University at Baku Eurasian University

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Meistä

Filologiatieteiden tohtori, professori Nazim Huseynli perusti 30. huhtikuuta 1992 Baku-Euraasian yliopiston nimellä “korkea diplomaattinen korkeakoulu”. Tämän tyyppisen korkeakoulun perustamisen päätavoitteena oli valmistaa asiantuntijoita työskentelemään ulkomaalaisissa suurlähetystöissä ja konsulipalveluissa, muissa edustusrakenteissa ja kansainvälisissä organisaatioissa, diplomaateissa, synkronisissa tulkeissa, toimittajissa ja lakimiesissä, Länsi- ja Itä-maiden erikoistuneissa asiantuntijoissa , mukaan lukien diplomaattisella tasolla toimivien jäljettömien pätevyys, jotka suorittavat tieteellisiä tutkimustöitä asianmukaisille aloille. Vuosia 1992-1993 voidaan luonnehtia opiskelijoiden maahantulon valmistelujaksona sekä yliopiston tehokkaan toiminnan määrittämiseksi tieteelliseksi tutkimuskeskukseksi. Juuri tänä aikana yliopistossa tehtiin tieteellisiä tutkimuksia aloille, jotka olivat ehdottoman uusia tasavaltamme kannalta: tutkimukset ulkopolitiikan ja diplomatian perustavanlaatuisista ja sovelletuista ongelmista; tutkimukset Azerbaidžanin tutkimuksista; järjestää tieteellisten julkaisujen valmistelun; tietojärjestelmän rakentaminen sopiville kentille jne.

Kun otetaan huomioon se tosiasia, että korkea diplomaattinen korkeakoulu takasi koulutuksen ja henkilöstön valmistelun kokemuksen alkuperäisen yhtenäisyyden, jolla on laajat ja hedelmälliset kansainväliset suhteet, jolla on kyky varmistaa opetusprosessi, taata korkealaatuinen metodinen välineistö, jolla on nykyaikaisen ja merkittävän potentiaalin mahdollisuuksia -tekninen perusta ja edistykselliset tieteellis-pedagogiset asiantuntijat, sekä sen tutkinnon suorittaneet edustajat, jotka edustavat paikallisella ja kansainvälisellä tasolla korkeimmalla tasolla Azerbaidžanin opetusministeriö kehotti nimeämään sen Baku Diplomaattiseksi yliopistoksi vuonna 2005. Joten Korkea diplomaattinen korkeakoulu rekisteröitiin Baku Diplomaattisessa yliopistossa 30. kesäkuuta 2005 lähtien, ja se on rekisteröity Baku Eurasian University (BAAU) -nimellä 26.5.2006 alkaen. Tällä hetkellä se toimii Baku Eurasian yliopistona.

Asiantuntijoiden valmistelu kansainvälisten suhteiden, kansainvälisen oikeuden, kansainvälisen journalismin, kansainvälisten taloussuhteiden, synkronisen käännöksen (englanti, saksa, ranska, arabia, turkki), aluetutkimuksen (Yhdysvallat ja Kanada, Euroopan maat, Lähi-, Lähi- ja Kaukoitä) maat) liittyy ensimmäistä kertaa tasavaltaan vain nimeltä High Diplomatic College.

BAAU: n päätavoite on edustaa Azerbaidžanin koulutusjärjestelmää ja tieteellistä potentiaalia menestyksekkäästi ja valmistaa korkeasti koulutettuja asiantuntijoita vastaamaan nykyaikaisten standardien vaatimuksia. Kansainväliseen koulutusprofiiliin perustuva asiantuntijavalmennuskokemus oli yksi BAAU: n pääsuuntauksista. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi BAAU rakensi hedelmällisiä yhteistyösuhteita henkilöstön ja opiskelijoiden välillä sekä kokemustenvaihtoa useiden oppilaitosten kanssa, opetussuunnitelman ja opetussuunnitelman laadittiin kansainvälisten koulutusstandardien perusteella. Kaikki nämä tekijät loivat tietä BAAU: lle ansaita korkea asema muiden yliopistojen joukossa.

BAAU on toimintansa alusta lähtien toteuttanut koulutusprosessin hallinnan ja organisoinnin tieteellisten periaatteiden pohjalta, kaukana perinteisistä stereotypioista ja erotettu demokratialla. Sekä kansallisten että kansainvälisten vaatimusten mukaisten innovatiivisten koulutusohjelmien toteuttamisen myötä BAAU saavutti nuorten huomion myös silloin, kun maassamme ei ollut riittävästi julkista asennetta ymmärtävää yksityistä koulutusta.

121770_54e5d044495ba514f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c73267fd59744c451_1280.jpg

Miksi valitsemme BAAU: n?

Sekä menneisyyden että tulevaisuuden yliopisto

Azerbaidžanin ensimmäinen yksityinen yliopisto, joka on tehnyt paljon aloitteita; Yli 20 vuoden toiminnan aikana sillä on ollut tuhansia korkeasti koulutettuja tutkinnon suorittaneita, jotka edistävät maan nopeaa kehitystä. Maine ja laaja kansainvälisten suhteiden verkosto BAAU: n mielestä on tärkeä tehtävä ihmisille olla hyödyllinen ja se tekee jatkuvasti innovaatioita.

