Universidad Católica del Norte

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Historia

Tietoa henkilöstä UCN

Universidad Católica del Norte , 60-vuotinen historia, on julkinen laitos ja kuuluu kansallisen korkeakoulujärjestelmän alkuperäiseen yliopistoryhmään. Sen korkeimmat periaatteet ovat katolisen kirkon periaatteet. Kristillisen humanismin arvojen johdosta sen tehtävänä on myötävaikuttaa totuuden, yksilöiden, yhteiskunnan ja yhteisön kulttuuriperinnön jatkuvaan etsimiseen opetuksen, tutkimuksen ja tiedotuksen kautta.

Tämän toimielimen muodostivat joukko pappeja, jotka kuuluvat Jeesuksen Yhtiöön, yhdessä yliopiston avunantaja Berta González de Astorgan kanssa ja aloitti tehtävänsä 31. toukokuuta 1956 Chilen kahdeksannen yliopiston ja kolmannen, jolla oli Katolinen kutsumus.

Historia

Tavoitteena palvella yhteisöä opetuksen, tutkimuksen ja ulottuvuuden avulla, Universidad Católica del Norte perustettiin vuonna 1956 Jeesuksen Yhtiön pappien innostuksen ja aloitteen ansiosta, joka taisteli väsymättä saavuttaakseen unelmansa nuorille. Chilen pohjoispuolella: yliopisto, joka palvelee kulttuuria, tiedettä ja kehitystä, mutta jolla on vahva kristillinen suuntautuminen. Tämä hanke mahdollistettiin Berta González de Astorgan, joka lahjoitti tontin, jonka nimi oli Universidad del Norte (pohjoisen yliopisto), antelias tuki.

Yli 100 opiskelijaa ja 20 professoria, yliopisto avasi ovensa 25. maaliskuuta 1957 ja toimi Universidad Católica de Valparaison suojeluksessa. Tämä järjestely jatkui vuoteen 1964 asti, jolloin opetusministeriö tunnusti yliopiston täysin itsenäiseksi ja otti asemansa kolmanneksi katoliseksi yliopistoksi maassa ja kahdeksas perinteinen korkeakoulu, jolla oli julkinen ammatti.

saavutukset

Universidad Católica del Norte on alusta lähtien toteuttanut sisäisiä kehittämisaloitteita, laajentanut ja monipuolistanut toimintaansa kouluttamalla erikoistuneita ammattilaisia ja tutkijoita. Siitä on tullut keskeinen tutkimuskeskus, kulttuuri-agentti ja korkeasti koulutettujen henkilöstöresurssien kehittämiskeskus, joka vastaa aina ympäristönsä vaatimuksiin.

Tällä hetkellä UCN: llä on yli 12 000 opiskelijakunta. Viime vuosina yliopisto on pyrkinyt monipuolistamaan monilla aloilla tarjoamiaan jatko-, maisteri- ja tohtorintutkintoja. Yli 70 prosenttia akateemisesta henkilökunnasta on suorittanut jatko-opintoja. Yliopiston tiedekunta on saavuttanut huomattavan määrän tieteellistä tuottavuutta, julkaisuja indeksoiduissa tieteellisissä aikakauslehdissä sekä kansainvälisistä patenteista ja lisensseistä, jotka johtuvat sen työstä.

Yliopistolla on arvokas asema kansallisen korkeakoulukehyksen puitteissa kansallisen tiede- ja teknologiarahaston (Fondecyt) ja tieteellisen ja teknologisen kehityksen edistämisrahaston (Fondef) myöntämien hankkeiden osalta. Tällaiset saavutukset sijoittavat UCN: n korkeakoulutuksen eturintamassa kansallisella tasolla ja tekevät siitä johtavan tieteen ja teknologian aloilla Chilen pohjoisosassa.

haasteet

Globalisoituneen maailman haasteita tunnustettaessa UCN on suunnannut toimintaansa eräänlaisen koulutushankkeen kehittämiseen ja istuttamiseen, jonka avulla opiskelijat voivat hankkia osaamista, taitoja ja kykyjä teknisten alustojen tuella, jotka helpottavat heidän integroitumistaan työelämään. markkinoida. Tämän hankkeen avulla UCN: n opetus on omaksunut ominaista profiilia, jossa akateemikot ja opiskelijat pystyvät muodostamaan osan kansallisista ja kansainvälisistä ja työryhmistä.

Strategiset tavoitteet, jotka ohjaavat Universidad Católica del Norte toimintaa, sisältyvät yrityksen kehittämissuunnitelmaan ja ovat linjassa institutionaalisen vision kanssa siitä, että hänet tunnustetaan johtavaksi katoliseksi yliopistoksi, jossa on sosiaalinen ammatti.

Tehtävä ja näkemys

Tehtävä

Universidad Católica del Norte -operaation tehtävänä on edistää kristillisen humanismin näkökulmasta ja periaatteista yksilöiden, yhteiskunnan ja kulttuuriperinnön kehittämistä Chilen pohjoisosassa, tuottamalla ja levittämällä tietoa opetuksen, tutkimuksen ja yhteisötoiminnan kautta.

Näkemys

Universidad Católica del Norte visio on olla johtava alueellinen yliopisto ja olla muutoksen tekijä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla ensisijaisilla alueilla, joilla kehitetään Chilen suurempaa pohjoista vyöhykettä kristillisen humanismin periaatteiden pohjalta.

UCN-arvot

vapaus

Liberty on yksi ihmiskunnalle ominaisia lahjoja, ja se on työkalu, jonka avulla se voi työskennellä omaa kohtaloaan. Yhdessä vapauden kanssa tulee yksilön vastuu omasta elämästään ja yhteiskunnastaan. Tämä lahja merkitsee ajatuksen, mielipiteiden, ilmaisun ja omantunnon moninaisuuden kunnioittamista.

Totuus

Totuus on yliopiston toiminnan ydin, ja se on perimmäinen tavoite, joka perustuu tiedon tuottamiseen, välittämiseen ja levittämiseen avoimesti ja rehellisesti. Nykyisessä kulttuurisessa kontekstissa ymmärrämme, että Totuuden etsiminen on pyrkimys, joka kattaa tieteenalat, joilla on vahva eettinen suuntaus, jotta löydettäisiin tai sovellettaisiin tieteellisiä ja teknologisia totuuksia asettamatta ihmisiä tai heidän arvokkuuttaan vaaraksi.

oikeudenmukaisuus

Oikeus on hyve, että jokaiselle annetaan heidän erääntymisensä, varmistamalla, että jokainen antaa ja vastaanottaa sen, mitä heidän pitäisi, ottaen huomioon yksilön sekä niiden suhteet muihin, ryhmiin, instituutioihin ja koko yhteisöön.

Sijainnit

Antofagasta-alue

Osoite
Avenida Angamos, 0610
Antofagasta-alue, Chile

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Ohjelmat

Tämä koulu tarjoaa myös: