University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Hongkongin yliopisto

Vuonna 1911 perustettu HKU on alueen vanhin ja tunnetuin korkea-asteen oppilaitos. Ottaen huomioon rikas perintömme ja perinteemme, pyrimme viemään eteenpäin suuntautuvaa tutkimusta ja kehittämään seuraavan maailman johtajien sukupolven.

Deanin viesti

Hongkongin yliopisto (HKU), joka juontaa juurensa yli vuosisadan, on tänään ylpeänä yksi johtavista korkeakouluasioista Aasiassa. Ja sen myötä kauppatieteellisestä tiedekunnasta (FBE) on tullut laajalti tunnustettu ja arvostettu kauppakorkeakoulu alueella.

Tiedekunta pyrkii vaalimaan ensiluokkaisia yritysjohtajia ja edistämään sekä akateemista että soveltavaa tutkimusta palvelemaan Hongkongin, Kiinan ja muun maailman tarpeita nopeasti muuttuvassa globaalissa taloudessa. Meillä on mukana johtavia tutkijoita kaikista maailman puolista, jotka opastavat opiskelijoita globaalilla tiedolla. FBE houkuttelee parhaimpia ja kirkkaimpia opiskelijoita Hongkongista ja muualta, sillä HKU: n kaikissa tiedekunnissa on eniten ulkomaalaisia opiskelijoita ja kahdessa perustutkinto-ohjelmassamme on kaksi yliopisto-ohjelmaa.

Tiedekunnan kokopäiväinen MBA-ohjelma on sijoitettu Aasian no. 1 Economist Intelligence Unit -julkaisun julkaisemassa maailman MBA-rankingissa yhdeksän peräkkäisen vuoden ajan vuodesta 2010 vuoteen 2018. Sen lisäksi, että se tarjoaa eliitin EMBA-Global Asia -ohjelman yhdessä Columbia Business Schoolin ja London Business Schoolin kanssa globaalisti keskittyville vanhemmille johtajille ja ammattilaisille, Teemme myös yhteistyötä huipputason kauppakorkeakoulujen kanssa kaikkialla Kiinassa ja ympäri maailmaa synergioidaksesi liiketalouden ja taloustieteen koulutusta. Vahva ja laaja alumniverkosto, jonka yritys- ja yhteisöjohtajat palvelevat avainasemissa sekä julkisissa että yksityisissä alueissa, lisää pääsyämme ja vahvistaa vaikutusvaltaamme yhteiskunnan eri sektoreilla ja kerroksissa.

Olen todella nöyrä ja kunnia ryhtyä aloittamaan tiedekunnan dekaani tällä hetkellä, kun maailma kokee ehkä yhden dramaattisimmista sosioekonomisista ja poliittisista muutoksista nykyhistoriassa. Aasian talouksien nousuun liittyy myös Aasian kauppakorkeakoulujen kasvava vaikutus, mikä antaa tiedekunnalle ennennäkemättömän mahdollisuuden hyödyntää Hongkongin ainutlaatuisia vahvuuksia.

Hongkongilla on perinteinen rooli kaupallisena ja kulttuurisena porttina idän ja lännen välillä, ja sillä on selkeä etu näinä muuttuvina aikoina. Kaupunkina, joka juhlii yrittäjyyttä, monipuolista kulttuurien yhdistelmää ja ainutlaatuisesti dynaamista energiaa, Hongkong on jatkuvasti houkutellut 'parhaista parasta' - kuten todistavat tiedekunnan muodostavat globaalit ajatusjohtajat ja maailmanluokan kouluttajat.

Erittäin hyvään pohjaan perustuen olen varma, että tiedekunta jatkaa kehitystä, kehitystä ja kukoistaa - tarjotakseen parhaan mahdollisen liiketalouden ja taloustieteen koulutuksen opiskelijoille; tuottaa oivaltavaa ja vaikuttavaa tutkimusta tiedon rajojen edistämiseksi; parantaa julkista politiikkaa osallistumalla informatiiviseen politiikan tutkimukseen ja keskusteluihin; kehittää yhteistyötä yritysmaailman kanssa kouluttamalla ja vaalimalla nykyisiä ja tulevia yritysjohtajia sekä käsittelemällä ja ratkaisemalla kiireellisiä kysymyksiä taloudessa ja yhteisössä.

HKU pyrkii olemaan Aasian globaali yliopisto seuraavan vuosikymmenen aikana, jota ohjaa 'kolme plus yksi on' -taite, jolla on innovatiiviset, kansainväliset, poikkitieteelliset visiot, jotka johtavat suurempaan vaikutukseen. FBE: n tavoitteemme on oltava yhtä kunnianhimoisia: tulla Aasian johtavaksi liiketalouskouluksi, jolla on merkittävä paikallista, alueellista ja globaalia vaikutusta. Kutsun teitä tulemaan käymään, liittymään tai yhdistämään voimamme kanssamme tekemällä kauppa- ja taloustieteellisestä tiedekunnasta akateemisen tason majakka ja tekemään maailmasta paremman paikan.

Professori Hongbin Cai - dekaani, taloustieteen puheenjohtaja

Sijoituksia

No.1 MBA-ohjelma Aasiassa

Economistin MBA-ranking 2018

No.2 Yhteinen EMBA-ohjelma maailmassa

QS Global EMBA Rankings 2019

Näkemys

Olla johtava, globaalisti vaikuttava akateeminen instituutti liiketaloudesta.

Ainutlaatuinen ehdotus

Tiedekunta on juurtunut syvästi Hongkongiin, sitoutunut täysin Kiinaan ja todella kansainvälinen.

Tehtävä

  • Tarjoaa maailman johtavaan liiketalouden ja taloustieteen koulutukseen, joka kasvattaa dynaamisia ja vastuullisia johtajia.
  • Edistää tiedon rajoja innovatiivisella ja globaalisti merkittävällä tutkimuksella.
  • Luoda positiivista muutosta maailmassa tekemällä yhteistyötä yhteisöjen kanssa.

kumppanuus

Koska HKU: n kansainvälisin tiedekunta, tiedekunnalla on vuosien varrella vakiintunut strateginen kumppanuus maailmankuulujen yliopistojen ja yrityskumppaneiden kanssa, ja se tarjoaa opiskelijoillemme markkinasuuntautuneen sisällön, erinomaisen oppimiskokemuksen ja välineet.

Yhteistoimintaohjelmat

Laajentamalla jatkuvasti maailmanlaajuista ulottuvuuttaan, tiedekunta on yhdistänyt kätensä huipputeknisten kauppakorkeakoulujen kanssa ympäri maailmaa. Vuosien mittaan tiedekunta tarjoaa useita maailman johtavia ohjelmia kansainvälisissä rahoituskeskuksissa, kuten Hong Kong, Peking, Shanghai, New York ja Lontoo, tarjoamalla opiskelijoille maailmanlaajuiset näkymät ainutlaatuisella Aasian kierroksella.

EMBA - Globaali Aasia-ohjelma

Kolmikantayhteistyössä Columbia Business Schoolin ja London Business Schoolin kanssa EMBA-Global Asia -ohjelma tarjoaa opiskelijoille globaalisti suuntautuneen oppimiskokemuksen, verkostot ja monipuoliset näkökulmat, jotka syventävät heidän ymmärrystään länsimaisesta ja itäisestä liiketoimintakäytännöstä ja valmistavat heitä johtamisen menestykseen.

HKU-PKU DBA-ohjelma

HKU-PKU-liiketaloustieteiden tohtori (HKU-PKU DBA) -ohjelma tarjotaan yhdessä Pekingin yliopiston Guanghua School of Managementin kanssa. Sen tarkoituksena on kasvattaa yritysjohtajia erinomaisella tutkimusosaamisella ja strategisella globaalilla visiolla, parantaa kotimaisten yritysten kilpailukykyä ja vahvistaa Kiinan reaalitaloutta.

HKU-PKU EMBA-ohjelma

HKU-PKU-kauppatieteiden maisteri (HKU-PKU EMBA) ottaa käyttöön monitieteisen lähestymistavan, joka kattaa globaalin näkökulman ja keskittyy Kiinaan. Tarjoaa edistynyttä liiketalouden koulutusta ja huipputason tietoa liiketaloudesta ja rahoituksesta kaikkien toimialojen johtajille. Akateeminen kumppanuus Pekingin Guanghua School of Managementin kanssa hyödyntää molempien yliopistojen asiantuntemusta ja antaa opiskelijoille syvän käsityksen molempien alueiden liiketoimintaympäristöstä.

HKU-Fudan IMBA-ohjelma

Vuodesta 1998 tiedekunta on tarjonnut sille kauppatieteiden maisterin (kansainvälinen) (HKU-Fudan IMBA) -ohjelmaa, joka on tehty yhteistyössä Shanghain Fudan-yliopiston johtamiskoulun kanssa. Tämä on ensimmäinen Hongkongin ja Kiinan kansantasavallan instituutin yhteisohjelma, jonka opetusministeriö on hyväksynyt, ja valtioneuvoston akateemisten tutkintojen komitea luokitteli sen laatuaan parhaaksi ohjelmaksi. Kahden viime vuosikymmenen aikana ohjelma on vaalinut yli 4500 yritysjohtajaa.

Kansainväliset vaihtopartnerit

Tiedekunnalla on laaja verkosto, jolla on yli 300 vaihtopartneria yli 40 maassa / alueella, opiskelijavaihdon ja harjoittelujakson muodossa. Joka vuosi yli 400 opiskelijaa lähetetään ulkomaille vaihtamaan, kun taas sadat kansainväliset opiskelijat tulevat tiedekunnalle opiskelemaan, mikä luo dynaamisen, monikulttuurisen oppimisympäristön kampukselle.

Tiedekunta linkittää myös moniin Kiinan kumppanuusinstituutteihin. Eri kulttuurivaihtojen ja kokemuksellisten oppimisohjelmien avulla opiskelijat ymmärtävät Kiinan liiketoimintaympäristön.

Yritystoiminta

Tiedekunta pyrkii vahvistamaan läsnäoloamme ja yhteyksiä liiketoimintayhteisöön tutkimalla yhteistyömahdollisuuksia sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Kuluneen vuoden aikana tiedekunta muodosti uuden kumppanuuden CCB: n, Kiinan henkivakuutuksen (Overseas), China Resurssien, KPMG: n ja New World Developmentin jne. Kanssa. Jatkamme aktiivista sitoutumista ja laajennamme verkostomme uusien yrityskumppaneiden kanssa Hongkongissa, Kiinassa. ja muu maailma, tuomalla uraauurtavaa kehitystä strategisille rajoille.

Sijainnit

Telegraph Bay

Osoite
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hongkongin saari, Hongkong

Akkreditoinnit

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited