Lue virallinen kuvaus

TIETEEN OPINNÄYTETYÖN LYHYT HISTORIA

Tiedekunnan historia kulkee rinnakkain Leuvenin yliopiston kanssa neljällä pääjaksolla:

  1. Vanha yliopisto (1425-1797)
  2. Yliopisto (1817-1835)
  3. Katolinen yliopisto (1835-1968)
  4. Autonominen hollantilaisen katolisen yliopiston (vuodesta 1968)

OLD UNIVERSITY (1425-1797)

Vuonna 1425 papeille annettiin Martinus V: lle lupa perustaa Leuvenin yleisö neljällä tiedekunnalla: taide, kanava, yksityisoikeus ja lääketiede. Vuonna 1432 teologian tiedekunta lisättiin tekemällä studium generale keskiaikaisille käsitteille täysipainoinen yliopisto. Tiedekasvatus oli alusta asti tärkeä osa Leuvenin yliopistoa: molempia luonnontieteitä tutkittiin Artesissa sekä lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Taideteollinen tiedekunta oli nykyisen taiteen tiedekunnan tiedekunnan edelläkävijä. Opiskelijat alun perin harjoittivat seitsemää "liberaalia taidetta", jotka on jaettu triviumiin (kielioppi-kirjallisuus) ja quadriviumiin (matematiikka, musiikki ja tähtitiede). Tämä koulutus muuttui pian kolmeksi logiikan, fysiikan ja metafysiikan koulutukseksi. Artes-tutkinto antoi pääsyn korkeakouluihin (teologia, laki ja lääketiede).

Vanhan yliopiston alkuaikoina Leuvenissä asui joukko merkittäviä tiedemiehiä. Gemma Frisius (kuvassa) oli matemaatikko, kosmografi ja lääkäri, jolla on kansainvälistä mainetta. Frisius esitteli topografisen triangulaation ja loi siten kartelleen vankan matemaattisen perustan. Modernin maantieteen isä Gerard Mercator oli Frisiuksen oppilas. Rupert Dodoens ja empiirisen kasvitieteen perustajat Carolus Clusius opiskeli myös Leuvenissä. Toinen modernin lääketieteen edelläkävijä Andreas Vesalius sai tieteellisen perusopetuksen Leuvenissä.

1600-luvun kukoistuksen jälkeen luonnontieteellinen koulutus kääntyi kriisiin. Vaikka tiedekunta nopeasti sisällytti tieteelliset innovaatiot ohjelmaansa, se pysyi pitkämuutettuna Newtonin fysiikan suhteen. Vain 1700-luvulle asti tiedekunnan nyt vanhentuneet rakenteet sopeutettiin valaistumisen tieteellisiin normeihin. Vuoteen 1780 asti Leuvenin opetus oli jälleen normaalia ja jopa alkuperäistä tutkimusta. Jan Pieter Minckelers löysi hiilestä poltettavan kaasun, jota hän käytti valaisemaan auditorioaan. Mutta poliittinen tilanne teki kestävän uuden kukinnan mahdottomaksi. Etelä-Hollannin liittämisen jälkeen Ranskaan Vanha yliopisto lakkautettiin 25. lokakuuta 1797.

KATOLIIKIN YLIOPISTO (1835-1968)

1900-luvulla tiedekunta hankkii asteittain yliopistokoulutuksen. Luonnontieteet eivät ole enää vain valmistelu lääketieteen opinnoista. Vuonna 1869 oli saatavilla kuusi tohtorintutkintoa: matematiikka, fysiikka, kemia, geologia-mineralogia, kasvitiede ja eläintiede. Vuonna 1900 on maantiede ja vuonna 1919 puhdas ja soveltava kemian tieteet.

Insinöörien erityiskoulut, jotka perustettiin vuonna 1864 tiedekunnassa useiden katolisten teollistuneiden aloitteesta, sai itsenäisen tiedekunnan aseman vuonna 1961. Myös itsenäiseksi instituutiksi perustettu maatalouden tutkimuslaitos perustettiin vuonna 1878 Tiedekunnan tiedekunta vuodesta 1892 lähtien.

Alkuperäinen tutkimus on 1800-luvulta yliopiston vuosisadan eksplisiittiseen tehtävään. Paleontologi ja eläintieteilijä Pierre-Joseph Van Beneden oli intohimoinen tutkija, joka julkaisi tutkimuksia meriviljelystä ja loisista. Van Beneden osallistui myös huomattavasti Zoologian museon kehittämiseen. Apteekki Louis Henry avasi kemian laboratorionsa vuonna 1863 ja impulssinsa alla käytännöllinen ja henkilökohtainen tutkimus tuli osa kurssia. Henry itse teki tutkimusta orgaanisen kemian alalla. Jean-Baptiste Carnoy perusti laboratorion sytologiaan ja aloitti myös käytännön mikroskooppikurssin. Hänen seuraajansa Frans Alfons Janssens on meioosin ylittämisen löytäjä. Geologi Charles-Louis de la Vallée-Poussin opiskeli mm. Meuse-laakson geomorfologian johdosta. Hänen poikansa Charles-Jean de La Vallée Poussin teki matematiikan alkututkimusta erityisesti integraalisen ja erilaisen laskennan ja alkulukujen alalla . Hänen Cours d'Analysis Infinitésimale (julkaistiin alun perin vuonna 1903 ja 1906) käytetään edelleen; viimeinen uudelleenkirjoitus tapahtui vuonna 2003. De la Vallée-Poussin oli myös yksi Leuvenin yliopiston tärkeimmistä luonnontieteilijöistä: iso bang-teorian perustaja kosmologi Georges Lemaître.

AUTONOMINEN DUTCH CATHOLIC UNIVERSITY (vuodesta 1968)

Vuodesta 1968 Leuvenin yliopiston ranskankielinen osasto siirrettiin Louvain-la-Neuveen. Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta siirtyy vähitellen Heverleen uuteen kampukseen, jossa kaikki yksiköt ovat nyt asuinalueita, lukuun ottamatta osaa biologian laitoksesta. 1980-luvulta lähtien ohjelmien valikoimaa on laajennettu tietojenkäsittelytieteellisellä ohjelmalla, ensin tieteellisellä ja oikeustieteellä vuodesta 1992 lähtien.

Tällä hetkellä noin 2 400 opiskelijaa opiskelee kahdeksasta kandidaatin ohjelmasta ja kahdestatoista hollantilaisesta ja yhdeksästä englanninkielisestä maisteriohjelmasta tiedekunnassa. Lisäksi tiedekunta osallistuu myös kymmeneen päällikön ohjelmaan, joka järjestetään yhteistyössä muiden tiedekuntien kanssa.

Kiitokset professoreille G. Vanpaemel ja E. Lamberts

Tulkaa opiskelemaan Ku Leuvenissa

Tervetuloa Katholieke Universiteit Leuven, joka on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista. Tarjoamme laadukasta koulutusta, joka perustuu huippuluokan kansainväliseen tieteelliseen tutkimukseen ja erinomaisiin, laaja-alaisiin oppilaitoksiin. Leuven on viehättävä historiallinen kaupunki, mutta joka vilkasta elämää ja elää oppilaan rytmiin.

Länsi-Euroopan sydämessä sijaitseva KU Leuven on ollut lähes kuuden vuosisadan oppimiskeskus. Nykyään se on Belgian suurin yliopisto ja perustettiin vuonna 1425, yksi Euroopan vanhimmista ja tunnetuimmista yliopistoista. Euroopan johtava eurooppalainen tutkimusyliopisto ja Euroopan tutkimusyliopistojen liitto (LERU) perustaja KU Leuven tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä mestarin ohjelmia, joita tukevat laadukas, innovatiivinen, monitieteinen tutkimus.

Perustamisesta lähtien KU Leuven on perustanut kaupungin, joka jakaa nimensä. Leuven on miellyttävä, turvallinen ja vilkas opiskelijakaupunki, jossa vuosisatojen rikas historia kohtaa huippututkimuksen. Yliopisto tarjoaa myös koulutusohjelmia kampuksilla 11 belgialaisessa kaupungissa, mukaan lukien Bryssel, Ghent ja Antwerpen.

Tehtävänanto

KU Leuven täyttää tehtävänsä tarjoamalla korkealaatuista tieteidenvälistä tutkimusta ja koulutusta, jolla on katolinen allekirjoitus.

Ohjelmien opetuskielet:
Englanti
Hollantilainen

Tämä koulu tarjoaa myös:

MSc

KU Leuven: Faculty of Science

Master of Science in Digital Humanities auttaa tutkijoita humanististen, sosiaalisten ja käyttäytymistieteiden ohjelmat kehittää digitaalisia kompetensseja, joiden avulla ... [+]

Digitaaliset humanistiset tieteet ovat nuori tutkimusala, jossa keskitytään laskentatekniikoiden käyttöön humanististen, sosiaalisten ja käyttäytymistieteiden tutkimuksen tukemiseen. Yksi alan keskeisistä tekijöistä on hiljattain saatavissa olevien suurten digitaalisten arkistojen saatavuus monilla Humanististen, sosiaalisten ja käyttäytymistieteiden aloilla. Nämä arkistot tarjoavat mahdollisuuden soveltaa laskennallisia visualisointi-, kysely- ja analysointitekniikoita, jotka johtavat uusien tietojen ja oivallusten löytämiseen. Kenttä soveltaa myös uusia digitaalisia tekniikoita, joilla parannetaan lähestymistapoja, prosesseja, taitoja ja menetelmiä, jotka on kehitetty ja sovellettu humanistisissa, sosiaalisissa ja käyttäytymistieteellisissä tiedeissä. Tähän kuuluu digitaalisten tekniikoiden käyttö opetustieteissä, digitaalisten pelien käyttö yhteiskuntatieteissä tai digitaalisten tekniikoiden käyttö verkkojulkaisemisessa.... [-]

Belgia Leuven
Syyskuu 2019
Full-time
Part-time
1 vuosi
Kampus
Lue lisää suomeksi
KU Leuven: Faculty of Science

... [+]

LO11: Ole kriittinen lähestymistapa avaruustoiminnan paikkaan niiden yhteiskunnallisessa kehyksessä, mukaan lukien avaruustoimintaan liittyvät eettiset kysymykset.

[-]
Belgia Leuven
Syyskuu 2019
Full-time
Part-time
1 vuosi
Kampus
Lue lisää suomeksi