Lue virallinen kuvaus

Salamancan yliopisto (espanja: Universidad de Salamanca ) on Espanjan korkea-asteen oppilaitos, joka sijaitsee Madridin länsipuolella sijaitsevassa Salamancan kaupungissa Kastilia ja Leónin itsehallintoalueella . Se perustettiin vuonna 1134 ja kuningas Alfonso IX sai kuninkaallisen peruskirjan 1218. Se on vanhin perustettu yliopisto Espanjassa ja neljäs vanhin eurooppalainen yliopisto jatkuvissa toiminnoissa. "Yliopiston" virallinen nimi myönnettiin kuningas Alfonso X vuonna 1254 ja paavi Aleksanteri IV tunnusti vuonna 1255.

Salamanca vetää ylioppilaita ja jatko-opiskelijoita yli Espanjasta ; se on Espanjan huippuyliopisto muista alueista tulevien opiskelijoiden määrän perusteella. Se tunnetaan myös espanjalaisista kursseistaan muille kuin äidinkielisille, jotka houkuttelevat vuosittain yli kaksi tuhatta ulkomaalaista opiskelijaa. Nykyään Salamancan yliopisto on tärkeä humanististen tieteiden tutkimuskeskus, ja se on erityisen tärkeä kielenopinnoissa sekä laeissa ja taloudessa. Tieteellistä tutkimusta tehdään siihen liittyvissä yliopistoissa ja tutkimuskeskuksissa, kuten Centro de Investigación del Cáncerissa [Cancer Research Center], Castilla y Leónin Instituto de Neurociencias de Castilla ja Leónin instituutti, Centro de Láseres Pulsados Ultracortos Ultraintensos [Ultrashort Ultraintense Pulse Lasers Center].

Yhteistyössä Cambridgen yliopiston kanssa Salamancan yliopisto perusti vuonna 1989 Euroopan kielitutkijoiden liiton (ALTE) . Vuonna 2009 valmisteltiin toimielimen kahdeksannen vuosisadan juhlia.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Espanjalainen

La Universidad de Salamanca es parte de tu historia

University of Salamanca
Osoite
Centro de Formación Permanente. Títulos Propios Universidad de Salamanca, C/Fonseca,2, 1ªplanta 37002 Salamanca - España
Salamanca, Castile and León, Espanja
Verkkosivusto
Puhelin
+34 923 29 46 48