L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Esittely

Lue virallinen kuvaus

ESFAM oli nopeaa ja riittävän vastauksen institutionaalisten frankofoniajärjestön ja Bulgarian tasavallan koulutustarpeisiin johtajia alueella Keski- ja Itä-Euroopassa vuoden 1990 jälkeen edessään vaikeita hallinnollisia ongelmia siirtyminen. Päätös luoda ESFAM ottanut 5. huippukokouksessa valtion- ja hallitusten kanssa Ranskan osuus (Mauritius, lokakuu 1993).

Integrointi useita alueen maita Euroopan unionissa, ja yhä monimutkaisempia kansainvälisessä ympäristössä edellyttää johtajat ymmärtää paitsi toimintaa järjestöjen ja liike-elämässä, mutta myös hallita tätä monimutkaisuutta. Innovaatio, riskienhallinta, turvallisuus tietoa, kilpailukyvyn, osaamisen johtaminen, jne, ovat nyt arkea tahansa organisaatiossa. Läpi hänen opetuksesta, ESFAM muodossa 19 vuoden erittäin päteviä johtajia, jossa aloite, vastuuntuntoa ja solidaarisuutta.

Alunperin avattu Keski- ja Itä-Euroopassa, ESFAM on tullut keskus akateemista huippuosaamista kansainvälisen kutsumus, viittaus ranskankielisen opetuksen ja johtamisesta.

ESFAM-kurssit ovat Master 2 -tasolla organisaation johtamisessa:

 • Oikeustaloustieteen maisteri, hallinto ja liiketalouden erikoistuminen, järjestetty yhteistyössä Nantesin yliopiston (Ranska) kanssa ;
 • Maisterin tutkinto ja osaaminen julkisissa toimissa, ammatillinen kokemus ja tutkimus, järjestetty yhteistyössä Toulouse 1: n Capitolen kanssa
 • Oikeustieteen, taloustieteen ja johtamisen erikoisammattitutkinto Sosiaalinen ja solidaarinen talous, järjestetty yhteistyössä Lyonin 2 yliopiston (Ranska) kanssa ;
 • Oikeustaloustieteen maisterin erikoiskulttuuriteollisuus, järjestetty yhteistyössä Lyon 2 -yliopiston (Ranska) kanssa ;
 • Maisterin tutkinto, johtaminen, erikoistuminen Julkinen johto
  • Euroopan asioiden hoitoon
  • Hallinta julkisten laitosten

Järjestäytynyt yhteistyössä yliopiston Liège (Belgia):

 • Master kestävää aluekehitystä Matkailun liikkeenjohdon erikoisuus majoittui, järjestetään yhteistyössä yliopiston kanssa Korsikan Pasquale Paoli (Ranska) ja Cadi Ayyad yliopisto Marrakechin (Marokko).
 • Master Kansainvälinen liikenne, erikoisuus Keski- ja Itä-Euroopassa, järjestettiin yhteistyössä yliopiston kanssa Pariisin 1 Panthéon Sorbonne (Ranska).

Opiskelijarekrytointi tehdään LAC 4 (240 op). Kesto tietysti on yksi lukuvuosi. Sarjat opetetaan Sofia yliopiston professoreita ja ammattilaisille eri maiden Francophoniehen. Opetusta lähestymistapa perustuu interaktiiviseen lähestymistapaan, jossa keskitytään tapaustutkimuksia, skenaario ja käytännön ongelmien ratkaisussa.

Koulutusta ESFAM on ilmainen. Tutkimuksessa, joiden kustannukset ovat verrattavissa lukioissa ja Euroopan yliopistot ovat subvensionnées jonka Agence Universitaire ranskankielisten. Vain jää vastaamaan opiskelijan osuus 750 euroa vuodessa rahoituksen asuntojen yliopistoasuntola, sairausvakuutus ja kuljetuksen asumaan koulun.

Tietyissä olosuhteissa, opiskelijat voivat saada stipendejä rahoittavat eri organisaatioiden (Bulgarian hallituksen, Awex-WBI EU: n toimielimet)

Sijainnit

sofia

Osoite
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 sofia, Sofian kaupungin provinssi, Bulgaria