Universidad Complutense de Madrid

Esittely

Lue virallinen kuvaus

esittely

Universidad Complutense de Madrid on korkealaatuinen julkinen laitos, jolla on tärkeä historiallinen perintö ja laaja kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjous, jonka avulla voit nauttia taiteesta, kirjallisuudesta, musiikista, teatterista, museoista, festivaaleista ja urheilusta.

Se sijaitsee kahdessa etuoikeutetussa tilassa Madridin pääkaupungissa ja Pozuelo de Alarcónissa, jota ympäröivät viheralueet ja metsät.

Oletetaan omaksi kolminkertainen ideaali: kouluttaa yhteiskunnalle hyödyllisiä ammattilaisia, edistää tieteellistä tutkimusta ja levittää yliopistolle ominaista tietoa ja arvoja. Nykyinen haaste Complutenselle, kuten niin monelle, että se on onnistunut voittamaan aiemmin.

Kehotamme teitä tuntemaan sen!

Missio ja visio

Universidad Complutense de Madrid (UCM) on pitkä historia ja laaja yhteiskunnallinen tunnustus, joka pyrkii olemaan ensimmäisten yliopistojen joukossa Euroopassa ja vakiinnuttamaan itsensä Latinalaisen Amerikan mantereen vertailukeskukseksi.

Opiskelijoiden toiminnan akselina UCM on sitoutunut kattavalle ja kriittiselle koulutukselle korkeimmalla tasolla. Opetuksen laatu on tosi Complutense-sinetti, ja jatko-ohjelmat ovat etusijalla. Complutense-yliopiston maisterilla ja tohtorilla on inhimilliset ja aineelliset resurssit, jotka takaavat heidän huippuosaamisensa. Suhteiden lähentäminen ja tiivistäminen yhteiskuntaan ja tuottavaan ympäristöön on yksi sen tulevien vuosien painopistealueista.

UCM: llä on suuri tutkimuspotentiaali, ja monet sen tutkimusryhmistä ovat kansainvälisen johtajuuden tehtäviä. Complutense on sitoutunut kehittämään osaamiskeskittymiä, jotka perustuvat laajoihin laaturyhmien verkostoihin, edistämään nousevien ryhmien perustamista ja integroimaan nuoria tutkijoita. Ja tietenkin tutkimuksen yhdistämiseksi koulutukseen kaikilla luokilla ja jatkotutkintoilla.

UCM-organisaatiota ohjaa sitoutuminen käyttäjäpalveluun yksinkertaistamalla hallintomenettelyjä. Sen toiminta vastaa demokratian, avoimuuden, kampuksen kestävyyden, todellisen ja virtuaalisen saatavuuden, ympäristön säilyttämisen ja sitoutumisen sosiaaliseen ja taloudelliseen ympäristöön liittyviä periaatteita.

UCM on korkealaatuinen julkinen yliopisto, joka palvelee yhteiskuntaa ja tarjoaa opiskelijoille työpaikoilla yleisesti hyväksyttyjä perus- ja jatkotutkintoja.

UCM: n akateeminen ja tutkimuksen huippuosaaminen on vahvistettu kansainvälisen huippuosaamisen kampuksen yhdessä Madridin ammattikorkeakoulun kanssa myöntämällä korkeimmalle luokalle A-hyvä kehitys.

Historiallinen yleiskatsaus

Alcalá-yliopisto

Nykyinen Universidad Complutense de Madrid on kardinaali Cisnerosin perustama Aleksanteri VI: n 13. huhtikuuta 1499 antaman kirjeen Bulada “Inter cetera” myötä kardinaalille etuoikeus perustaa ja rakentaa koulu koululaisille. jonka pitäisi sijaita Alcalá de Henaresissa. Paavalinkirjoituksesta ilmeneviä asiakirjoja on kolme, päivätty samana päivänä. Asiakirja ”Inter cetera” kuuluu bulatoidun kirjeen luokkaan - eli se ei ole härkä tai ”juhlallinen kirja” - ja se on nimenomaan ”armollinen littera” tai armonkirje; Se on puoligottisella kirjeellä varustettu pergamentti, joka on säilytetty kansallisessa historiallisessa arkistossa.

Cisneros määräsi rakentamaan Colegion pormestari San Ildefonsoa kuukautta ennen Carta Buladan palkintoa. Asettamalla peruskivi maaliskuussa 1499. Ideana oli perustaa Complutense-korkeakoulu, jossa opetettaisiin teologian, kanonin lain ja taiteen opetuksia. liberaalit. Paavalin muotoinen kirje myöntää nimenomaisesti luvan siihen, että "opiskelijakollegiaa, jossa luetaan teologian, Canonin lain ja taiteiden tiedekuntien opetuksia".

Alusta alkaen tämä korkeakoulu asettui Complutumin sijaintipaikkaan, Rooman kaupunkiin 1. vuosisadalla eKr. Teokset valmistuivat vuonna 1508 ja sinä vuonna ensimmäiset opiskelijat alkoivat opiskella. Ilmoittautuminen tapahtui elokuusta lokakuuhun. Ensimmäinen yliopiston rehtori - Pedro del Campo - valittiin 17. lokakuuta. Kurssin avaaminen tapahtui 18. päivänä Aristoteleen moraalifilosofiasta. Cisnerosin alkuperäinen idea toisti eurooppalaisten keskiaikaisten yliopistojen - yleisiä opintoja seuranneiden - tutkimuksen sisällön, jossa tutkittiin teologiaa, lääketiedettä ja oikeuskäytäntöä, ja vapaiden taiteiden opetukset olivat valmistelevia. Kardinaali halusi kollegiaalisen rakenteen avulla antaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella ilman resursseja, jotka olivat tervetulleita ja palkittuja apurahoja.

Vuodesta 1502, ilman yliopiston rakentamista, kardinaali Cisneros aloitti kirjakokoelman kirjaston perustamiseksi ja mainosti Polyglot-raamatun työtä.

Vuonna 1510 kardinaali julisti Colegion kaupunginjohtajan perussäännöt; niissä taiteen opinnot ja suhteellisuus teologian, kaanonilain ja lääketieteen tiedekuntien suhteen on muotoiltu erittäin yksityiskohtaisesti. Harkitaan myös muiden tutkimusten, kuten kieliopin ja kreikan (perustuslain 38-58), perustamista.

Huomaa, että lääketieteen opintoihin ei viitattu paavin sanamuotoisessa kirjeessä, eikä niitä ole alun perin tarkoitettu Colegio de San Ildefonso -kirjeeseen. Ne esiintyvät kuitenkin vuoden 1510 perustuslaissa, erityisesti 49: ssä, joka alkaa seuraavilla sanoilla:

"Koska monien sairauksien vuoksi, jotka päivittäin kärsivät kuolevaisia, lääketieteen taidetta pidetään erittäin tarkoituksenmukaisena ja välttämättömänä tasavallassa, kokemus osoittaa tämän, todistamme, että yliopistossamme on kaksi lääketieteen ja heillä on kaksi lääkäriä, joilla on suuri eruditio ja kypsä kokemus ”.

Kun luostari julistaa perustuslain ja vannoo sen, yliopistoyhteisö esiintyy, toisin sanoen yliopisto, jolla on oma oikeushenkilöllisyys ja jota yliopiston tavoin johtaa rehtori.

Sen jälkeen kun Alcalássa sijaitseva yliopisto kärsi monista ylä- ja alamäkeistä, jotka siirtyivät kunnian alkuvaiheista huomattavaan laskuun, vuonna 1821 julkisen opetuksen yleisasetuksessa määrättiin Madridin keskusyliopiston perustamisesta, poistamalla se vuodesta sitten yksi asettui Alcaláan. Keskusyliopisto perustettiin 3. lokakuuta 1822 annetulla määräyksellä, joka kattaa Alcalán kirjallisen yliopiston, San Isidoron ja Luonnontieteellisen museon opinnot. Mutta absolutismin paluu vuonna 1824 tarkoitti yliopiston paluuta ensimmäiseen päämajaansa. Instituutiota heikensivät puhdistukset, lainkäyttövallan menettäminen, akateemisen pukujen käytön kieltäminen ja tilanpuute Madridissa.

Universidad Complutense de Madrid olettaa omakseen kolmen ideaalin: kouluttaa yhteiskunnalle hyödyllisiä ammattilaisia, edistää tieteellistä tutkimusta ja levittää yliopistolle ominaista tietoa ja arvoja läheltä ja kaukaa. Nykyinen haaste yliopistollemme, jonka niin monet muut ovat onnistuneet voittamaan aiemmin.

133013_pexels-photo-1438072.jpeg

Laadukas toimisto

Prorektoritoimisto tarjoaa koko Complutense-yliopistoyhteisölle tietoja ja ohjelmia, jotka luovat takuujärjestelmän ja luottamuksen järjestelmään Complutense-yliopiston ja sen suorittamassa opetus-, tutkimus- ja johtamistoiminnassa. Tätä varten se suunnittelee, osallistuu ja hallinnoi erilaisia aloitteita seuraavien kehittämiseksi:

  • Ohjelmat tutkintojen ja opettajien akateemisen tarjouksen laadun arvioimiseksi .
  • Sertifiointiohjelmia ja akkreditointi oppilaitosten ja tutkimuskeskusten.
  • Tiedot ja luvut sijoituksista ja laatuindikaattoreista .
  • Konferenssit ja konferenssit laadusta korkeakouluissa.

Monimuotoisten ihmisten osallistamisvirasto

Universidad Complutense de Madrid monimuotoisten ihmisten osallistamisvirasto (OIPD) tarjoaa henkilökohtaista huomiota kaikille yliopistoyhteisön jäsenille (opiskelijoille, opetus- ja tutkimushenkilöstölle sekä hallinto- ja palveluhenkilöstölle), joilla on toiminnallinen monimuotoisuus / vammaisuus, tarpeet tarkka ja henkilökohtainen.

Se on tukialue, säestys, kuuntelu, suuntautuminen, apu, koulutus ja neuvoja.

Lisäksi meillä on tukea koordinaattoreita jokaisessa tiedekunnassa, joka muodostaa UCM: n, ja sidoksissa olevista keskuksista monimuotoisuuden tukemiseksi ja osallisuuden edistämiseksi.

Tasa-arvo UCM: ssä

Yliopisto on ollut yksi instituutioista, joka on myötävaikuttanut viime vuosikymmeninä tasa-arvon ja naisten integroitumisen edistymiseen kokenut naisten massiivisen pääsyn korkeakoulutukseen. Tästä huolimatta eriarvoisuutta esiintyy edelleen: havaitsemme vertikaalista segregaatiota (vaikka naisopiskelijoita on tällä hetkellä suurin osa, vaikka naisopettajien määrä onkin paljon pienempi, etenkin professoreita) ja horisontaalista segregaatiota, joka ilmaistaan epätasa-arvoisessa läsnäolossa naisilla eri aloilla tai tieteenaloilla (esimerkiksi UCM: ssä sosiaalityön naisopiskelijoista on 84% ja tietojenkäsittelytieteessä vain 15%).

Joskus nämä eriarvoisuudet ovat hyvin ilmeisiä, mutta monet muut ovat näkymättömiä, koska olemme tottuneet näkemään ne "normaaliksi", koska meillä on edessämme monien vuosien ajan kulttuuri, joka on rakennettu miesmallin ollessa keskellä ja normina. Epäoikeudenmukaisuuden lisäksi nämä eriarvoisuudet tarkoittavat, että meillä kaikilla ei oikeastaan ole samoja mahdollisuuksia.

Tasa-arvoyksikkö suorittaa jatkuvaa työtä tietojen keräämiseksi ja analysoimiseksi, jotta voimme ymmärtää yliopistomme todellisuuden ja suunnitella sopivat toimenpiteet kullekin kontekstille.

Sijainnit

Madrid

Osoite
Avenida Complutense, s/n.
28040 Madrid, Madridin yhteisö, Espanja

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin

Ohjelmat