The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Esittely

Lue virallinen kuvaus

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) on ainoa nykyinen kriminologian kaksivuotinen ohjelma, jossa keskitytään rajanylitykseen, turvallisuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Yhteistä ohjelmaa tarjoavat neljä eri yliopistoa Euroopassa.

IMARC käsittelee ratkaisevia kysymyksiä, jotka vaihtelevat muuttuvien maahanmuuttajien lisääntyvän vaikutuksen vaikutuksesta sisäiseen ja ulkoiseen rajavalvontaan, kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ihmisoikeuskysymyksiin, kaupunkien turvallisuuteen ja radikalisoitumisen ja terrorismin uhkiin, tietoverkkorikollisuuden rooliin, yritysten väärinkäytöksiin ja viharikosten, rasismin ja muukalaisvihan lisääntyminen. Keskeinen teema näiden nykyisten kysymysten käsittelyssä on kysymys turvallisuuden järjestämisestä sekä ihmisoikeuksien turvaamisesta. IMARC käsittelee kriminologisen asiantuntemuksen tarvetta yhteisen eurooppalaisen rikosoikeudellisen alueen yhteydessä sekä sisä- ja ulkorajojen valvonnan haasteita ja laajempaa kansainvälistä kehitystä.

IMARC on kokopäiväinen ohjelma, joka valmistelee oppilaita osallistumaan EU: n nykyiseen kehitykseen rajanylityksessä, turvallisuudessa ja yhteiskunnallisessa oikeudenmukaisuudessa. IMARC pyrkii parantamaan opiskelijoiden valmiuksia soveltaa uutta tietoa ja kehittyneitä analyyttisiä taitoja kansainvälisiin ja monitieteellisiin näkökohtiin. Ohjelma kokoaa yhteen oppimisen, tutkimuksen ja käytännöt yhteistyössä jo vakiintuneiden kumppaneiden kanssa, joiden joukossa hallitukset, kansalaisjärjestöt, yritysten toimijat ja muut yliopistot edistävät opiskelijoiden työllistettävyyttä.

Ohjelmaan osallistuvilla yliopistoilla kaikilla on runsaasti, vaikkakin erilaisia tutkimus- ja opetusosaamisia kriminologian alalla, erityisesti rajanylityksen, turvallisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden osalta. Strategisen kumppanuuden päätavoitteena on tuoda tämä asiantuntemus yhteen ja kehittää tasapainoinen ja innovatiivinen opetussuunnitelma, jossa on useita yhteisiä toimia ja kursseja (pääasiassa maailmanlaajuisen kriminologian, tutkimusmenetelmien ja siirrettävien taitojen alalla) ja valinnaisia kursseja, jotta voidaan tarjota mahdollisuus seurata eri kappaleita. Lisäksi IMARC sisältää innovatiivisia, vuorovaikutteisia opetusmenetelmiä, joissa optimoidaan sekä kasvokkain opiskelija-luennoitsijayhteyden, epävirallisen oppimisen että sosiaalisen median vahvuudet.

Tämän konsortion yliopistot ovat:

  • Rotterdamin Erasmus-yliopisto, Erasmus-korkeakoulu, kriminologiaosasto (koordinaattori) (Alankomaat)
  • Gentin yliopisto, kriminologian laitos, rikosoikeus
  • Kentin yliopisto, Sosiaalipolitiikan, sosiologian ja sosiaalisen tutkimuksen laitos (UK)

kumppanit

IMARC-ohjelma on sisällytetty laajempaan yhteistyöhön osallistuvien organisaatioiden verkkoon, joka takaa yhteyden ja pääsyn organisaatioihin, jotka ovat ohjelman kannalta tärkeitä, sekä tulevaa työllisyyttä. Tällä tavoin IMARC auttaa parantamaan korkeakoulutuksen laatua kriminologian alalla ja valmistelee sinua ajankohtaisiin kysymyksiin politiikan ja käytännön alalla.

Yliopistot

Neljän yliopiston lisäksi voit vierailla myös yliopistojen apulaisopinnoissa, jotta voit tehdä tutkimusta oman maisterin tutkielmanasi:

  • Hampurin yliopisto, kriminologisen sosiaalitutkimuksen laitos (IKS) (Saksa)
  • Eötvös Lorándin yliopisto (ELTE), Budapest, Oikeustieteiden korkeakoulu (Unkari)
  • Université Hassan 1er, Settat (Marokko)
  • Koç-yliopisto (Istanbul), sosiologiaosasto (Turkki)

Alan organisaatiot

IMARC on rakentanut suuren verkoston, jossa on yli 40 organisaatiota rajanylityksen, turvallisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden alalla. Näihin organisaatioihin kuuluvat kansainväliset ja kansalliset hallitukset, kansalaisjärjestöt ja kaupalliset yritykset. Nämä organisaatiot tekevät yhteistyötä IMARC: n kanssa tarjoamalla harjoittelupaikkoja ja avustamalla tutkimustyössä ja tiedonkeruussa opinnäytetyön tutkimukseen, antamalla opetuksen sisältöä ja neuvomalla opetusohjelman ja työalueen välisestä suhteesta.

Sijainnit

Rotterdam

Osoite
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Etelä-Hollanti, Alankomaat

Gent

Osoite
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Gent, Flanderi, Belgia

Canterbury

Osoite
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta

Bologna

Osoite
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagnan, Italia

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin