssilla (MEL); jatko-opintojen jälkeinen kansainvälinen ohjelma, jolla pyritään muuttamaan lupaavia nuoria ammattilaisia huomisen johtajiksi liike-elämässä ja hallituksessa. Ja jo 466 alumniltamme tämä on osoittautunut totta.

Ohjelma valmistelee asiantuntijoita nykyaikaisilla talous- ja johtamistyökaluilla tehokkaaseen päätöksentekoon ja tarjoaa samalla samalla menetelmiä; käsitteitä; ja teoriat, joiden avulla he voivat ymmärtää ja analysoida kokonaisvaltaisesti ja monialaisella tavalla maailmanlaajuisten merenkulun toimitusketjujen monimutkaisuutta. Tällä tavoin MEL-tutkinnon suorittaneiden odotetaan pystyvän toimimaan ja päättämään johtamistyylillä ja päättäväisyydellä monimutkaisissa ja epävarmoissa olosuhteissa globaalissa taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa ympäristössä.

Stats

Kurssejamme painopiste on kestäviä vaikutuksia omaavissa teollisissa, taloudellisissa ja johtamiskäsityksissä ja menetelmissä, joita voidaan käyttää selittämään toisaalta liiketoimintakäytäntöjä ja toisaalta päätöksenteon prosesseja. Tätä varten tarvitaan yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä. Käsitteellisempiä asioita käsittelee yliopiston henkilökunta, kun taas käytännön näkökohdista keskustelevat kumppanimme, kuten Maersk Line; Rotterdamin satama; Europe Container Terminals (ECT); BIMCO; DVB-pankki; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT jne.

Kun opiskelijat tulevat ympäri maailmaa; yli 50 akateemista ja ammattitaitoista henkilöstöä Erasmus-kauppakorkeakouluista; teollisuuskumppanit; vierailevat professorit; ja laaja yritysverkosto, Rotterdamin Erasmus-yliopiston MEL-ohjelma on johtava päämies Alankomaiden meriklusterissa ja kansakunnan johtavan roolin suurlähettiläs meriliikenteessä ja satamiin liittyvissä logistiikka-asioissa.

Classroom

MEL on ainoa laatuaan, joka yhdistää kokonaisvaltaisesti merenkulun, satamien, terminaalin hallinnan ja merenkulun logistiikan kahden Euroopan korkeakoulun akateemisessa ympäristössä: Erasmus-kauppakorkeakoulu ja Rotterdamin johtamiskoulu. Akateemisen huippuosaamisen ohella MEL pyrkii saamaan aikaan tasapainon teorian ja käytännön välillä. Tämä varmistetaan kumppaneidemme valinnalla ja yritysverkostomme osallistumisella. Vierailun luennoilla, seminaareilla ja yritysvierailuilla MEL-opiskelijat kohtaavat jatkuvasti "tavanomaisen viisauden" ennakkoluuloja ja oppivat asettamaan ne oikeaan ja laajempaan taloudelliseen näkökulmaan.

Laajan Corporate Network -verkoston avulla MEL-opiskelijat voivat etsiä työmahdollisuuksia arvostetuimmissa "blue chip" -organisaatioissa ja joissakin tapauksissa hyödyntää niiden infrastruktuuria ja tietojärjestelmiä kirjoittamisen aikana.

Yliopiston pitkä perinne kuljetustutkimuksessa alkoi myöhäisen kollegamme professori Jan Tinbergenin taloustieteen Nobel-palkinnon saajan kanssa. Tämä perinne jatkuu nykyään liikenteen ja logistiikan tohtoriohjelmien kautta Tinbergen-instituutissa, Erasmus-tutkimuslaitoksessa (ERIM) sekä liikenne-, infrastruktuuri- ja logistiikkakouluissa (TRAIL). Niinpä huippututkimus, jota usein rahoitetaan ulkoisesti, löytää tiensä luokkahuoneeseen ylhäältä alaspäin. Sovellustutkimuksen painopiste perustuu vahvaan vakaumukseen siitä, että huolimatta tutkimusten merkityksestä tutkimuksen kannalta tieteenalalla, kuten liikenteessä ja logistiikassa, tutkimuksen arvo osoitetaan yhteiskunnan halukkuudella tehdä siitä.

Testimonial2

Rotterdam on nuori dynaaminen kansainvälinen kaupunki, joka tunnetaan kulttuuristaan ja kansainvälisesti tunnetusta arkkitehtuuristaan. Vuonna 2014 New York Times sijoitti Rotterdamin maailman 52 parhaan paikan joukosta. Alankomaiden taloudellinen sydän, Euroopan suurin satama ja elinvoimainen kaupunki, Rotterdam on ihanteellinen paikka tutkia merenkulkua ja logistiikkaa.

Luotan siihen, että tämä sivusto vastaa kysymyksiisi MEL: stä, ja odotan innolla teidät Rotterdamiin ja yliopistoon.

Prof.dr. Bert de Groot

MEL: n toimitusjohtaja

Top 10 syytä MEL: n opiskeluun

Rotterdamin Erasmus-yliopiston maine (EUR)

The Wall Street Journalin, Financial Timesin, Times Educational Supplementin, jne. Johdonmukaisesti sijoittunut maailman parhaiksi yliopistoiksi. EUR on ylpeä kolmesta voittajasta, jotka ovat saaneet Nobelin talouspalkinnon: Jan Tinbergen (1969), 1975) ja Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Täysin akkreditoitu

EURA: n hallintoneuvoston päätöksellä MEL-ohjelma tarjotaan yhdessä Erasmus-kauppakorkeakoulun ja Rotterdamin johdon koulun kanssa. Molemmat koulut ovat yhdessä tutkinnon myöntäviä elimiä. MEL: llä on NVAO: n (Alankomaiden Flanderin akkreditointijärjestö) ja AACSB: n (Advance Collegiate Business of Business) kaksinkertainen hyväksyntä. Tämä tarkoittaa, että Alankomaiden opetusministeriö voi virallisesti sertifioida MEL-tutkinnon, ja se on siis täysin tunnustettu tutkinto kaikkialla maailmassa.

Yritysverkosto

MEL Corporate Network -verkostoon kuuluu yli 50 "sinistä sirua" monikansallinen yritys ja organisaatio. Merkittävimmät niistä ovat Rotterdamin satama; Maersk Line; APM-päätelaitteet; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB-pankki; ja Hutchison Port Holdings (ECT). Yritysverkostoon osallistuvat yritykset tunnustavat MEL: n roolin merenkulkualan ammattilaisten kouluttamisessa, tutkimuksen toteuttamisessa ja alan osaamis- ja huippuosaamiskeskuksessa. Yritysverkoston jäsenet antavat neuvoja tulevasta MEL-suunnasta, vuorovaikutuksessa MEL-opiskelijoiden kanssa luentojen, yhteiskunnallisten tapahtumien ja MEL-opiskelijoiden keskuudessa.

Alumni-yhteisö

Meidän alumniverkostomme on yksi arvokkaimmista omaisuuttamme. seuraamme tutkijoiden ammattitaitoisia saavutuksia ylpeänä. MEL: n valmistuttua voit liittyä alumnien yhteisöön ja päästä MEL-alumniverkkoalueelle. Monet MEL-alumnit palaavat myös luokkahuoneeseen ja tarjoavat alumni-luentosarjan (ALS). MEL-alumnit, jotka ovat nyt aktiivisia ammattilaisia, jakavat kokemuksensa nykyisestä MEL-luokasta ja antavat MEL-luokalle mahdollisuuden oppia, miten MEL auttoi edistämään uraansa.

Testimonial1Huippuopettajat

MEL-luennoitsijat ovat Erasmus-yliopiston tiedekunnan jäseniä ja menestyviä liikemiehiä ja naisia. Näin varmistamme, että sekä yrittäjät että tutkijat opastavat MEL-opiskelijoita. Useita MEL-opettajia on nimitetty ja palkittu.

Kattava opetussuunnitelma

MEL painottaa huomattavasti alan näkemysten, kokemusten ja vaatimusten sisällyttämistä MEL-opetussuunnitelman suunnitteluun, sisältöön ja kehittämiseen. Intensiivisen alan konsultointi on osoittautunut menestyksekkääksi paitsi huippuopiskelijoiden houkuttelemiseksi myös MEL: n tunnustamiseksi alan johtavaksi maisteriksi. MEL on ohjelma, joka loi meriliikenteen logistiikan eli kokonaisvaltaisen, integroidun lähestymistavan kansainvälisen liikenteen, satamien, terminaalien ja maailmanlaajuisen logistiikan tutkimukseen. Laajan teollisuuden kuulemisen jälkeen MEL on laatinut 15 moduulin opetussuunnitelman, jonka tavoitteena on filosofiansa ja yksilöllisten oppimistavoitteidensa avulla luoda kokonaisvaltainen ja tiukasti neulottu, integroitu lähestymistapa tuotannon ja kuljetuksen maailmanlaajuisten toimitusketjujen ymmärtämiseen ja analysointiin. jakelu, jossa merikuljetukset ja satamien ja terminaalien hallinta ovat keskeisessä asemassa.

ERIM-tutkimuslaitos

Tutkimuksen ja koulutuksen osalta suurin osa MEL Resident Faculty -hankkeesta osallistuu Erasmus-tutkimuslaitoksen (ERIM) Business Processes-, Logistics- ja Information Systems (LIS) -ohjelmaan. ERIM arvioitiin äskettäin yhdeksi Euroopan kolmesta johtavasta koulusta, ja sen on tunnustanut Alankomaiden kuninkaallinen taideakatemia (KNAW).

MEL-tutkimus

MEL-tutkimus on vuosien ajan määritellyt merenkulkualan ja logistiikan alan. Suurimman osan tutkimuksistamme ovat rahoittaneet ulkopuoliset organisaatiot, kuten Euroopan komissio ja Maailmanpankki. Konsultointityö on ottanut MEL: n maapallon neljään kulmaan, Koreasta Brasiliaan ja Norjasta Kreikkaan. Akateeminen henkilöstö julkaisee johtavia lehtiä. Tutkimus on esitelty akateemisissa konferensseissa.

Truly International

Useat yliopiston kandidaatit, suuret yhtiöt ja lähes kaikki maisteriohjelmat annetaan englanniksi. Viime vuosina EUR-kampus on tullut niin kansainväliseksi, että näinä päivinä kävellen on vaikea kuulla muuta kieltä kuin englantia. MEL-luokkahuoneessa on tyypillisesti 15–20 eri maan kansalaisia.

Rotterdam

Rotterdam on nuori dynaaminen kansainvälinen kaupunki, joka tunnetaan kulttuuristaan ja kansainvälisesti tunnetusta arkkitehtuuristaan. Vuonna 2014 New York Times sijoitti Rotterdamin maailman 52 parhaan paikan joukosta. Alankomaiden taloudellinen sydän, Euroopan suurin satama ja elinvoimainen kaupunki, Rotterdam on ihanteellinen paikka tutkia merenkulkua ja logistiikkaa.

Rotterdam

Sijainnit

Rotterdam

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Osoite
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Rotterdam, Etelä-Hollanti, Alankomaat

Akkreditoinnit

AACSB Accredited