Keystone logo
Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Johdanto

Tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelmat on suunniteltu projektikeskeisen oppimisen (PCL) opetusmenetelmän ympärille. PCL-koulutusmalli on pienimuotoinen ja opiskelijalähtöinen. Työskentelet pienryhmissä monimutkaisissa ja haastavissa projekteissa, jotka edellyttävät erilaisten taitojen, kuten kirjoitus- ja esitystaitojen sekä tiimityöskentelyn, kehittämistä. Oppimasi taidot ovat tärkeä valmistautuminen tulevaan uraasi. Sovellat heti kurssimateriaalista ja luennoista oppimaasi tosielämän ongelmiin. Tutkit yhdessä opiskelutovereiden kanssa, mitä tietoa tarvitaan ja miten se parhaiten esitetään. Jokaisen projektin lopussa toimitat toimivan tuotteen ja esität havaintosi opiskelutovereillesi, opettajille ja/tai asiakkaalle. DKE:n tarjoamat projektit ovat:

  • kehittämällä ilmastomalleja
  • Monikäyttöiset pelimoottorit
  • Älykkäät hakukoneet
  • näöntunnistusjärjestelmät
  • interaktiivisen matematiikan kurssit


Yritykset ja instituutit lähettävät usein projekteja, jotka antavat opiskelijoillemme mahdollisuuden saada arvokasta kokemusta soveltamalla koulutustaan ratkaisujen löytämiseen tosielämän ongelmiin.


Maisteriohjelmien laatu

Maisteriohjelmat on laillisesti akkreditoitu Alankomaiden korkeakoulu- ja tutkimuslain mukaisesti. Kansallinen akkreditointikomitea on arvioinut, että maisteriohjelmat kuuluvat Alankomaiden parhaille. Lisäksi akkreditointikomitea arvioi opinto-ohjauksen ja opiskelijatuen erinomaiseksi ja korosti siten näiden palvelujen kansainvälisesti kilpailukykyistä laatua.

Valitse oma opetussuunnitelmasi

Maisterin tutkinnon ensimmäisenä vuonna saat syvällistä tietoa tekoälyn tai operaatiotutkimuksen tärkeimmistä aiheista. Maisteriohjelman toisena vuonna sinulla on mahdollisuus keskittää ohjelma omaan kiinnostukseesi ja uratavoitteisiisi. Lisäksi toisen vuoden ensimmäisen lukukauden aikana voit:

• suorittaa valinnaisia kursseja, myös muissa Maastrichtin yliopiston tiedekunnissa

• suorittaa valinnaisia aineita toisesta maisteriohjelmasta

• osallistua akateemisen henkilökunnan tutkimushankkeisiin

• osallistua yritys- tai tutkimusharjoitteluun

• osallistua vaihto-ohjelmaan ulkomaisessa yliopistossa Toisella lukukaudella viimeistelet maisteriohjelmasi kirjoittamalla pro gradu -tutkielman. Tätä varten valitset tutkimusaiheen, jonka parissa työskentelet yhden akateemisen henkilökunnan jäsenen valvonnassa. Tutkimus voidaan tehdä sisäisesti tai ulkoisesti yrityksessä tai toisessa yliopistossa. Opinnäytetyötäsi on myös puolustettava julkisesti.

*Huomaa, että opinto-ohjaajamme ja akateeminen henkilökuntamme valvovat kaikkia yksittäisiä ohjelmavalintoja, ja tutkintolautakunta arvioi ne aina laadun perusteella.

Tutkimus datatieteen ja tietotekniikan laitoksella

DKE on aktiivisesti mukana eri tutkimusalueilla. DKE:n akateeminen opetushenkilöstö koostuu kokeneista luennoitsijoista ja tutkijoista, jotka ovat hyvin tunnettuja kansainvälisessä tiedeyhteisössä.


Laitoksen sisällä tutkimus on järjestetty kolmeen ryhmään: "BioMathematics and BioInformatics" (BMI), "Robots, Agents and Interaction" (RAI) ja "Networks and Strategic Optimization" (NSO). Laitoksen jäsenet ovat mukana useissa tutkimusryhmissä ja parantavat siten ryhmien välistä vuorovaikutusta.

BioMathematics and BioInformatics -tutkimus kattaa systeemibiologian ja bioinformatiikan pääalueet, kuten biologisten ja lääketieteellisten ilmiöiden tunnistamisen, analysoinnin, mallintamisen ja ennustamisen. Robotit, agentit ja vuorovaikutusryhmä (RAI) keskittyy laskennallisista agenteista – eli ohjelmistokokonaisuuksista tai roboteista – koostuvien järjestelmien suunnitteluun, analysointiin ja soveltamiseen, jotka pyrkivät tavoitteisiin itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti monimutkaisissa (esim. epävarmoissa, avoimissa, dynaamisissa, tuskin ennustettavissa olevissa) ympäristöissä. Verkostoja ja strategista optimointia käsittelevässä tutkimusryhmässä painopiste on kilpailun tutkimiseen liittyvissä tietotekniikan aiheissa. Ryhmällä on paljon asiantuntemusta lautapelien kilpailun tutkimisesta ja peliteoreettisesta mallinnuksesta.

Maisteriohjelmiemme kansainvälisyys

Datatieteen ja tietotekniikan laitos kuuluu humanistiseen ja luonnontieteelliseen tiedekuntaan. Tällä tiedekunnalla on korkein kansainvälisten opiskelijoiden suhde yliopistossa. DKE tekee opinto-ohjelmissaan yhteistyötä vakiintuneiden yliopistojen kanssa, kuten Aarhusin yliopisto Tanskassa, Université de Montreal Kanadassa, Reykjavikin yliopisto Islannissa, UESTC Kiinassa ja Universiteit Hasselt Belgiassa. Opiskelijat voivat osallistua kansainväliseen vaihto-ohjelmaan näissä yliopistoissa. DKE:n tiedekunnan jäsenet tekevät yhteistyötä kansainvälisissä tutkimusohjelmissa, mikä mahdollistaa opiskelijoillemme kansainvälisiä harjoittelupaikkoja.

Sijainnit

  • Maastricht

    Maastricht University Department of Data Science and Knowledge Engineering P.O. Box 616 , 6200 MD, Maastricht

Kysymyksiä