Laadullinen koulutus

 • BAAU: lla on korkeat koulutuksen laadun indikaattorit;
 • Bolognan prosessiin perustuva koulutusprosessi;
 • Sen tutkintotodistus tunnustetaan kaikissa valtion ja yksityisissä yliopistoissa sekä ulkomailla.
 • BAAU toteuttaa useita hankkeita akateemisten tutkimusten alalla;
 • BAAU on lähettänyt ulkomaille paljon opiskelijoita, jotka halusivat jatkaa koulutustaan ulkomailla;
 • Yliopistossa on ammattitaitoinen, hyvin koulutettu professori ja opettajahenkilöstö;
 • BAAU: lla on hyvin varusteltu kirjasto, jossa on tuhansia kirjoja, e-luettelojärjestelmä ja iso lukuhalli;
 • BAAU antaa mahdollisuuden syventää kieltenoppimista venäjän, englannin, saksan, ranskan, turkin ja arabian kielillä.

Koulutuskeskus ulkomaisille opiskelijoille

Vuonna 2015 perustettu ulkomaalaisten opiskelijoiden koulutuskeskus, jossa otetaan huomioon BAAU: n kansainvälisten suhteiden laajeneminen ja lisääntynyt ulkomaisten opiskelijoiden kiinnostus BAAU: n suhteen. Se valmistelee opiskelijoita jatko-opiskeluun BAAU: ssa tai muissa yliopistoissa. Koulutus keskuksessa tapahtuu venäjän tai englannin kielellä opiskelijoiden valinnasta riippuen.

Yliopisto luo kaikki olosuhteet vasta saapuneille ulkomaalaisille opiskelijoille, jotta he voivat tuntea olonsa varmaksi ja mukavaksi ensimmäisistä päivistään BAAU: ssa.

Opiskelijat saavat todistuksen koulutusohjelman valmistuttuaan, ja se antaa heille mahdollisuuden menestyä tulevassa ura- ja koulutuselämässä.

Keskus tekee aktiivista yhteistyötä maailman eri maiden instituutioiden ja keskusten kanssa ja liittyy kansainvälisiin hankkeisiin.

Kirjasto ja tietokeskus

Kirjaston päätavoite

Kirjastossa on runsaasti rajoitetun erän kirjoja: “Dede Korkut” (1963), “Nazim Hikmat luovuus” (1967–1968), Mahmud Kashgari “Divani lugati turk” (2006), “Azerbaidžanin matot: Tabriz-ryhmä” (2013), ”Molla Nasraddin” (1988) ja muut.

Keskuksessa on kulmia, jotka on omistettu kansallisen johtajan Heydar Alijevin ja presidentti Ilham Alijevin elämälle ja poliittiselle toiminnalle.

Turkologinen tutkimuskeskus

Turkologisen tutkimuskeskuksen perusti vuonna 1999 BAAU: n rehtori, prof. Huseynli Nazim. Keskus, ensimmäinen laatuaan Azerbaidžanissa, suorittaa kattavia tutkimuksia kaikista turkologian suunnista. Se tutkii turkkilaisia kieliä ja turkkilaisia kansoja puhuvien ihmisten kieliä, historiaa, kirjallisuutta, kansanperinnettä, kulttuuria ja etnologiaa kronologisessa ja vertailevassa yhteydessä.

Keskuksessa luokiteltiin tutkimuksia, jotka kattoivat useita turkkilaisten kansakuntien aiheita. Turkin kansakuntien historian, tieteen, kulttuurin, taiteen ja perinteiden analysointi on keskuksen pääasiallinen tehtävä.

Myös sanakirjat, jotka sisältävät selityksiä turkkilaisten murteiden lauseista, termeistä, sanoista ja sanoista, käännetään ja käännetään keskustassa. Seuraavia kirjoja tutkitaan parhaillaan:

 1. Hakki Onalin ”ottomaanien dynastian haudat”, 1992.
 2. ”Sumerin, Babylonian, Assyrian lait ja Ammi Shaduga -järjestys”, Mebrure Tosun ja Kadrije Yalvac, 2002.
 3. ”Turkin murteiden sanasto”, 1991.
 4. Ibrahim Dilek, "Altai Epics", 2007.
 5. ”Ottomaanien historiallisten sanamuotojen ja termien sanasto”, kirjoittanut Mehmet Zeki Pakal, 1993.
 6. “Turkin sanakirja”, kirjoittanut Ali Puskuloglu, 2010.
 7. ”Filosofisten termien sanasto”, kirjoittanut Ahmet Cevizci, 2003.

1350 koodattua kirjaa (lähinnä turkkilaisia) pidetään Turkin sydämessä, joka toimii keskustan alla. Keskus tarjoaa laajan valikoiman syvällisiä tutkimuksia Sumerologian alalta. Nazim Huseynlin pitkäaikaiset tieteelliset tutkimukset ovat tässä suhteessa merkittäviä. Hänen artikkelinsa sumerilaisesta sivilisaatiosta, kirjat leksikaalisista rinnakkaisista ovat tärkeitä lähteitä.

Keskus myötävaikuttaa yhteisten tapahtumien järjestämiseen, joihin osallistuvat turkkilaisten kansakuntien edustajat, sekä tieteen, kulttuurin, kirjallisuuden, taiteen jne. Suhteiden kehittämiseen.

Kirjasto- ja tietokeskus on edelleen ajan tasalla kehitettävien sähköisten resurssien ja ohjelmointitekniikoiden kanssa, ottamalla hiljattain käyttöön uuden online-katalogijärjestelmän ja suunnittelemalla elektronisten asiakirjojen toimittamista keskuksen työntekijöiden työpöydälle.

BAAU-kirjastossa on runsaasti kokoelmia kirjoja, lehtiä ja väitöskirjoja eri aloilta.

Sijainnit

Baku

Osoite
Ac.Hasan Aliyev street, 135 A
AZ1073 Baku, Baku, Azerbaidžan

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin